Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

TOMB RAIDER: LARA CROFT KΑΙ ΣΕ 3D

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Ρορ Ούθαγκ ΣΕΝΑΡΙΟ:  Τζενίβα Ρόμπερτσον-Ντουόρετ ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Γουόλτον Γκόγκινς, Ντάνιελ Γου, Ντέρεκ Τζάκομπι, Κρίστιν Σκοτ Τόμας ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 122’ ΔΙΑΝΟΜΗ: Tanweer

Η βραβευμένη με Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου -για το «Κορίτσι από τη Δανία»-  Αλίσια Βικάντερ, που μας έχει συνηθίσει σε πιο αιθέριους ρόλους, κάνει την έκπληξη και  πρωταγωνιστεί ως Lara Croft στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου videogame «Tomb Raider». Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ανερχόμενος Νορβηγός Ρορ Ούθαγκ, που έγινε γνωστός με το «Το Κύμα», την άκρως επιτυχημένη περιπέτεια καταστροφής που αποτέλεσε την πρόταση της Νορβηγίας  για ξενόγλωσσο  Όσκαρ το 2016. Το φιλόδοξο αυτό reboot είναι μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή που σκοπεύει να μας συστήσει μια νεαρή και αποφασιστική Lara Croft, λίγο πριν αναδειχθεί στο εμβληματικό pop σύμβολο που όλοι γνωρίζουμε. Η ταινία εκτός από τις χορταστικές σκηνές δράσης, τους εξωτικούς προορισμούς και τον καταιγιστικό της ρυθμό, εξερευνά την ιστορία της Lara Croft από την αρχή και έρχεται να αποκαλύψει τους δαίμονες της δημοφιλούς ηρωίδας.

 

 

Ένας Ξένος στην Πόλη

Gringo

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νας Έτζερτον ΣΕΝΑΡΙΟ: Άντονι Ταμπάκις, Μάθιου Στόουν ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντέιβιντ Ογέλοουο, Σαρλίζ Θερόν, Τζόελ Έτζερτον, Αμάντα Σέιφριντ, Θάντι Νιούτον, Σάρλτο Κόπλεϊ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110' ΔΙΑΝΟΜΗ: ΟDEON

Ο Χάρολντ (ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Ντέιβιντ Ογέλοουο) είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Είναι ένας πιστός σύζυγος και αφοσιωμένος υπάλληλος μιας φαρμακευτικής εταιρείας που πρόκειται να μπει στο χρηματιστήριο. Η δουλειά του, ο γάμος του και η ζωή του ολόκληρη θα τεθούν υπό αμφισβήτηση όταν, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στο Μεξικό, ο ίδιος θα βρεθεί σε κίνδυνο. Πισώπλατα μαχαιρώματα από αδίστακτα αφεντικά (η βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν και ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Τζόελ Έτζερτον), βαρόνοι ναρκωτικών και μυστικές αποστολές είναι μερικά από όσα έχει να αντιμετωπίσει καθώς περνά τα όρια της νομιμότητας κι από φιλήσυχος πολίτης γίνεται καταζητούμενος εγκληματίας. Είναι έξω από τα νερά του – ή μήπως μέσα σε αυτά; Ένα απολαυστικό ρόλερ-κόστερ κωμωδίας και δράσης. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Νας Έτζερτον που έκανε όνομα στο Χόλιγουντ ως κασκαντέρ και ηθοποιός («Zero Dark Thirty», «Η Τζέϊν Πήρε το Όπλο της»), με συμμετοχές σε περισσότερες από 130 και 40 ταινίες αντίστοιχα, στην πορεία αποφάσισε να δοκιμαστεί και ως σκηνοθέτης, ξεκινώντας από μικρού μήκους φιλμ – με πιο αξιοσημείωτο το βραβευμένο «Spider» (2010) – και κάνοντας το μεγάλο ντεμπούτο του το 2008 με την ταινία «Ερωτική Απληστία».

 

 

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ

CUSTODY / JUSQU’ A LA GARDE

ΣΕΝΑΡΙΟ- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ξαβιέ Λεγκράν ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντενίς Μενοσέ, Λεά Ντρουκέρ, Τομάς Γκιοριά ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 ΔΙΑΝΟΜΗ: WEIRDWAVE

Μετά το ρεκόρ των 270.000 εισιτηρίων στις τρεις πρώτες εβδομάδες προβολής της και αφού σόκαρε  το γαλλικό κοινό και κέρδισε εξ’ ολοκλήρου τους κριτικούς, η διπλά βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ξαβιέ Λεγκράν, ετοιμάζεται να καθηλώσει και τους Έλληνες θεατές. Μετά το διαζύγιο τους, η Μίριαμ και ο Αντουάν παίρνουν κοινή επιμέλεια του γιού τους Ζουλιάν, παρά την αντίθεση της Μίριαμ. Ο Αντουάν, που δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χωρισμό, καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει κοντά της. Όμηρος, μεταξύ ενός πατέρα που δεν έχει όρια και μιας φοβισμένης μητέρας, ο Ζουλιάν θα φτάσει στα άκρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο. Σε παραγωγή του Αλεξάντερ Γαβρά, μια ταινία που σου κόβει την ανάσα και σε κάνει ενστικτωδώς να θέλεις να μπεις στην οθόνη να σώσεις τους πρωταγωνιστές της.