Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΟΝΑ

THE CURSE OF LA LLORONA

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάικλ Τσάβες ΣΕΝΑΡΙΟ: Μίκι Ντόουτρι, Τομπάιας Ιακόνις ΠΑΙΖΟΥΝ: Λίντα Καρντελίνι, Πατρίτσια Βελάσκεζ, Σιν Πάτρικ Τόμας, Τζέινι Λιν Κίντσεν

H Γιορόνα. Μια γυναίκα που κλαίει. Μια απόκοσμη παρουσία, κάπου ανάμεσα στον Ουρανό και την Κόλαση, παγιδευμένη σε μια φοβερή μοίρα σφραγισμένη από το ίδιο της το χέρι. Η απλή αναφορά στο όνομά της προκαλεί τρόμο σε ολόκληρο τον κόσμο, για γενιές. Όταν ήταν ζωντανή, έπνιξε τα παιδιά της, εξαιτίας της οργισμένης ζήλιας της, ρίχνοντας στη συνέχεια και τον εαυτό της στο αφρισμένο ποτάμι, σπαράζοντας από πόνο. Τώρα τα δάκρυά της είναι αιώνια. Είναι θανατηφόρα. Κι εκείνοι που ακούν τον θανάσιμο θρήνο της τη νύχτα είναι καταδικασμένοι. Η Γιορόνα παραφυλάει στις σκιές και αρπάζει παιδιά, θέλοντας να τα κάνει δικά της. Καθώς οι αιώνες περνούν, η επιθυμία της έχει γίνει πιο μεγάλη και οι μέθοδοί της πιο τρομακτικές. Τη δεκαετία του 1970, στο Λος Άντζελες, η Γιορόνα παραφυλάει τη νύχτα για νέα παιδιά. Παραβλέποντας την προειδοποίηση μιας προβληματικής μητέρας που είναι ύποπτη για παιδική παρενόχληση, μια κοινωνική λειτουργός και τα μικρά παιδιά της σύντομα θα βρεθούν σε μια τρομακτική, υπερφυσική σφαίρα. Η μόνη τους ελπίδα να επιβιώσουν από τη θανατηφόρα οργή της Γιορόνα είναι ένας απογοητευμένος ιερέας, που προσπαθεί να κρατήσει μακριά το κακό υιοθετώντας τις δικές τους μυστικιστικές τακτικές. Όμως μέσα τους συγκρούονται συνεχώς ο φόβος και η πίστη.

ΜΑΡΝΙ, ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

MARNIE’S WORLD

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Κρίστοφ Λαουνστάιν, Βόλφγκανγκ Λαουνστάιν ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Κώστας Αποστολίδης ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ: Νίκη Γρανά, Θάνος Λέκκας, Ελισάβετ Μουτάφη, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Κώστας Αποστολίδης, Ηλίας Ζερβός, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Φώτης Πετρίδης, Θοδωρής Αποστολίδης

Η Μάρνι είναι μια κακομαθημένη σπιτική γάτα που ζει μια άνετη ζωή στο σπίτι των Σανσάιν. Δεν έχει απομακρυνθεί ποτέ από την ασφάλεια του σπιτικού της: όσα λίγα ξέρει για τον έξω κόσμο τα έχει μάθει χάρη στην αγαπημένη της αστυνομική σειρά στην τηλεόραση, ενώ η ιδιοκτήτριά της, Ρόζαλιντ, φροντίζει με αγάπη και τρυφερότητα για κάθε της ανάγκη. Μια μέρα ο μυστηριώδης αδελφός της Ρόζαλιντ, Πολ, κάνει την εμφάνισή του και, έχοντας απώτερους σκοπούς, υπόσχεται στη Μάρνι ότι θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ειδικής πράκτορος σε μια άκρως απόρρητη αποστολή. Η Μάρνι ενθουσιάζεται με τη φοβερή αυτή ευκαιρία, αλλά καταλήγει αναπάντεχα εκτός σπιτιού, εντελώς μόνη. Στην πορεία, ενώνει τις δυνάμεις της με τον Έλβις, έναν φαφλατά αλλά και ντροπαλό σκύλο, τον Άντον, ένα γαϊδουράκι που θέλει να γίνει διάσημο σαν περφόρμερ του τσίρκου –μεταμφιεσμένο σε ζέβρα–, και τον κάπως νευρωτικό κόκορα Έγκμπερτ. Οι τέσσερις φυγάδες θα κλέψουν ένα κόκκινο βανάκι, το οποίο αναζητεί η αστυνομία, κάτι που θα κάνει τις αρχές να νομίσουν εσφαλμένα ότι πρόκειται για μια συμμορία που κλέβει έργα τέχνης. Η πανέξυπνη Μάρνι βλέπει καθαρά ότι η αποστολή τους πια είναι μία: να συλλάβουν τους πραγματικούς ενόχους και να αποκαταστήσουν την τιμή τους.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ

THE DIVINE ORDER

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Πέτρα Μπλοντίνα Βόλπε ΠΑΙΖΟΥΝ: Μαρί Λεουενμπέργκερ, Μαξιμίλιαν Σιμόνιτσεκ, Ρέιτσελ Μπράουνσβαϊγκ

Το 1971 η ελβετική ύπαιθρος δεν επηρεάζεται από τις μεγάλες κοινωνικές αναταραχές που προκάλεσε το κίνημα του 1968. Η Νόρα, μια νεαρή νοικοκυρά και μητέρα, ζει σε ένα γραφικό χωριό με τον σύζυγο και τους δύο γιους της. Πρόκειται για ένα ήσυχο άτομο, αρεστό σε όλους – μέχρι να αρχίσει τον δημόσιο αγώνα για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, για το οποίο οι άνδρες καλούνται να αποφασίσουν σε ψηφοφορία στις 7 Φεβρουαρίου 1971. Η ταινία υπήρξε η επίσημη υποβολή της χώρας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.