Πατσίνο – Ντε Νίρο και πάλι μαζί (video) - Free Sunday
Πατσίνο – Ντε Νίρο και πάλι μαζί (video)

Πατσίνο – Ντε Νίρο και πάλι μαζί (video)

Είναι οι μεγαλύτεροι εν ζωή ερμηνευτές. Ο Αλ Πατσίνο και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι ο καθένας μόνος του ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην κινηματογραφική βιομηχανία. Έχουν μοιραστεί την οθόνη σε δύο περιπτώσεις. Στον Νονο ΙΙ, τους Φρανσις Φορντ Κόπολα, αν και δεν είχαν ούτε μια κοινή σκηνή. Ο Ντε Νίρο, μάλιστα, τότε το 1975, κέρδισε το πρώτου Όσκαρ (Β Αντρικού Ρόλου). Ο Πατσίνο ήταν υποψήφιος στην κατηγορία Ά Αντρικού Ρόλου αλλά έχασε από τον Αρτ Κάρνυ (τον ποιόν;). Τον Απρίλιο του 2017 στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα ξανασυναντήθηκαν σε μια επική επανασύνδεση αντάξια του κινηματογραφικού του αριστουργήματος.

Δείτε εδώ το video:

 

21 χρόνια μετά μοιράστηκαν αυτή τη φορά το ίδιο πλατό στο αστυνομικό θρίλερ του Μάικλ Μαν, Ένταση (Heat), μία από τις καλύτερες σύγχρονες αστυνομικές ταινίες. Το μεγαλύτερο στοίχημα φυσικά του σκηνοθέτη ήταν να ισορροπήσει τα δύο από τα μεγαθήρια. Το κατάφερε θαυμάσια κρατώντας τους μακριά. Μαζί μοιράζονται την οθόνη για μόλις δέκα λεπτά.

Δείτε εδώ την επική σκηνή στο εστιατόριο:

 

Αυτή τη φορά ο Μάρτιν Σκορσέζε θα φέρει τους μεγάλους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο ξανά στη μεγάλη οθόνη με τη συνδρομή του Netflix στο "Τhe Irish Man". O Nτε Νίρο θα υποδυθεί τον σκληρό πληρωμένο δολοφόνο με καταγωγή από την Ιρλανδία Φρανκ Σίραν που φέρεται να δολοφόνησε βαρώνους της Μαφίας. Ο Πατσίνο θα υποδυθεί τον Τζίμι Χόφα (ο αδίστακτος συνδικαλιστής που έκανε συμφωνίες με τη μαφία και το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ). Στην εξαφάνισή του λέγεται ότι ήταν αναμεμειγμένος ο The Irishman. Μαζί τους ο Τζο Πέσι στον ρόλο του αφεντικού του Μαφίας στην Πενσιλβανία, την ίδια περίοδο και ο Χάρβεϊ Καϊτέλ που θα υποδυθεί έναν ακόμα αρχηγό της Μαφίας, τον Angelo Bruno, ο οποίος ήταν γνωστός για τη διπλωματική του στάση και την προτίμηση που έδειχνε στη συζήτηση αντί της βίας, όσο διοικούσε την "αφρόκρεμα" του υποκόσμου στη Φιλαδέλφεια. Τελικά, αυτό του κόστισε την ίδια του τη ζωή.

Το σενάριο υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ για το σενάριο της «Λίστας του Σίντλερ», Στίβεν Ζάιλιαν, ο οποίος έχει ξανά-συνεργαστεί με τον Σκορσέζε στις «Συμμορίες της Ν. Υόκης».

Η ταινία έχει προυπολογισμό περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.