Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ

THE CURRENT WAR

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλφόνσο Γκόμεζ-Ρέχον ΣΕΝΑΡΙΟ: Μάικλ Μίτνικ ΠΑΙΖΟΥΝ: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον, Νίκολας Χουλτ

Το 1880 ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση σχεδόν όλου του κόσμου, που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής. Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ). Μια συναρπαστική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

OFFICIAL SECRETS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκάβιν Χουντ ΣΕΝΑΡΙΟ: Γκρέγκορι και Σάρα Μπερνστάιν, Γκάβιν Χουντ (βασισμένο σε βιβλίο των Μαρσία και Τόμας Μίτσελ) ΠΑΙΖΟΥΝ: Κίρα Νάιτλι, Ματ Σμιθ, Ρέιφ Φάινς, Ρις Ίφανς, Ίντιρα Βάρμα, Κάθριν Κέλι, Μάθιου Γκουντ

Το 2003 η μεταφράστρια του Αρχηγείου Επικοινωνιών της βρετανικής κυβέρνησης, Κάθριν Γκαν, διαρρέει ένα άκρως απόρρητο e-mail των αμερικανικών αρχών που ζητούσε από τις βρετανικές υπηρεσίες να κατασκοπεύσουν άλλα κράτη-μέλη του ΟΗΕ με σκοπό να εκβιάσουν μια θετική ψήφο από τις χώρες αυτές για την εισβολή στο Ιράκ. Όταν ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος της με βάση τον νόμο περί κρατικών μυστικών, η Γκαν και οι δικηγόροι της κάνουν ό,τι μπορούν για να υπερασπιστούν τις πράξεις της. Κλασικό κατασκοπικό θρίλερ, βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Γκαν. Μια ταινία για την ατομική ευθύνη, το θάρρος και το τίμημα που πληρώνουν οι απλοί άνθρωποι όταν αντιστέκονται στο καθεστώς.

 

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

COUNTDOWN

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζάστιν Ντεκ ΠΑΙΖΟΥΝ: Ελίζαμπεθ Λάιλ, Αν Γουίντερς, Τσάρλι Μακ Ντέρμοντ

Αν υπήρχε μια εφαρμογή που θα σου έλεγε πότε θα πεθάνεις, θα την κατέβαζες; Όταν μια νοσοκόμα κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό της που ισχυρίζεται πως μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει ένας άνθρωπος, η εφαρμογή της την προειδοποιεί πως της απομένουν μονάχα τρεις μέρες. Καθώς ο χρόνος κυλάει και ο θάνατος πλησιάζει, πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει τη ζωή της πριν να είναι πολύ αργά. Η πρωταγωνίστρια της σειράς «You» σε ένα θρίλερ άνευ προηγουμένου.