Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ

EVERY DAY

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάικλ Σάκσι ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζέσε Άντριους (βασισμένο στο βιβλίο του Ντέιβιντ Λέβιθαν «Κάθε μέρα άλλος») ΠΑΙΖΟΥΝ: Ανγκούρι Ράις, Μαρία Μπέλο, Ντέμπι Ράιαν, Κόλιν Φορντ, Τζάστις Σμιθ, Όουεν Τιγκ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 91΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon

Βασισμένο στο βραβευμένο από τους «New York Times» μπεστ-σέλερ μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Λέβιθαν, το «Κάθε μέρα μια άλλη μέρα» αφηγείται την ιστορία της Ριάνον, ενός 16χρονου κοριτσιού που ερωτεύεται μια μυστηριώδη ύπαρξη με το όνομα «Α», η οποία κατοικεί σε διαφορετικό σώμα κάθε μέρα, για εκείνη τη μέρα και μόνο. Αισθανόμενοι μια ακατανίκητη έλξη, ο «Α» και η Ριάνον συνεργάζονται κάθε μέρα για να βρουν ο ένας τον άλλον, χωρίς να γνωρίζουν ποιον ή τι θα τους φέρει η επόμενη μέρα. Όσο περισσότερο ερωτεύονται, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούν τις δυσκολίες του να αγαπάς κάποιον που αλλάζει μορφή κάθε 24 ώρες κι έτσι η Ριάνον και ο «Α» έρχονται τελικά αντιμέτωποι με την πιο σκληρή απόφαση που έχουν πάρει ποτέ τους. Μια γλυκιά ιστορία αγάπης που ξεπερνά την εξωτερική εμφάνιση και τους περιορισμούς που αυτή φέρνει, μια ιστορία αγάπης για το πώς είναι να αγαπάς κάποιον μόνο και μόνο για το σημαντικότερο κομμάτι του: την ψυχή.

 

 

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ

HOSTILES

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σκοτ Κούπερ ΣΕΝΑΡΙΟ: Σκοτ Κούπερ (βασισμένο στο χειρόγραφο του Ντόναλντ Στιούαρτ) ΠΑΙΖΟΥΝ: Κρίστιαν Μπέιλ, Ουές Στάντι, Ρόζαμουντ Πάικ, Σκοτ Σέπερντ, Μπεν Φόστερ, Άνταμ Μπιτς, Τζέσε Πλέμονς, Ρόρι Κοκρέιν ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 133΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon

Τοποθετημένο στο 1892, το «Ταξιδεύοντας με τον εχθρό μου» αφηγείται την ιστορία του θρυλικού λοχαγού Τζόζεφ Τζ. Μπλόκερ (ο βραβευμένος με Όσκαρ Κρίστιαν Μπέιλ) που, κόντρα στις σθεναρές αντιστάσεις του, συμφωνεί να συνοδεύσει το Κίτρινο Γεράκι (Ουές Στάντι) –έναν ετοιμοθάνατο πολέμαρχο των Ινδιάνων Τσεγιέν– και την οικογένειά του πίσω στη γη τους. Κατά το εξαντλητικό και επικίνδυνο ταξίδι τους από το Οχυρό Μπέρινγκερ, ένα απομονωμένο στρατιωτικό φυλάκιο στο Νέο Μεξικό, προς τα βοσκοτόπια της Μοντάνα, οι μέχρι πρότινος εχθροί συναντούν μια νεαρή χήρα (η υποψήφια για Όσκαρ Ρόζαμουντ Πάικ) της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε άγρια. Οι τρεις τους πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να καταφέρουν να ξεπεράσουν μια σειρά από κινδύνους: το δύσβατο και κακοτράχαλο τοπίο και τους εχθρούς που θα συναντήσουν στον δρόμο τους. Το «Ταξιδεύοντας με τον εχθρό μου» είναι μια ιστορία όχι για την απόσταση που διανύεις ή τις μάχες που δίνεις, αλλά για το ταξίδι προς τον σεβασμό, τη συμφιλίωση και τη συγχώρεση.

 

 

KATE PLAYS CHRISTINE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρόμπερτ Γκριν ΠΑΙΖΟΥΝ: Κέιτ Λιν Σέιλ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 112΄ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ EXILE ROOM

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κανείς για τη θεαματικότητα; Ποια είναι τα όρια ανάμεσα σε έναν ηθοποιό και στον ρόλο του; Βασισμένος στην ανατριχιαστική αληθινή ιστορία της Κριστίν Τσάμπακ, της τηλεπαρουσιάστριας που έγινε διάσημη όταν αυτοκτόνησε στον αέρα το 1974, κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής σε τοπικό κανάλι της Φλόριντα όπου εργαζόταν, ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Γκριν παρακολουθεί την ηθοποιό Κέιτ Λιν Σέιλ καθώς προετοιμάζεται για να υποδυθεί τον ριψοκίνδυνο αυτόν ρόλο σήμερα. Θολώνοντας διαρκώς τα όρια ανάμεσα στην αναπαράσταση, τη μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ, το «Kate Plays Christine» είναι ένα ιδιοφυές, σύνθετο, όσο και γοητευτικό κινηματογραφικό πείραμα που όχι μόνο ιχνηλατεί τον καταπιεστικό κόσμο των media που συνέθλιψε την ευαίσθητη ψυχική ισορροπία της Τσάμπακ οδηγώντας την στην ακραία αυτή πράξη, αλλά και αποκαλύπτει την ιδιόμορφη διαδικασία της εσωτερικής αναζήτησης και έρευνας ενός ηθοποιού που εκτίθεται στην κάμερα ενώ παράλληλα προσπαθεί να δικαιώσει τον βασανισμένο χαρακτήρα που ερμηνεύει.