Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

 

The Party

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Sally Potter

Παίζουν: Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson, June Cherry, Bruno Ganz, Emily Mortimer, Cillian Murphy

Διάρκεια: 71’

Η καταξιωμένη δημιουργός Sally Potter (Orlando) επιστρέφει με ένα πολύ ιδιαίτερο…Party, το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου (Επίσημο Διαγωνιστικό). Η αριστουργηματική ασπρόμαυρη κωμωδία ηθών διαδραματίζεται σε πραγματικό χρόνο σε ένα λονδρέζικο σπίτι με πρωταγωνιστές τους εντυπωσιακούς Kristin Scott Thomas (The English Patient, Gosford Park), Timothy Spall (Secret & Lies), Bruno Ganz (Wings of Desire, H Πτώση), Patricia Clarkson (Far from Heaven, The Station Agent), Cillian Murphy (Inception), Cherry Jones (The Village) και Emily Mortimer (Match Point).

Η ταινία γυρίστηκε εν μέσω του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι κοινωνικές, ιδεολογικές και πολιτικές αιχμές της μοιάζουν προφητικές για την κρίση ταυτότητας της βρετανικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται εν όψει του Brexit. Το καλογραμμένο σενάριο αποθεώνεται χάρη στις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών και ο γρήγορος ρυθμός υπηρετεί άψογα το καυστικό χιούμορ που διαπερνάει όλη την ταινία. Μία συμπυκνωμένη σε 71 μόλις λεπτά αστική τραγωδία με περιτύλιγμα πνευματώδους κωμωδίας και μια, όσο κι αν μοιάζει ασύμβατο, εκρηκτική βρετανική καρδιά.

 

 

The Greatest Showman

Σκηνοθεσία: Μάικλ Γκρέισι Σενάριο: Τζένι Μπικς, Μπιλ Κόντον Παίζουν: Χιου Τζάκμαν, Ζακ Έφρον, Ζεντάγια, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Μισέλ Ουίλιαμς.

Διάρκεια: 105' Διανομή: Odeon

To “The Greatest Showman” είναι ένα τολμηρό και πρωτότυπο μιούζικαλ που εξυμνεί τη γέννηση του θεάματος και τον θαυμασμό που νιώθουμε όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.  Εμπνευσμένο από την φιλοδοξία και την φαντασία του Φ.Τ. Μπάρνουμ, το “The Greatest Showman”  αφηγείται την ιστορία ενός οραματιστή που από το τίποτα κατάφερε να δημιουργήσει ένα μαγευτικό θέαμα που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης, Μάικλ Γκρέισι, πραγματοποιεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το «The Greatest Showman», μία ιστορία που, στο larger-than-life πνεύμα του Φ.Τ. Μπάρνουμ, μετατρέπεται σε μία διάσταση τολμηρής φαντασίας, γεμάτη άκρως εθιστικά ποπ τραγούδια, αστραφτερούς χορούς και την εξύμνηση της δύναμης που αντλεί κανείς από την καλλιτεχνία, την αγάπη και την πίστη στον εαυτό του. Ο Γκρέισι συνενώνει νέα κομμάτια από τους βραβευμένους με Όσκαρ στιχουργούς, Μπεντζ Πέισεκ και Τζάστιν Πολ (La La Land), με ένα υπέρ-ταλαντούχο καστ, του οποίου ηγείται ο υποψήφιος για Όσκαρ, Χιου Τζάκμαν, ώστε να μαγέψει το κοινό με τις απαρχές της μαζικής διασκέδασης και των mega-celebrities της δεκαετίας του ’70… εννοούμε του 1870. Μια ταινία ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο της Χρυσής Εποχής της μετεμφυλιακής Αμερικής – μέσα από τον σύγχρονο φακό της ποπ κουλτούρας που μόλις γεννιόταν.