7 ταινίες της δεκαετίας του 80 που αγαπήσαμε αλλά τώρα δεν θα βλέπαμε ποτέ ξανά - Free Sunday
7 ταινίες της δεκαετίας του 80 που αγαπήσαμε αλλά τώρα δεν θα βλέπαμε ποτέ ξανά

7 ταινίες της δεκαετίας του 80 που αγαπήσαμε αλλά τώρα δεν θα βλέπαμε ποτέ ξανά

Η γυναικάρα με τα κόκκινα, 1984

Ένας ντροπαλός σαραντάρης ξετρελαίνεται καθώς αντικρίζει κάποιο πρωί τη γυναίκα των ονείρων του, μια πολύ όμορφη γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα. Είναι όμως παντρεμένος και στην προσπάθειά του να ρίξει την κόκκινη γυναίκα, δίχως να καταλάβει τίποτα η σύζυγός του, μπερδεύεται σε απίθανες καταστάσεις. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο λατρεμένος Τζιν Γουάιλντερ. Γυναικάρα με τα κόκκινα η εξωπραγματική Κέλι Λεμπρόκ. Η σκηνή με το κόκκινο φόρεμά της που ανεμίζει μέσα σε ένα υπόγειο πάρκινγκ άφησε άφωνο τον Τζιν Γουάλιντερ και έγινε η άλλη μία σεξουαλική φαντασίωση των ανδρών. Ήταν η πρώτη ταινία της 24χρονης τότε Κέλι Λε Μπροκ και γρήγορα χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο σέξι γυναίκες του Χόλιγουντ των 80s. Το φλερτ με τον φακό όμως είχε αρχίσει από τα 16 της με εξώφυλλα σε περιοδικά μόδας και αργότερα έγινε το μοντέλο της καμπάνιας του Κριστιάν Ντιόρ. Ήταν επίσης το κορίτσι του Campari και συνεργάστηκε με μεγάλες εταιρίες, όπως η Pantene, πρωταγωνιστώντας σε πολλά διαφημιστικά σποτ κυρίως την δεκαετία του 80....

Μετά τη «Γυναικάρα με τα Κόκκινα» στο πλευρό του μεγάλου ηθοποιού Τζιν Γουάιλντερ, ακολούθησαν κι άλλες ταινίες ενώ συμμετείχε και σε ριάλιτι σόου της βρετανικής τηλεόρασης. Με τον Τζιν Γουάλιντερ έμειναν στενοί φίλοι μέχρι τον θάνατό του τον Αύγουστο του 2016. ...

Κι αν αναρωτιέστε πως είναι σήμερα η 58 σταρ εδώ σας την έχουμε…

 

I love my #foodtweeks APP - even when I am at the grocery store it has great suggestions and choices to save a few calories here and there ....I saved 330 calories and of course I used my code#KELLYLEBROCK and tripled the food donated to my local food bank. If you help me with my new project - feeding hungry families ...I will send you an autographed photo with a personal note ....simply have TEN of your friends download this free APP using CODE KELLYLEBROCK - when you do food is donated to a local food bank and by using the CODE the food donation will be tripled ....have your friends post a picture of themselves showing they downloaded the APP and post it below ...and tell me it was you who sent them Go here to see how you can help me help feed hungry families http://bit.ly/1o598Qz Don't forget to use CODE KELLYLEBROCK to triple the food donations From my to yours ...we can all make small differences and in the process we are doing good in our local communities #tweek4KellysKitchen #foodtweeks4foodbanks#calories4good #AtKellysKitchen #farm2table#healthyeating

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Le Brock (@thekellylebrock) στις

Η Γοργόνα, 1984

Η ύπαρξη των ονείρων του έχει όμορφα μάτια, θαυμάσιο χαμόγελο και δυο μεγάλα υπέροχα... πτερύγια. Αυτά συμβαίνουν με την κοπέλα ενός αγοριού που όταν είναι στη στεριά είναι μια πανέμορφη γυναίκα και όταν μπαίνει στο νερό γίνεται μια πανέμορφη γοργόνα. Σκηνοθετεί ο Ρον Χάουαρντ, πρωταγωνιστούν ο Τομ Χανκς και η Ντάριλ Χάνα. Η Ντάριλ Χάνα σε πρόσφατη συνέντευξή της αποκάλυψε ότι δεν κατάφερε να κρατήσει την υπέροχη, ζωγραφισμένη στο χέρι ουρά της γοργόνας την οποία φορούσε στην ταινία, καθώς διαλύθηκε λίγο καιρό αργότερα. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι χρειαζόταν περίπου 8 ώρες για να την τοποθετήσει στο σώμα της, όταν έπαιζε στην ταινία, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να φάει και να πιει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για να μην χρειάζεται να πάει στην τουαλέτα.

Η κουκλίτσα με τα ροζ, 1986

Οι ηθοποιοί - πρότυπα των νεανικών ταινιών της δεκαετίας του '80, Μόλι Ρίνγκγουολντ και Άντριου ΜακΚάρθι απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές για τις ερμηνείες τους σε αυτή την αισθηματική ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζον Χιουζ. Αυτή είναι μια μαθήτρια γυμνασίου που έρχεται από τη λάθος γειτονιά της πόλης.

