Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

Η ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

THE UPSIDE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νιλ Μπέργκερ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζον Χάρτμιρ ΠΑΙΖΟΥΝ: Μπράιαν Κράνστον, Κέβιν Χαρτ, Νικόλ Κίντμαν

Ένας τετραπληγικός δισεκατομμυριούχος προσλαμβάνει για βοηθό του έναν πρώην κατάδικο που είναι ελεύθερος υπό όρους και μια ιδιαίτερη σχέση αρχίζει να αναπτύσσεται. Βασισμένη στην τεράστια επιτυχία των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς «Άθικτοι», που πριν από οκτώ χρόνια έσπασε τα ταμεία και συγκίνησε όλο τον κόσμο, έρχεται μια τρυφερή και ειλικρινής κωμωδία για τη φιλία. Ο Μπράιαν Κράνστον στον ρόλο του τετραπληγικού Φίλιπ είναι υποψήφιος για Όσκαρ.

FLASHBACK

BACKTRACE

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπράιαν Α. Μίλερ ΣΕΝΑΡΙΟ: Μάικλ Μέιπλς ΠΑΙΖΟΥΝ: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μάθιου Μοντίν, Μίντοου Γουίλιαμς, Ράιαν Γκούζμαν, Κρίστοφερ Μακ Ντόναλντ, Κόλιν Έγκλσφιλντ

Μια ληστεία πάει στραβά και τα θύματα είναι πολλά. Ο μόνος επιζών ληστής (Μάθιου Μοντίν) παθαίνει αμνησία και δεν θυμάται πού έκρυψε 500.000 δολάρια. Όταν μια μυστηριώδης ομάδα τον βγάζει από το νοσοκομείο για να βρει τα λεφτά, του χορηγεί ένα πειραματικό φάρμακο που στέλνει το μυαλό του σε άλλες εποχές, αποκαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά. Όσο ο αστυνομικός (Σιλβέστερ Σταλόνε) βρίσκεται στα ίχνη του, ο ληστής παλεύει να θυμηθεί, πριν ένας ξεχασμένος εχθρός τον ανακαλύψει και τον προλάβει.

Η ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ

THE FAVOURITE

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Λάνθιμος ΣΕΝΑΡΙΟ: Τόνι Μακ Ναμάρα ΠΑΙΖΟΥΝ: Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις, Έμα Στόουν

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρ’ όλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειό τους. Η φιλάσθενη βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταμπεραμέντο της. Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ (Έμα Στόουν) καταφθάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της… Η πρώτη ταινία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου βασίζεται στην αληθινή ιστορία της βασίλισσας Άννα, της τελευταίας της δυναστείας των Στιούαρτ που, αν και ασθενής, ντροπαλή και υποτιμημένη, στέφθηκε βασίλισσα τον καιρό που η Μεγάλη Βρετανία έγινε παγκόσμια δύναμη. Ως βασίλισσα θα επέβλεπε έναν πόλεμο με τη Γαλλία, τον θεωρητικά 1ο παγκόσμιο πόλεμο της σύγχρονης εποχής, και την ένωση της Αγγλίας με τη Σκοτία που οδήγησε στη δημιουργία του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα ερχόταν επίσης αντιμέτωπη με την εποχή του εθνικού διχασμού, με τα δύο πολιτικά κόμματα των Γουίγκς και των Τόρις να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα τη γέννηση του δικομματισμού. Οι άνθρωποι που την πλαισίωναν ήθελαν να τραφούν από την εξουσία της και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της και ίσως την καρδιά της.