Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!

Like a Cat on a Highway / Come un gatto in Tangenziale

Σκηνοθεσία: Ρικάρντο Μιλάνι Παίζουν: Λούκα Αντζελέτι, Αντόνιο Ντ' Αουζίλιο, Αλίτσε Μαζέλι, Σιμόνε Ντε Μπιάνκι

Ο Τζοβάνι και η Μόνικα είναι, ίσως, οι πιο αταίριαστοι άνθρωποι στον πλανήτη. Εκείνος είναι ένας διανοούμενος που ζει στο κέντρο της Ρώμης, και εκείνη είναι πρώην ταμίας σε σούπερ μάρκετ που παλεύει με τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής στην πολυπολιτισμική γειτονιά της, στα προάστια. Οι δυο τους ίσως να μην είχαν συναντηθεί ποτέ, αν δεν τους ένωνε ένας κοινός στόχος: να κάνουν τα πάντα για να... χωρίσουν τα παιδιά τους.

Ανεκπλήρωτος Γάμος

On Chesil Beach Σκηνοθεσία: Ντόμινικ Κουκ Παίζουν: Σίρσα Ρόναν, Μπίλι Χάουλ, Αν Μαρί Νταφ, Άντριαν Σκάρμπορο, Έμιλι Γουάτσον, Σάμιουελ Γουέστ

Βρετανία, Ιούλιος 1962. Ο Έντουαρντ και η Φλόρενς, δύο νιόπαντροι παρθένοι, φτάνουν στο ξενοδοχείο τους στην ακτή του Ντορσέτ. Καθώς ο γάμος τους υπόσχεται ένα ευτυχισμένο μέλλον, οι ίδιοι παλεύουν να καταπνίξουν τους κρυφούς τους φόβους για τη γαμήλια νύχτα που έρχεται... Σε αυτό το ξενοδοχείο με θέα την παραλία Σεσίλ, αυτοί οι φόβοι τους θα καταλήξουν σε ένα φινάλε που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς. Μία προσαρμογή της ομώνυμης νουβέλας του Ίαν ΜακΓιούαν, η οποία κυκλοφορεί στην Ελλάδα με τίτλο «Στην Ακτή» από τις Εκδόσεις Πατάκη. Μια ιστορία για το πώς μπορούν ολόκληρες ζωές να μεταμορφωθούν από μία χειρονομία που δεν έγινε ή μία λέξη που δεν ειπώθηκε ποτέ.

SLENDER MAN

Ένας από τους πιο ανατριχιαστικούς αστικούς μύθους της δεκαετίας, ο Slender Man, που το 2014 οδήγησε δύο 12χρονα κορίτσια σε απόπειρα δολοφονίας συμμαθήτριας τους, ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη σε ένα απόκοσμο, μυστηριώδες θρίλερ με την υπογραφή του Sylvain White (Stomp and the Yard, The Losers). Στην πρωταγωνιστική τετράδα συναντάμε την ταλαντούχα Joey King (The Kissing Booth, Wish Upon, The Conjuring) που αναλαμβάνει τα ηνία της ηγεσίας της κοριτσίστικης παρέας, δίπλα στις Julia Goldani Telles (The Affair), Annalise Basso (Captain Fantastic) και Jaz Sinclair (When the Bough Breaks). To cast συμπληρώνουν ο Alex Fitzalan (Season, I miss you) και ο Javier Botet – στο ρόλο του αφύσικού και τρομακτικού Slender Man – που έχει συνδέσει το όνομά του με ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα θρίλερ των τελευταίων χρόνων (The Conjuring, Insidious 4, IT). Σε μια μικρή πόλη στη Μασαχουσέτη, μια παρέα κοριτσιών εκτελεί ένα τελετουργικό σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τον μύθο του Slender Man, μιας απρόσωπης, ψηλόλιγνης και τρομαχτικής φιγούρας με αφύσικα μακριά χέρια που ευθύνεται για την εξαφάνιση παιδιών. Όταν η μια από τις φίλες εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι είναι, στην πραγματικότητα, το τελευταίο θύμα του Slender Man.

ΜΙΑ ΠΑΠΙΑ ΜΑ ΠΟΙΑ ΠΑΠΙΑ

Duck Duck Goose

σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Τζένκινςκαι σενάριο: Κρίστοφερ Τζένκινς, Ρομπ Μούιρ, Σκοτ Άτκινσον και Τέγκαν Γουέστ. Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Μανώλης Γιούργος, Γιάννης Υφαντής, Γιώτα Μηλίτση, Αλεξάνδρα Λέρτα, Χρύσα Σαμαρά, Ντίνος Σούτης, Γιώργος Σκουφής, Ιφιγένεια Στάικου, Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Κρίστοφερ Τζένκινς -παραγωγός των «Επιτέλους φτάσαμε σπίτι» και «Ώρα για σερφ», animator της Disney στα «Η μικρή γοργόνα», «Η πεντάμορφη και το τέρας», «Αλαντίν», «Ο βασιλιάς των λιονταριών», «Ποκαχόντας», «Η Παναγία των Παρισίων» κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μία απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για τον μεγαλύτερο μπελά όλων: την οικογένεια! Μια ταινία με εντυπωσιακά εναέρια ακροβατικά, ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες, γραφικά τοπία, πολύ χιούμορ και συναίσθημα, που παρακολουθεί μια ετερόκλητη και διασκεδαστική παρέα πουλερικών, καθώς ψάχνει τον δρόμο της και τελικά βρίσκει την άνευ όρων αγάπη. Δύο ορφανά παπάκια, η δυναμική, μόλις 16 ημερών Τσι και ο μικρότερος αδελφός της Τσάο, αποχωρίζονται από το σμήνος τους κατά λάθος εξαιτίας του φιγουρατζή ιπτάμενου Πενγκ, μιας αρσενικής χήνας που είναι ελεύθερο πνεύμα, ένας εργένης που προτιμά χίλιες φορές τα παράτολμα εναέρια ακροβατικά, αντί να συμμετέχει στις προετοιμασίες των υπολοίπων για την ετήσια μετανάστευση. Τα φοβισμένα παπάκια ζητάνε τη βοήθεια του Πενγκ για να επιστρέψουν στο σμήνος τους. Εκείνος αρνείται, αλλά ένας τραυματισμός στη φτερούγα του τον αναγκάζει να αλλάξει γνώμη. Οι τρεις τους θα ζήσουν μια μοναδική περιπέτεια, με εμπόδια και δυσκολίες που θα τους φέρει όμως πραγματικά κοντά. Ο Πενγκ αποδεικνύεται τελικά η καλύτερη πατρική φιγούρα που θα μπορούσαν να έχουν αυτά τα δύο ορφανά παπάκια.