Η 80s αυτή εκδοχή της 'Σταχτοπούτας' αποτελεί ένα από τα εκλεκτότερα δείγματα γραφής του αείμνηστου John Hughes, ο οποίος είχε τη θαυμαστή ικανότητα όχι μόνο να 'αφουγκράζεται' όσο λίγοι τα προβλήματα και τις επιθυμίες της τότε (αμερικανικής) νεολαίας, αλλά και να τα 'μεταποιεί' σε εικόνες με εντυπωσιακή πιστότητα, καταφέρνοντας έτσι να φέρει ένα ευπρόσδεκτο πνεύμα ρεαλισμού μέσα στους κόλπους του Χόλιγουντ. Και παρά το γεγονός ότι στο φινάλε παίρνουμε μια ακόμη γεύση από το ντισνεϊκής κοπής "they live happily, ever after", η ως τότε πορεία του ρομάντζου της Andie (Molly Ringwald) με τον Blane (Andrew McCarthy) θυμίζει ούτε λίγο ούτε πολύ μια βόλτα σε... ναρκοπέδιο ενστάσεων. Τουλάχιστον, έχεις ένα υπέροχο pop/rock soundtrack να καλύπτει ηχητικά τις διάφορες... εκρήξεις!

Οι περιπέτειες μιας μπέιμπι σίτερ, 1987

Η Κρις αναλαμβάνει να κρατήσει δυο παιδιά για ένα βράδυ. Όλα πάνε καλά μέχρι τη στιγμή που λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από μια φίλη της που χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια της. Μη έχοντας άλλη επιλογή η Κρις ξεκινά με τα παιδιά για να δώσει χέρι βοήθειας στην φίλη της, χωρίς να γνωρίζει την απίστευτη περιπέτεια που θα ζήσει.

O Κρις Κολόμπους δυο χρόνια πριν σκηνοθετήσει το "Μόνος στο σπίτι" κάνει ασκήσεις επί χάρτου. Το ίδιο και η Ελίζαμπεθ Σου, που την επόμενη χρονιά θα πίνει "Κοκτέιλ" από τα χεράκια του Τομ Κρουζ.

Γιανγκ Γκανς: Νέα πιστόλια, 1988

Ο Billy the Kid και η συμμορία του αναζητούνται ακόμα από τον νόμο. Δύο από την ομάδα αιχμαλωτίζονται κι ο Μπίλι τούς απελευθερώνει και πάνε στο Μεξικό. Ο σερίφης Τζον Τσίσαμ, όμως, έχει μια καλή ιδέα κι αυτή είναι να βάλει έναν κλέφτη για να συλλάβει έναν κλέφτη. Η αμοιβή είναι 1.000 δολάρια κι ο κλέφτης είναι ο Πατ Γκάρετ, πρώην συνεργάτης του Μπίλι.

Η αφρόκρεμα τότε του νεαρού Χόλιγουντ Εμίλιο Εστέβεζ, Τσάρλι Σιν, Κίφερ Σάδερλαντ, Λου Ντάιμοντ Φίλιπς, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ  και ο βετεράνος Τζακ Πάλανς σε περιπέτειες στην Άγρια Δύση. H ταινία είχε τέτοια επιτυχία που το 1990 γυρίστηκε και δεύτερο μέρος που σήμερα μας κάνει να αναρωτιόμαστε «γιατί»;

Γουίλοου, η οργή των θρύλων, 1988

Την χώρα την καταδυναστεύει η μάγισσα Μπαβμόρντα, ενώ γεννιέται ένα παιδί που σύμφωνα με τον θρύλο θα θέσει τέλος στην εξουσία της. Το μωρό θα πεταχτεί στο ποτάμι για να σωθεί και θα βρεθεί σε ένα χωριό με νάνους. Ο Γουίλοου είναι αυτός που θα αναλάβει να κάνει το ταξίδι της σωτηρίας του και ο δρόμος του θα διασταυρωθεί με τον πολεμιστή Μαρματίγκαν, ο οποίος δεν έχει πολλές ορέξεις για μάχες.

Μετά το Star Wars, ο George Lucas βρίσκεται στο ρόλο του σεναριογράφου (η μάλλον, του εμπνευστή της ιστορίας) και του παραγωγού και επιχειρεί ένα φιλμ που είναι ξεκάθαρα fantasy. Πίσω από την κάμερα κάθισε ο Ron Howard, που εκείνη την εποχή προερχόμενος από χιτ όπως Splash και Cocoon.

Παρόλο που η παραγωγή είναι της Lucasfilm, άρα υπάρχουν τα τεχνητά μέσα για αμέτρητα εφέ, ο Howard φαίνεται να προτιμά την παλιά καλή τέχνη των αυθεντικών σκηνικών, των εξωτερικών γυρισμάτων και της δύναμης του make up, που σήμερα, όμως, στην υπερηχητική εποχή φαίνεται αστεία.

Οι 3 αμίγκος, 1986

Τρεις σταρ του βωβού κινηματογράφου απολύονται και αναγκάζονται να δεχτούν να παίξουν στο Μεξικό με τον διάσημο για εκεί σταρ Ελ Γκουάπο. Όταν φτάνουν εκεί με την ελπίδα να βγάλουν κάποια χρήματα, βρίσκονται σε ένα χωριό που μοιάζει αρκετά ρεαλιστικό για σκηνικό. Η αλήθεια είναι πως ο Ελ Γκουάπο είναι διαβόητος ληστής και οι κάτοικοι του χωριού έχουν αυτούς ως την έσχατη ελπίδα για να σωθούν. Ακόμη χειρότερα, όταν η συμμορία του Ελ Γκουάπο απαγάγει την όμορφη κόρη του δημάρχου, ως αντίποινα αφού νομίζει ότι οι κάτοικοι προσέλαβαν επαγγελματίες ντεσπεράντος, οι τρεις τους πρέπει να αναλάβουν τις «ευθύνες» τους ή να τρέξουν να γλυτώσουν.

Οι  Στιβ Μάρτιν, Τσίβι Τσέιζ και Μάρτιν Σορτ κάποτε ήταν αστείοι...