Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

VICE: Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Άνταμ Μακ Κέι ΠΑΙΖΟΥΝ: Κρίστιαν Μπέιλ, Έιμι Άνταμς, Στιβ Καρέλ, Σαμ Ρόκγουελ

Η κινηματογραφική βιογραφία του αμφιλεγόμενου αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ και ο καθοριστικός ρόλος του στην εμπόλεμη εξωτερική πολιτική της Αμερικής επί προεδρίας Τζορτζ Μπους. Η ταινία σκιαγραφεί κωμικά και γλαφυρά πώς ένας γραφειοκράτης από την Ουάσινγκτον ανελίχθηκε αθόρυβα σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο, σε μια περίοδο που στιγματίστηκε από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Ο Τσένεϊ αναδιαμόρφωσε την Αμερική και τον κόσμο με τρόπους που εξακολουθούν να επηρεάζουν τις εξελίξεις μέχρι και σήμερα. Από τον βραβευμένο με Όσκαρ συν-σεναριογράφο και σκηνοθέτη της ταινίας «Το μεγάλο σορτάρισμα». Το «VICE: Ο δεύτερος στην ιεραρχία» αποτελεί ένα ακόμη εξαιρετικό και χαρακτηριστικό δείγμα του ταλέντου του Μακ Κέι. Για άλλη μια φορά αναμειγνύει με τέχνη το δράμα και την κωμωδία και το τελικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

 

ΤΟ ΒΑΠΟΡΑΚΙ

THE MULE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κλιντ Ίστγουντ ΣΕΝΑΡΙΟ: Νικ Σενκ ΠΑΙΖΟΥΝ: Κλιντ Ίστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λόρενς Φίσμπερν, Μάικλ Πένια, Νταϊάν Γουίστ, Άντι Γκαρσία, Άλισον Ίστγουντ, Τάισα Φαρμίγκα, Ιγκνάσιο Σερίτσι

Ο κάτοχος τεσσάρων Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ («Million Dollar Baby») επιστρέφει δυναμικά για δεύτερη φορά ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής μετά το «Gran Torino» (2009). Το «Βαποράκι» αφηγείται μία συναρπαστική ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά, και επιστρατεύει δίπλα στον Ίστγουντ τον εξαιρετικό και τέσσερις φορές υποψήφιο για Όσκαρ Μπράντλεϊ Κούπερ («American Sniper»). Το αγωνιώδες σενάριο του Νικ Σενκ («Gran Torino») βασίζεται στο άρθρο των «New York Times» «The Sinaloa Cartel’s 90-Year-Old Drug Mule». Με εξαιρετική σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας και μουσική, η ταινία αποδεικνύει τη ζωντάνια και το αγέραστο ταλέντο του δημιουργού της, που ξέρει ακόμα να γράφει ιστορία στις σελίδες του σινεμά, κι ας έχει φτάσει τις 37 ταινίες στο ενεργητικό του. Ο ογδοντάχρονος Ερλ Στόουν (Κλιντ Ίστγουντ) είναι απένταρος, μόνος και αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία της επιχείρησής του, όταν του προσφέρεται μια δουλειά, στην οποία –φαινομενικά– πρέπει απλώς να οδηγεί. Στην πραγματικότητα, γίνεται μεταφορέας στην υπηρεσία του μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών. Τα πάει καλά, τόσο καλά, που οι «παραγγελίες» ολοένα αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης».

 

THE HAPPYTIME MURDERS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπράιαν Χένσον ΣΕΝΑΡΙΟ: Τοντ Μπέργκερ ΠΑΙΖΟΥΝ: Μελίσα Μακ Kάρθι, Τζόελ Μακ Χέιλ, Ελίζαμπεθ Μπανκς

Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τα muppets, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φιλ ψάχνει να βρει τον κατά συρροή δολοφόνο που σκότωσε τον αδερφό του και τώρα έχει βάλει στο μάτι τους πρωταγωνιστές μιας διάσημης τηλεοπτικής σειράς για παιδιά. Από τον δημιουργό των «Muppets» και με το καυστικό χιούμορ αθυρόστομων κωμικών αυτή η ταινία είναι γεμάτη σεξ, βία και muppet αλητεία. Η αστυνομικός του τμήματος του Λος Άντζελες Κόνι Έντουαρντς (Μελίσα Μακ Κάρθι) είναι πλέον μια έμπειρη ντεντέκτιβ. Κάποτε ανήκε στο ιδανικό δίδυμο του τμήματός της, που το συμπλήρωνε ο muppet συνεργάτης της, αστυνομικός Φιλ Φίλιπς. Τώρα πια όμως είναι μόνη της στη δουλειά και στη ζωή. Είναι πάντα έτοιμη να μοιράσει απλόχερα προσβολές και βρισιές και παράλληλα παίρνει πολύ σοβαρά τη δουλειά της. Κρύβει όμως ένα ένοχο μυστικό. Είναι εθισμένη στη ζάχαρη.