Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

THE HOUSE WITH A CLOCK IN ITS WALLS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ιλάι Ροθ ΠΑΙΖΟΥΝ: Κέιτ Μπλάνσετ, Κάιλ Μακ Λάχλαν, Τζακ Μπλακ, Όουεν Βακάρο

Ο Λούις, ένα ορφανό αγοράκι, μετακομίζει στο Μίσιγκαν για να ζήσει στο σπίτι του θείου του, Τζόναθαν. Εκεί ανακαλύπτει τον κόσμο της μαγείας, αφού τόσο ο θείος του όσο και η καλύτερή του φίλη, Φλόρενς, είναι μάγοι. Σύντομα ο μικρός Λούις θα αντιληφθεί πως το σπίτι έχει ένα μεγάλο μυστικό, αφού στους τοίχους του κρύβεται ένα μαγικό ρολόι που έχει τη δύναμη να καταστρέψει τον κόσμο! Θα καταφέρουν να το βρουν και να το σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά; Μια απίθανη ταινία φαντασίας, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον Μπέλερς, με τον υποψήφιο για δύο Χρυσές Σφαίρες Τζακ Μπλακ και τη βραβευμένη με δύο Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο JOHNNY ENGLISH ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ

JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντέιβιντ Κερ ΠΑΙΖΟΥΝ: Ρόουαν Άτκινσον, Έμα Τόμσον, Όλγκα Κιριλένκο, Μπεν Μίλερ

Ο ένας και μοναδικός Ρόουαν Άτκινσον επιστρέφει στον ρόλο που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, εκείνον του ατζαμή κατασκόπου Johnny English που, στη φιλότιμη προσπάθειά του να σώσει τον κόσμο, δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του. Αυτή τη φορά, όταν αποκαλύπτονται οι πραγματικές ταυτότητες όλων των Βρετανών μυστικών πρακτόρων, ο Johnny English αφήνει τη διδασκαλία και αναλαμβάνει να «αποκρυπτογραφήσει» τον ψηφιακό κόσμο με τις άπειρες αναλογικές του γνώσεις και να βρει τους χάκερ. Στο πλευρό του η εντυπωσιακή Όλγκα Κιριλένκο, που προσπαθεί να του βάλει φρένο, αλλά ο οδοστρωτήρας Johnny English δεν σταματά να προσφέρει απλόχερα το γέλιο.

 

Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Γιώργος Πανουσόπουλος ΠΑΙΖΟΥΝ: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Φωτεινή Τσακίρη, Serge Requet-Barville, Γ. Χατζηγιάννης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Σταύρος Μερμίγκης, Ηλίας Γιαννίρης, Κώστας Πλάκας, Πέτρος Χάμπας, Θάνος Πρίτσας και πολλοί Καριώτες και Καριωτίνες

Τι μαγικό συμβαίνει σε ένα αχαρτογράφητο νησάκι κάπου στο Αιγαίο; Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής και μια νεαρή οικονομολόγος, φτάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του. Τα λεφτά είναι ντεμοντέ και όχι μόνο… no banks, nο streets, no cars, no rooms to let. Εκεί θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκαλο και την πληθωρική χήρα του νησιού, θα παραδοθούν στη δίνη του έρωτα και στον σαγηνευτικό αυτόν τόπο που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων για πάντα. Στη νέα του ταινία –με τίτλο βγαλμένο από τους στίχους του «Ήτανε λέει» του Άκη Πάνου– ο Γιώργος Πανουσόπουλος εξερευνά έναν ιδεατό τόπο και τρόπο ζωής στα καθηλωτικά τοπία της Ικαρίας και θέτει, ανέμελα και μεθοδικά μαζί, τις βάσεις για να ζήσουν οι ήρωές του ελεύθεροι.