Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

HELLBOY: ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νιλ Μάρσαλ ΣΕΝΑΡΙΟ: Άντριου Κόσμπι ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντέιβιντ Χάρμπορ, Μίλα Γιόβοβιτς, Ίαν Μακ Σέιν, Σάσα Λέιν

Ο Hellboy επιστρέφει από την Κόλαση στην Αγγλία, όπου πρέπει να νικήσει την παντοδύναμη μάγισσα Νίμουε, σύντροφο του Μέρλιν και γνωστή ως «Βασίλισσα του Αίματος» ή «Κυρά της Λίμνης» από τον μύθο του Αρθούρου. H Νίμουε βρίσκεται φυλακισμένη ως τη μέρα που θα καταφέρει να απελευθερωθεί και να συγκρουστεί σε μια επική μάχη με τον Hellboy, μια μάχη ικανή να φέρει το τέλος του κόσμου. Στόχος της η καταστροφή της ανθρωπότητας και ο μόνος που μπορεί να τη σταματήσει είναι ο Hellboy. Πιο βίαιος, πιο αιμοδιψής και πιο σαρκαστικός από ποτέ. Δεκαπέντε χρόνια μετά την παραγωγή της πρώτης κινηματογραφικής μεταφοράς του διάσημου κόμικ του Μάικ Μινόλα, ήρθε η ώρα για ένα ειλικρινές και εντυπωσιακό φιλμ δράσης και φαντασίας ανταμοιβή στο φανατικό κοινό του αντισυμβατικού ήρωα. Για την παραγωγή του «Hellboy» χρειάστηκαν περισσότερα από 1.200 άτομα, τρεις τοποθεσίες γυρισμάτων στην Αγγλία και στη Βουλγαρία και περισσότερα από 20 σετ στη Σόφια της Βουλγαρίας. Περισσότερα από 600 ειδικά props κατασκευάστηκαν ως όπλα και αξεσουάρ από μια ομάδα τουλάχιστον 20 ατόμων. Το Εξκάλιμπερ σπαθί είναι σχεδόν ρεπλίκα του κόμικ.

ΕΝΤΜΟΝΤ: ΕΝΑΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

EDMOND

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Αλεξίς Μισαλίκ ΠΑΙΖΟΥΝ: Τομάς Σολιβερές, Τομ Λεμ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ματίλντ Σενιέ, Ντομινίκ Πινόν

Δεκέμβριος 1897, Παρίσι. Ο Έντμοντ Ροστάντ δεν έχει κλείσει ακόμα τα τριάντα, έχει όμως ήδη δύο παιδιά και πολλά άγχη. Δεν έχει γράψει τίποτα εδώ και δύο χρόνια. Καθώς βρίσκεται σε απελπισία, προτείνει στον μεγάλο ηθοποιό του θεάτρου Κονστάντ Κοκλέν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα νέο έργο και συγκεκριμένα σε μια ηρωική κωμωδία. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: το έργο αυτό δεν έχει γραφτεί ακόμα. Παραβλέποντας τις ιδιοτροπίες των ηθοποιών, τις απαιτήσεις των παραγωγών, τη ζήλια της συζύγου του, τις πικάντικες ιστορίες του καλύτερού του φίλου και την έλλειψη ενθουσιασμού όλων των γύρω του, ο Έντμοντ αρχίζει να γράφει το έργο που κανείς δεν πιστεύει. Προς το παρόν, έχει μόνο τον τίτλο: Σιρανό ντε Μπερζεράκ.

THE WAITER

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Στηβ Κρικρής ΠΑΙΖΟΥΝ: Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Chiara Gensini, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Mαρία Καλλιμάνη, Αντώνης Μυριαγκός, Γιώργος Γλάστρας, Ελεάνα Φινοκαλιώτη

Ο Ρένος είναι ένας επαγγελματίας σερβιτόρος που οδηγεί μια απλή και ήσυχη ζωή, μοναχικός και σχολαστικός παρατηρητής με ιδιαίτερη αδυναμία στα φυτά. Η ζωή του, όμως, θα διαταραχθεί όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εξαφάνιση του γείτονά του, Μίλαν. Δύο σκοτεινοί χαρακτήρες, ο «Ξανθός» και η Τζίνα, μπλεγμένοι με τον Μίλαν, θα παρασύρουν τον Ρένο σε μια σειρά ακραίων γεγονότων. Ο Ρένος, αμφισβητώντας την ιερή καθημερινή του ρουτίνα, θα δοκιμάσει την ικανότητά του και την προθυμία του να αλλάξει τη ζωή του πάνω σε θέματα αγάπης και θανάτου. Σχέσεις θα δημιουργηθούν, μυστικά θα μοιραστούν και η εμπιστοσύνη θα αμφισβητηθεί. Θα μπορέσει ο Ρένος να ακολουθήσει; Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του γεννημένου στην Αμερική Στηβ Κρικρή.