Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

DIEGO MARADONA

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ασίφ Καπάντια

Στις 5 Ιουλίου 1984 ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα φτάνει στη Νάπολι με την πλέον δαπανηρή μεταγραφή στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία και για τα επόμενα επτά χρόνια κατακτά τα πάντα. Το απόλυτο είδωλο του σύγχρονου ποδοσφαίρου και η πιο παθιασμένη και επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης γίνονται οι ιδανικοί παρτενέρ. Στο γήπεδο, ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν μια ιδιοφυΐα. Έξω από αυτό, τον αντιμετώπιζαν σαν θεό. Όλα είχαν κάτι από το υλικό των ονείρων. Όμως υπήρχε και το τίμημα: ο Ντιέγκο μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε όσο έκανε θαύματα στο γήπεδο, όμως ο καιρός περνούσε και πλησίαζαν πιο σκοτεινές μέρες. Η τρίτη ταινία από την οσκαρική ομάδα πίσω από τα πολυβραβευμένα «Senna» και «Amy» δημιουργήθηκε μέσα από 500 ώρες λήψεων από το προσωπικό αρχείο του Ντιέγκο Μαραντόνα, που προβάλλεται για πρώτη φορά δημόσια.

GEMINI MAN

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ανγκ Λι ΣΕΝΑΡΙΟ: Ντέιβιντ Μπένιοφ, Ντάρεν Λέμκε, Μπίλι Ρέι ΠΑΙΖΟΥΝ: Γουίλ Σμιθ, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ

Ένας 50χρονος κυβερνητικός δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν (Γουίλ Σμιθ), βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του. Όταν ενημερώνει τους ανωτέρους του πως ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί από την ενεργό δράση, αρχίζει να καταδιώκεται από τον μοναδικό δολοφόνο που διαθέτει ικανότητες αντάξιές του: τον 23χρονο κλώνο του, ο οποίος έχει διαταγή να τον εξολοθρεύσει πάση θυσία. Έτσι, ξεκινάει ένα επικό ταξίδι σε ολόκληρο τον πλανήτη με συγκλονιστικές μάχες μεταξύ των δύο χαρακτήρων, που περιλαμβάνουν κυνηγητά σε μοτοσικλέτες, ανταλλαγές πυροβολισμών και φυσικά την τελική αναμέτρηση. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια. Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει τον Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει τίνος η ζωή αξίζει περισσότερο: η δική του ή του κλώνου του; Σκηνοθετεί ο δις βραβευμένος με Όσκαρ Ανγκ Λι, με τους παραγωγούς των μεγάλων blockbusters Τζέρι Μπρουκχάιμερ («Top Gun», «Αρμαγεδδών») και Ντέιβιντ Έλισον («Jack Reacher», «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ»)στο τιμόνι.

ΜΗ ΧΑΜΗΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ

WERK OHNE AUTOR

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ ΠΑΙΖΟΥΝ: Τομ Σίλινγκ, Σεμπάστιαν Κοχ, Πόλα Μπιρ

 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ για τις «Ζωές των άλλων» Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ εμπνέεται από αληθινά γεγονότα που διατρέχουν τρεις δεκαετίες γερμανικής ιστορίας και παρουσιάζει μία συναρπαστική ταινία, που ρίχνει φως στην τρέλα και την τραγωδία του 20ού αιώνα μέσα από τη μοίρα τριών ανθρώπων. Ο νεαρός φοιτητής Καλών Τεχνών Κουρτ (Τομ Σίλινγκ) ερωτεύεται την Έλι (Πόλα Μπιρ), μια συμφοιτήτριά του. Ο πατέρας της, ο καθηγητής Σίμπαντ (Σεμπάστιαν Κοχ), ένας διάσημος γιατρός, απορρίπτει την επιλογή της κόρης του και ορκίζεται να καταστρέψει τη σχέση τους. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι ότι οι ζωές τους είναι ήδη συνδεδεμένες με ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό. Μια κινηματογραφική εμπειρία που αιχμαλωτίζει τον θεατή και τον συγκινεί, εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Γερμανού καλλιτέχνη Γκέρχαρντ Ρίχτερ. Υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.