Πάμε σινεμά - Free Sunday
Πάμε σινεμά

Πάμε σινεμά

 

Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΠΡΙΛ

APRIL’S DAUGHTER

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μισέλ Φράνκο ΣΕΝΑΡΙΟ: Μισέλ Φράνκο ΠΑΙΖΟΥΝ: Έμα Σουάρεζ, Άνα Βαλέρια Μπεκερίλ, Ενρίκε Αριζόν ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 103΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Weird Wave

Η 17χρονη Βαλέρια είναι έγκυος από τον επίσης νεαρό φίλο της, αλλά ακόμη δεν έχει ενημερώσει τη μητέρα της, Απρίλ. Όταν η αδελφή της την καλεί κρυφά από τη Βαλέρια, η Απρίλ καταφθάνει με γνήσιο ενδιαφέρον, στήριξη και τρυφερότητα. Μετά όμως από τη γέννηση του παιδιού θα γίνει σύντομα σαφές γιατί η Βαλέρια ήθελε να κρατήσει τη μητέρα της όσο το δυνατόν πιο μακριά. Ο Μισέλ Φράνκο («Μετά τη Λουτσία», «Το χρονικό μιας αθωότητας») επανέρχεται με μια ταινία που ανατέμνει τη σχέση μητέρας-κόρης.

 

 

 

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

THE SHAPE OF WATER

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ΣΕΝΑΡΙΟ: Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, Βανέσα Τέιλορ ΠΑΙΖΟΥΝ: Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Νταγκ Τζόουνς, Μάικλ Στούλμπαργκ, Οκτάβια Σπένσερ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 123΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon

Από τον κορυφαίο παραμυθά Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έρχεται η ταινία «Η μορφή του νερού», ένα εξωπραγματικό παραμύθι που εξελίσσεται με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Αμερική του 1962. Η ιστορία αφορά την Ελάιζα (Σάλι Χόκινς), που είναι εγκλωβισμένη σε μια απομονωμένη ζωή στο κρυμμένο κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφάλειας όπου εργάζεται. Η ζωή της όμως αλλάζει οριστικά όταν η ίδια και η συνάδελφός της Ζέλντα (Οκτάβια Σπένσερ) ανακαλύπτουν ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα και η Ελάιζα συνδέεται με ένα μυστηριώδες πλάσμα το οποίο αποτελεί το αντικείμενο του πειράματος, ένα ανθρωποειδές αμφίβιο ον. Σύμφωνα με τον Ντελ Τόρο, «η ιδέα ήταν να πούμε την ιστορία ενός διαφορετικού πλάσματος με έναν άλλον τρόπο». Στις Χρυσές Σφαίρες κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπης Μουσικής, ενώ στα Όσκαρ απέσπασε συνολικά 13 υποψηφιότητες.

 

 

 

ΤΟ ΓΑΤΟΞΟΡΚΙ

LINO

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ραφαέλ Ρίμπας Ακούγονται οι: Σέλτον Μέλο, Πάολα Ολιβέιρα, Ντίρα Παές ΔΙΑΝΟΜΗ: Tanweer

Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το γατοκοστούμι του. Αποφασίζει έτσι να ζητήσει βοήθεια από έναν όχι και τόσο ταλαντούχο μάγο, που τον μεταμορφώνει σε αυτό που μισεί περισσότερο: το γατοκοστούμι του! Βραζιλιάνικης και πορτογαλικής παραγωγής, την ταινία σκηνοθετεί ο Ραφαέλ Ρίμπας που έχει τιμηθεί με το βραβείο Grande Prêmio do Cinema Brasileiro for Best Childhood.