Νύχτες πρεμιέρας: Ρεκόρ Συμμετοχής & Κριτική Επιτροπή Διαγωνιστικού Ελληνικών Μικρού Μήκους - Free Sunday
Νύχτες πρεμιέρας: Ρεκόρ Συμμετοχής & Κριτική Επιτροπή Διαγωνιστικού Ελληνικών Μικρού Μήκους

Νύχτες πρεμιέρας: Ρεκόρ Συμμετοχής & Κριτική Επιτροπή Διαγωνιστικού Ελληνικών Μικρού Μήκους

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό ραντεβού της πόλης, στηρίζει για έβδομη χρονιά τους νέους Έλληνες δημιουργούς με το Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους.

Αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, το Διαγωνιστικό Τμήμα των Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους εκπροσωπεί το πιο συναρπαστικό, δημιουργικά ανήσυχο κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής και έχει παρουσιάσει συνολικά περισσότερες από 350 ταινίες.

Για την φετινή 24η διοργάνωση, με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τον αριθμό-ρεκόρ των 244, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ελληνικό σινεμά είναι παρόν και δραστήριο αλλά και ότι οι νέοι Έλληνες και οι νέες Ελληνίδες δημιουργοί εμπιστεύονται την παρουσία του έργου τους στις Νύχτες Πρεμιέρας και το κοινό τους.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ •

Η κριτική επιτροπή του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας αποτελείται από τις/τους:

Ελίνα Ψύκου (Πρόεδρος), σκηνοθέτιδα

Μαρίνα Καλογήρου, ηθοποιός

Λάμπης Χαραλαμπίδης, μοντέρ

Μαρίνα Κόντη, υπεύθυνη κινηματογραφικών πωλήσεων

Θοδωρής Δημητρόπουλος, δημοσιογράφος - κριτικός κινηματογράφου

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ •

 

Η κριτική επιτροπή απονέμει τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας (Α' και Β'), Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας.

Το 1ο Βραβείο Καλύτερης ταινίας συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Φέτος, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποδεικνύει έμπρακτα την πρόθεσή του να ενθαρρύνει την ελληνική κινηματογραφική δημιουργία διευρύνοντας την υποστήριξή του με χρηματικό έπαθλο 1.000 Ευρώ και για το Βραβείο Β' Καλύτερης Ταινίας.

Μείνετε συντονισμένοι την Τρίτη 21 Αυγούστου για την ανακοίνωση της λίστας των ταινιών που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν φέτος στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και θα διεκδικήσουν τα βραβεία του τμήματος.

Το φετινό πλήρες πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί στη Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, στις 12.00 μ.μ., στον πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και όλες τις προβολές, καθώς και συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις και τα νέα του 24ου Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:

 www.cinemagazine.gr | www.aiff.gr