Πάμε σινέμα; - Free Sunday
Πάμε σινέμα;

Πάμε σινέμα;

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗΣ

SERENITY

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Στίβεν Νάιτ

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μάθιου Μακ Κόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Νταϊάν Λέιν

Ένας καπετάνιος αλιευτικού που έχει αποσυρθεί σε ένα μικρό νησί της Καραϊβικής θα έρθει αντιμέτωπος με το σκοτεινό παρελθόν του, που έρχεται για να τον στοιχειώσει και να τον εγκλωβίσει σε μια νέα πραγματικότητα που δεν είναι αυτό που δείχνει… Από τον υποψήφιο για Όσκαρ σεναριογράφο και σκηνοθέτη Στίβεν Νάιτ («Σε λάθος χρόνο», «Επικίνδυνες Υποσχέσεις», «Peaky Blinders»), τον βραβευμένο με Όσκαρ παραγωγό Γκρεγκ Σαπίρο («The Hurt Locker», «Zero Dark Thirty») και τους βραβευμένους με Όσκαρ ηθοποιούς Μάθιου Μακ Κόναχι («Interstellar», «Ο λύκος της Wall Street», «Dallas Buyers Club») και Αν Χάθαγουεϊ («Interstellar», «Οι Άθλιοι», «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή») έρχεται ένα θρίλερ γεμάτο ανατροπές και μυστήριο. Αν και δεν πρόκειται για ένα κλασικό νουάρ θρίλερ, η ταινία είναι ένα φόρος τιμής σε κλασικά φιλμ του είδους, όπως και στη λογοτεχνία.

ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΝΟΣ

STAN & OLLIE

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζον Σ. Μπέιρντ

ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζεφ Πόουπ

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζον Σ. Ράιλι, Στιβ Κούγκαν, Σίρλεϊ Χέντερσον, Νίνα Αριάντα, Ντάνι Χιούστον

Οι εξαιρετικοί Τζον Σ. Ράιλι («Chicago») και Στιβ Κούγκαν («Philomena») ενσαρκώνουν ιδανικά τον Χοντρό και τον Λιγνό, καθώς μεταμορφώνονται αριστοτεχνικά στο εμβληματικό κωμικό δίδυμο που έγραψε ιστορία από τα τέλη της δεκαετίας του 1920 μέχρι τα τέλη του 1940. Η κινηματογραφική βιογραφία σε σενάριο του υποψήφιου για Όσκαρ Τζεφ Πόουπ («Philomena») και σκηνοθεσία του Τζον Σ. Μπέιρντ («Filth») παρουσιάζει ένα εύστοχο πορτρέτο της δυνατής –και τρικυμιώδους– φιλίας των δύο αντρών, ενώ αποτίνει έναν συγκινητικό φόρο τιμής σε αυτούς τους θρύλους της κωμωδίας. Με τη χρυσή εποχή τους ως βασιλιάδων της κωμωδίας στο Χόλιγουντ να ανήκει στο παρελθόν, οι εμβληματικοί Σταν και Όλι περιοδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία, σε μια απεγνωσμένη απόπειρα να δώσουν νέα πνοή στην καριέρα τους. Μετά από μια συγκρατημένη αρχή, αυτή η κωμική δύναμη της φύσης συγκεντρώνει ορδές θαυμαστών, καινούργιων και παλιών, που γοητεύονται από τις ξεκαρδιστικές ερμηνείες των δύο θρύλων. Όμως, καθώς η περιοδεία πλησιάζει στο μεγάλο φινάλε, το δίδυμο αντιμετωπίζει απειλητικά φαντάσματα του κοινού παρελθόντος.

ΜΑΙΡΗ, Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΚΟΤΙΑΣ

MARY, QUEEN OF SCOTS

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζόσι Ρουρκ

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σίρσα Ρόναν, Μάργκοτ Ρόμπι, Γκάι Πιρς

Η νεαρή Μαίρη στην ηλικία των 15 ετών παντρεύτηκε για να κληρονομήσει τον θρόνο της καθολικής Γαλλίας. Στα 18 της, όμως, έμεινε χήρα. Αψήφησε τις πιέσεις να ξαναπαντρευτεί και επέστρεψε στη μητρική της Σκοτία για να διεκδικήσει τον θρόνο που της ανήκε δικαιωματικά. Στο μεταξύ, η Σκοτία και η Αγγλία βρίσκονται κάτω από την εξουσία της επιβλητικής Ελισάβετ Ι. Οι προτεστάντες έχουν ξανά τον έλεγχο και ο ετεροθαλής αδελφός της Μαίρης κινεί τα νήματα ερήμην της. Οι δυνάμεις εξουσίας στη Σκοτία θεωρούν ότι μια γυναίκα στον θρόνο είναι μια πράξη ενάντια στη φύση και στο θέλημα του Θεού. Η Ελισάβετ αντιμετωπίζει τις δικές της πιέσεις να κάνει διπλωματικό γάμο για χάρη του αγγλικού θρόνου. Η Μαίρη θα καταλάβει σύντομα ότι σχηματίζεται μια συνωμοσία εναντίον της. Οι δυο γυναίκες αλληλοθαυμάζονται και τους δένει το γεγονός ότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα σε θέση εξουσίας. Ανάμεσά τους θα καλλιεργηθεί μια σχέση καχυποψίας, φόβου, αλλά και γοητείας. Αντίπαλες στην εξουσία και στην αγάπη, οι δυο τους πρέπει να αποφασίσουν πώς θα παίξουν το παιχνίδι του γάμου έναντι της ανεξαρτησίας.