Οι 16 καλύτερες ταινίες για τα Χριστούγεννα - Free Sunday
Οι 16 καλύτερες ταινίες για τα Χριστούγεννα

Οι 16 καλύτερες ταινίες για τα Χριστούγεννα

Ο Δεκέμβριος μπαίνει πάντα με τις καλύτερες προθέσεις. Όποια προβληματάκια κι αν αντιμετωπίζει κανείς, λίγο τα παραβλέπει ενόψει Χριστουγέννων, ο στολισμός της πόλης, οι βιτρίνες των καταστημάτων, οι μοναδικές γεύσεις της εποχής, όλα είναι ευχάριστα. Και τι συμπληρώνει την ευχαρίστηση που νιώθουμε; Ρομαντικές, συγκινητικές, χριστουγεννιάτικες ταινίες που απολαμβάνουμε με καφέ, τσάι, σοκολάτα, κουραμπιέ, μελομακάρονα και ό,τι άλλο μπορεί να μας προσφέρει την υπέρτατη ικανοποίηση. Η αγαπημένη μας λίστα με τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες περιλαμβάνει τις παρακάτω...

One magic Christmas (1985)

Μία μητέρα έχει χάσει την πίστη της στην εποχή των Χριστουγέννων. Ένας άγγελος όμως φροντίζει με ένα ισχυρό σοκ να της δείξει το αληθινό νόημα.


Home alone (1990)

Κλασική κωμωδία με τον Μακόλεϊ Κάλκιν, δεν την βαριέται κανείς εν όψει Χριστουγέννων. 


Ο εφιάλτης των Χριστουγέννων (1993)

Ένα από τα πιο γνωστά μιούζικαλ του Τιμ Μπάρτον όπου ο εφιάλτης του Χάλοουιν προσπαθεί να εισβάλλει στα Χριστούγεννα απαγάγοντας τον Άγιο Βασίλη. 


Miracle on 34th street (1994)

Ένας καλόκαρδος γεράκος υποστηρίζει ότι είναι ο Άγιος Βασίλης με αποτέλεσμα να προσπαθούν όλοι να τον κλείσουν στο τρελοκομείο. Η γνωριμία του με ένα μικρό κορίτσι και τη μητέρα της θα αλλάξει τα δεδομένα. 


Jack Frost (1998)

Κωμική ταινία με τον Μάικλ Κίτον ο οποίος επιστρέφει στη ζωή ως χιονάνθρωπος την περίοδο των Χριστουγέννων για να δείξει στο γιο του το πραγματικό νόημα των γιορτών.


Family Man (2000)

Ο Νίκολας Κέιτζ υποδύεται έναν πάμπλουτο και πετυχημένο άντρα που εργάζεται στη Γουόλ Στριτ. Μοναδικός στόχος του το χρήμα και η επαγγελματική επιτυχία ακόμα και την παραμονή των Χριστουγέννων. Δεν έχει οικογένεια και δεν κάνει ποτέ Χριστούγεννα ώσπου κάποια στιγμή ένα περίεργο πνεύμα αναλμβάνει να του αποδείξει πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλο δρόμο...


Serendipity (2002)

Τζον Κιούζακ και Κέιτ Μπέκινσεϊλ γνωρίζονται κάποια Χριστούγεννα αλλά δεν είναι γραφτό τους να καταλήξουν μαζί. Ώσπου μετά από κάποια χρόνια, πάλι Χριστούγεννα συναντιούνται ξανά. 


Love actually (2003)

Η κλασική ρομαντική κομεντί δείχνει το απόλυτο νόημα των Χριστουγέννων μέσα από πολλές σπονδυλωτές ιστορίες. Θυμός, απογοήτευση, πόνος, θλίψη, αγάπη το φιλμ τα έχει όλα όπως και το κλασικό πλέον χριστουγεννιάτικο τραγούδι Christmas is all around me.


Elf (2003)

Ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει ως ξωτικό του Άγιου Βασίλη επιστρέφει στην Νέα Υόρκη για να γνωρίσει τον μπαμπά του. 


Polar express (2004)

Ένα μαγικό ταξίδι προς τον Βόρειο Πόλο αποδεικνύει πως υπάρχει τελικά Άγιος Βασίλης αρκεί να το πιστεύει κανείς. 


Noel (2004)

Σπονδυλωτές ιστορίες ανθρώπων που εκτυλίσσονται τα Χριστούγεννα σε μία άκρως συγκινητική ταινία. 


The Family stone (2005)

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ πηγαίνει στο σπίτι του μνηστήρα της για να περάσει με όλη την οικογένειά του στις γιορτές. Τα πράγματα όμως δεν πάνε καθόλου καλά. 


The holiday (2006)

Δύο απογοητευμένες γυναίκες η Κέιτ Γουίνσλετ και η Κάμερον Ντίαζ αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια ενόψει Χριστουγέννων έπειτα από ερωτικές απογοητεύσεις που έχουν μόλις βιώσει. 


Χριστούγεννα στα 4 (2008)

Ένα ζευγάρι δεν κατορθώνει να ταξιδέψει την παραμονή των Χριστουγέννων στα νησιά Φίτζι όπου έχουν κανονίσει και αναγκάζονται να περάσουν από τέσσερα οικογενειακά τραπέζια καθώς οι γονείς τους είναι χωρισμένοι και ο καθένας κάνει τη δική του γιορτή. 


A Christmas Carol (2009)

Το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς σε μία πολύ καλή κινηματογραφική μεταφορά με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ και μαζί τους Γκάρι Όλντμαν και Κόλιν Φερθ. 


New year’s eve (2011)

Η ταινία εστιάζει στις ζωές πολλών ανθρώπων που προετοιμάζονται για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.