Η Κέιτ Μπλάνσετ «αδειάζει» τον Γούντι Άλεν: Να επανεξετάστούν οι κατηγορίες για κακοποίηση της Ντίλαν Φάροου - Free Sunday
Η Κέιτ Μπλάνσετ «αδειάζει» τον Γούντι Άλεν: Να επανεξετάστούν οι κατηγορίες για κακοποίηση της Ντίλαν Φάροου
Η Μπλάνσετ είχε κατηγορηθεί ότι σιωπά για την υπόθεση της Ντίλαν Φάροου

Η Κέιτ Μπλάνσετ «αδειάζει» τον Γούντι Άλεν: Να επανεξετάστούν οι κατηγορίες για κακοποίηση της Ντίλαν Φάροου

Σαφείς αποστάσεις από τον Γούντι Άλεν πήρε μια από τις «μούσες» του, η Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί ότι προτίμησε να σιωπήσει και να αγνοήσει τις κατηγορίες της Ντίλαν Φάροου -υιοθετημένης κόρης του Άλεν και της Μία Φάρρου- ότι ο γνωστός σκηνοθέτης την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη.

Σπάζοντας τη σιωπή της για το ζήτημα, η Μπλάνσετ δήλωσε στην Κριστιάν Αμανπούρ ότι «δεν νομίζω ότι σιώπησα. Καθόλου» προσθέτοντας ότι «την περίοδο που δούλευα με τον Γούντι Άλεν, δεν ήξερα τίποτα για τους ισχυρισμούς. Βγήκαν στην επιφάνεια όταν άρχισε να προβάλλεται η ταινία. Είπα, τότε, ότι είναι πολύ οδυνηρή και περιπεπλεγμένη κατάσταση για την οικογένεια, την οποία πιστεύω ότι θα έχουν την ικανότητα να επιλύσουν».

Η 48χρονη ηθοποιός, μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παρά πέρα «αδειάζοντας» μεγαλοπρεπώς τον Αλέν, καθώς υποστήριξε ότι «αν πρέπει να επανεξεταστούν αυτοί οι ισχυρισμοί -και, απ' ό,τι έχω καταλάβει έχουν περάσει από το δικαστήριο- τότε το υποστηρίζω με όλη μου την καρδιά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι φανταστικά στο να οξύνουν την ευαισθησία για διάφορα ζητήματα, αλλά δεν είναι δικαστής και ένορκοι, κατά συνέπεια πιστεύω ότι πρέπει (σ.σ. αυτά τα θέματα) να εξετάζονται σε δικαστήριο».

«Αν αυτή η κακοποίηση συνέβη, να ασκηθεί δίωξη κατά του δράστη ώστε κάποιος, που δεν είναι όπως εγώ στη λαμπερή βιομηχανία, να μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το νομικό προηγούμενο για να προστατέψει τον εαυτό του. Πάντα, ο κόσμος σ’ αυτή τη βιομηχανία ή οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία γίνεται βορά, γιατί είναι ευάλωτος» τόνισε.

Ο Γούντι Άλεν έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

Τον Ιανουάριο που πέρασε, η εφημερίδα The New York Times σε tweet της έγραφε: «Η Κέιτ Μπλάνσετ, που συμμετέχει σε εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και δεν διστάζει να εκφράζεται δημόσια γι' αυτό, θα είναι επικεφαλής της κριτικής επιτροπής στις Κάννες, φέτος. Το εκλαμβάνουμε ως στροφή ενός Φεστιβάλ με φτωχό ιστορικό όσον αφορά την ισότητα των δύο φύλων».

Η Ντίλαν Φάροου απάντησε σε αυτό το tweet: «Μπορεί να είναι κανείς “κάποιος που συμμετέχει σε εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και δεν διστάζει να εκφράζεται δημόσια γι’ αυτό” και να είναι, δημόσια, υποστηρικτής του Γούντι Άλεν; Μοιάζει να είναι λίγο σχήμα οξύμωρο».

Η Κέιτ Μπλάνσετ δεν είναι η μόνη που δεν αρνείται να συνεργαστεί με τον Γούντι Άλεν. Προσφάτως, ο Άλεκ Μπάλντουιν και η Νταϊάν Κίτον εκφράστηκαν και οι δύο υπέρ του σκηνοθέτη. Την ίδια στιγμή, οι Μπλέικ Λάιβλι, Μάιλι Σάιρους, Σελένα Γκόμεζ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Σκάρλετ Γιόχανσον δεν έχουν ακόμη μιλήσει για την απόφασή τους να δουλέψουν με τον Άλεν ενώ είναι υποστηρικτές των κινημάτων Time's Up και #MeToo.

Πληροφορίες: naftemporiki.gr