Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

THE KINDERGARTEN TEACHER

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σάρα Κολαντζέλο ΣΕΝΑΡΙΟ: Σάρα Κολαντζέλο, Ναβάντ Λαμπίντ ΠΑΙΖΟΥΝ: Μάγκι Τζίλενχαλ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ

H Λίζα είναι μια ευαίσθητη δασκάλα σε νηπιαγωγείο που ζει μια συμβατική ζωή στο Στέιτεν Άιλαντ. Παρακολουθεί μαθήματα ποίησης σε νυχτερινό σχολείο, έχοντας πλήρη συναίσθηση της μετριότητάς της. Ανακαλύπτει τυχαία πως ένα αγόρι στην τάξη όπου διδάσκει έχει έμφυτο ταλέντο στην ποίηση. Τότε βάζει σκοπό της ζωής της να αποκαλύψει το ταλέντο του μικρού στον κόσμο. Σταδιακά ξεφεύγει από κάθε όριο. Ενώ οι προθέσεις της είναι αγαθές, η υπέρμετρη φιλοδοξία της την οδηγεί σε αποφάσεις που τη φέρνουν αντιμέτωπη με όλα όσα αισθανόμαστε και έχουμε αποδεχτεί ως κανόνες σε μια κοινωνία. Κάθε κάδρο της ταινίας με κάθε ανατροπή στην πλοκή βυθίζει σε αγωνία τον θεατή, σε ένα σφιχτοδεμένο ψυχολογικό θρίλερ που συνεχώς κορυφώνει τις εντάσεις και δεν ξέρεις μέχρι να τελειώσει τι εξέλιξη θα έχει.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙΣ;

CAN YOU EVER FORGIVE ME?

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάριελ Χέλερ ΣΕΝΑΡΙΟ: Νικόλ Χολοφσένερ, Τζεφ Γουίτι ΠΑΙΖΟΥΝ: Μελίσα Μακάρθι, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Ντόλι Γουέλς, Μπεν Φαλκόνε, Τζέιν Κέρτιν

Από τη λίστα των μεγάλων Αμερικανών πλαστογράφων ξεχωρίζει μια γυναίκα, η Λι Ίσραελ, μια άφραγκη πλην κάποτε επιτυχημένη συγγραφέας που μέσα στο μικρό της διαμέρισμα στο Μανχάταν σκέφτηκε κάτι για να γλιτώσει τη χρεοκοπία: θα έγραφε τα γράμματα των διασήμων που αργότερα θα πουλούσε στους συλλέκτες σαν αυθεντικά. Η Ίσραελ δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα ήταν φτωχή και εξαθλιωμένη. Δεν μπορούσε να δεχτεί ότι μια τόσο ταλαντούχα συγγραφέας όσο η ίδια θα κατέληγε τόσο χαμηλά. Όταν δεν είχε τα χρήματα για μια εξέταση της γάτας της στον κτηνίατρο, πούλησε όλα τα αντικείμενα αξίας που είχε στην κατοχή της και μέσα σε αυτά ένα αυθεντικό γράμμα της Κάθριν Χέπμπορν για 200 δολάρια. Τότε ένας κόσμος με απέραντες δυνατότητες ανοίχτηκε μπροστά της. Ξεκίνησε να γράφει την πλαστή αλληλογραφία διασήμων όπως οι Ντόροθι Πάρκερ, Ερνστ Χέμινγουεϊ, Τζορτζ Σ. Κάουφμαν κ.ά. Τη Λι Ίσραελ υποδύεται η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ Μελίσα Μακάρθι, σε έναν ρόλο διαφορετικό απ’ ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα, για να κερδίσει έτσι μία ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ, Α΄ γυναικείου ρόλου αυτή τη φορά.

ΑΛΙΤΑ: Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

ALITA: BATTLE ANGEL

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζέιμς Κάμερον, Λέτα Καλογρίδης, Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ ΠΑΙΖΟΥΝ: Ρόζα Σάλαζαρ, Κριστόφ Βαλτς, Τζένιφερ Κόνελι, Μαχερσάλα Άλι, Εντ Σκρέιν, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Κίαν Τζόνσον, Μισέλ Ροντρίγκεζ

Από τους οραματιστές δημιουργούς Τζέιμς Κάμερον («Avatar») και Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ («Αμαρτωλή Πόλη») έρχεται η «Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης», μια επική περιπέτεια για την ελπίδα και τη δύναμη. Όταν η Αλίτα (Ρόζα Σάλαζαρ) ξυπνά χωρίς να θυμάται ποια είναι σε έναν μελλοντικό κόσμο που δεν αναγνωρίζει, την περιμαζεύει ο Ίντο (Κριστόφ Βαλτς), ένας ευγενικός επιστήμονας που αντιλαμβάνεται ότι κάπου μέσα σε αυτό το ανθρωποειδές κρύβεται η καρδιά και η ψυχή μιας νεαρής γυναίκας με ξεχωριστό παρελθόν. Καθώς η Αλίτα μαθαίνει να περιπλανιέται στη νέα της ζωή και στους επικίνδυνους δρόμους της Άιρον Σίτι, ο Ίντο προσπαθεί να την προφυλάξει από το αινιγματικό παρελθόν της, τη στιγμή που ο «περπατημένος» νέος της φίλος Χιούγκο (Κίαν Τζόνσον) είναι διατεθειμένος να τη βοηθήσει να ξυπνήσει τις μνήμες της. Μόνο όταν οι φονικές και διεφθαρμένες δυνάμεις της πόλης καταδιώκουν την Αλίτα εκείνη ανακαλύπτει ένα στοιχείο για το παρελθόν της – έχει μοναδικές πολεμικές ικανότητες και αυτοί που είναι στην εξουσία θα κάνουν τα πάντα για να τις υποτάξουν. Αν καταφέρει να τους ξεφύγει, ίσως να είναι το κλειδί για τη σωτηρία των φίλων της, της οικογένειάς της και του κόσμου που έμαθε να αγαπά. Υπερθέαμα γεμάτο ασταμάτητη δράση, έντονο συναίσθημα και απίστευτη 3D κινηματογράφηση.