Η Ελλάδα μέσα από το σινεμά της - Free Sunday
Η Ελλάδα μέσα από το σινεμά της

Η Ελλάδα μέσα από το σινεμά της

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ΑΜΚΕ NoTraditional παρουσιάζει στον θερινό κινηματογράφο Τριανόν κλασικά αριστουργήματα και ταινίες του νεότερου ελληνικού σινεμά, που αντικατοπτρίζουν την ιστορική, πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή της χώρας.

Παραφράζοντας τον Σαίξπηρ και το «Όλος ο κόσμος μια σκηνή», αντιτείνουμε «Όλος ο κόσμος μια οθόνη» και προσκαλούμε τους επισκέπτες να γνωρίσουν μέσα από τον φιλμικό μας πλούτο τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τη συνάντησή της με το αρχαίο πνεύμα.

Η αρχή γίνεται με το ακαδημαϊκό ντοκιμαντέρ «Μήδεια… Κρείσσων των εμών βουλευμάτων» του σκηνοθέτη Νίκου Γραμματικού, μία κινηματογραφική περιπέτεια βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη. Το αφιέρωμα συνεχίζεται από 9-15 Αυγούστου με την «Αγέλαστο πέτρα», τη θρυλική ταινία του Φίλιππου Κουτσαφτή για την Ελευσίνα.

Οι προβολές πραγματοποιούνται καθημερινά στις 19.00 τον Αύγουστο & Σεπτέμβριο 2018 στον διατηρητέο θερινό κινηματογράφο Τριανόν. Οι ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους και ελεύθερη είσοδο.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.

Είσοδος ελεύθερη

Links

Websites: https://alltheworldsascreen.gr & www.trianon.gr

Fb page: www.facebook.com/worldsascreen