Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες - Free Sunday
Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες

Δουνκέρκη (Dunkirk)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κρίστοφερ Νόλαν ΣΕΝΑΡΙΟ: Κρίστοφερ Νόλαν ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Φιόν Γουάιτχεντ, Τομ Γκλιν-Κάρνι, Τζακ Λόουντεν, Χάρι Στάιλς, Ανιουρίν Μπαρνάρντ, Τζέιμς Ντ’Άρσι, Μπάρι Κέογκαν, Κένεθ Μπράνα, Κίλιαν Μέρφι, Μαρκ Ράιλανς, Τομ Χάρντι ΔΙΑΡΚΕΙΑ:106΄ ΔΙΑΝΟΜΗ:Tanweer

Ο Κρίστοφερ Νόλαν («Interstellar», «Inception», τριλογία «The Dark Knight») σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο στην επική, δραματική ταινία «Δουνκέρκη», το νέο του κινηματογραφικό project, τρία χρόνια μετά το «Interstellar». Η ταινία «Δουνκέρκη» ξεκινά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες των Βρετανών και των Συμμάχων είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις του εχθρού. Παγιδευμένοι στην παραλία, με τις πλάτες τους στην θάλασσα έρχονται αντιμέτωποι με μια ανέφικτη κατάσταση, καθώς ο εχθρός πλησιάζει. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα. Αεροπλάνα spitfires της RAF (Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας) έρχονται αντιμέτωπα με τον εχθρό πάνω από το Κανάλι προσπαθώντας να προστατεύσουν τους ανυπεράσπιστους άνδρες στην στεριά. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες μικρές βάρκες επανδρωμένες με απλούς πολίτες και στρατιώτες κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια, με κίνδυνο της ζωής τους, σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, προσπαθώντας να σώσουν έστω και ένα μέρος του στρατού τους. Τα γυρίσματα της ταινίας, που πραγματοποιήθηκαν στην Γαλλία, την Ολλανδία, την Μεγάλη Βρετανία και το Λος Άντζελες, έγιναν με έναν συνδυασμό καμερών IMAX® και φιλμ 65mm. Για πολλούς η ταινία της χρονιάς και το πρώιμο φαβορί των Όσκαρ, ίσως η ταινία που ο Νόλαν θα αποκτήσει τη θέση του στα βραβεία, που προσπαθεί να κατακτήσει εδώ και δύο δεκαετίες σχεδόν.

TRAILER:

Ταξίδι στην Ισπανία (Trip to Spain)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάικλ Γουίντερμπότομ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Στηβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον ΔΙΑΡΚΕΙΑ:108’ ΔΙΑΝΟΜΗ: Filmtrade

Έχοντας πρόσφατα κλείσει τα 50, ο ηθοποιός και κωμικός Steve Coogan, επιλέγεται για τον ρόλο ενός σεφ σε μια σημαντική τηλεοπτική σειρά της Αμερικάνικης τηλεόρασης. Ως μέρος της προώθησης της σειράς, συμφωνεί να περάσει μια βδομάδα περιδιαβαίνοντας την Ισπανία επισκεπτόμενος μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Ακολουθώντας την παράδοση των προηγούμενων ταξιδιών του, προσκαλεί τον παλιό του φίλο Rob Brydon να τον συνοδέψει και σε αυτό το ταξίδι, το οποίο ακολουθεί μια διαδρομή που είχε κάνει στα νιάτα του. Επίσης ηθοποιός και κωμικός, ο Rob έχει ζήσει για καιρό στην σκιά του φίλου του Steve, αλλά τώρα η καριέρα του έχει αρχίσει «να παίρνει τα πάνω της». Για τον Rob, πατέρα δύο μικρών παιδιών, αυτή η ευκαιρία να κάνει ένα διάλλειμα μακριά από την οικογένεια, του ακούγεται πολύ ελκυστική. Έτσι, οι δυο τους παίρνουν το φέρρυ μπόουτ από το Plymouth για το Santander στην Ισπανία, από όπου ξεκινά η διαδρομή τους στην πανέμορφη χώρα, όπου επισκέπτονται τα μνημεία, μένουν στα καλύτερα ξενοδοχεία, τρώνε στα καλύτερα εστιατόρια και να κάνουν απολαυστικές – όπως κάθε φορά- μιμήσεις (μεταξύ άλλων του Μarlon Brando, του Sir Roger Moore, του Mick Jagger , του Davis Bowie) στο πλαίσιο του ασταμάτητου μεταξύ τους ανταγωνισμού. H ταινία βλέπεται ευχάριστα και προσφέρει μία μελαγχολία, μία νοσταλγία και μία αίσθηση γλυκόπικρου που συνήθως οι road movie προσφέρουν, μία αίσθηση πως μακάρι το ταξίδι να μην τελειώσει.

TRAILER: