Πάμε σινεμά; (τρέιλερς) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΖΩΗ

A HIDDEN LIFE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Τέρενς Μάλικ ΠΑΙΖΟΥΝ: Όγκαστ Ντιλ, Βάλερι Πάχνερ, Μπρούνο Γκαντς

Ο Φραντς Γιεγκερστέτερ, ένας Αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να αγωνιστεί για τους ναζί κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Αύγουστο του 1943 εκτελείται γι’ αυτή του την αντίσταση. Η ιστορία δεν ήταν γνωστή εκτός της περιοχής της Αγ. Ραδεγούνδης και ίσως δεν θα μαθευόταν ποτέ αν δεν έκανε έρευνα ο Αμερικανός Γκόρντον Ζαν τη δεκαετία του ’70, ανακαλύπτοντας το χωριό. Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιεγκερστέτερ στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η ταινία ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του, Φάνι. Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλασσαν κατά τον πόλεμο, η ταινία απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την Εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους – και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μια τραγική επιλογή. Η επιστροφή του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ σε μία απίστευτης ομορφιάς δραματική ταινία και με τον Μπρούνο Γκαντς σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη.

ΟΙ ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΡΗΔΕΣ

THE ELFKINS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ούτε φον Μούνχοβ-Πολ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ: Βασίλης Μήλιος, Ζωή Ρηγοπούλου, Γιώργος Σκουφής, Στεφανία Φιλιάδη, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Γιάννης Στεφόπουλος, Χρήστος Θάνος, Μελίνα Κατσακούλη, Βίνα Παπαδοπούλου Σύμφωνα με έναν διάσημο γερμανικό θρύλο, τα σκανταλιάρικα ξωτικά της Κολονίας ήταν πλάσματα που βοηθούσαν τους τεχνίτες κρυφά τη νύχτα. Πριν από 200 χρόνια, όμως, η κακόβουλη σύζυγος ενός ράφτη τα έδιωξε κι αυτά έφυγαν για πάντα. Από τότε, οι Σκανταλιάρηδες κρύβονται στις μυστικές υπόγειες κατοικίες τους, όπου απαγορεύεται κάθε επαφή με τον κόσμο από πάνω, ειδικά με τους ανθρώπους. Μια μέρα, όμως, η ζωηρούλα Έλφι αποφασίζει να μην ανεχτεί άλλο αυτούς τους περιορισμούς. Μαζί με δυο φίλους της, τον Κιπ και τον Μπακ, σκαρφαλώνει στην επιφάνεια της γης, αποφασισμένη να βρει τον πραγματικό της προορισμό στη ζωή. Μετά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες, η Έλφι πιάνει φιλίες με τον γκρινιάρη ζαχαροπλάστη Θίο και όλοι μαζί οι Σκανταλιάρηδες καταλαβαίνουν ποιος είναι ο σκοπός τους στη ζωή: να βοηθάνε τους άλλους.

LIKE A BOSS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιγκέλ Αρτέτα ΣΕΝΑΡΙΟ: Σαμ Πίτμαν, Άνταμ Κόουλ-Κέλι ΠΑΙΖΟΥΝ: Τίφανι Χάντις, Ρόουζ Μπερν, Σάλμα Χάγιεκ

Οι καλύτερες φίλες Μία και Μελ ζουν την καλύτερη στιγμή της ζωής τους, έχοντας τη δική τους εταιρεία καλλυντικών που έχουν χτίσει από το μηδέν. Οι δύο αυτές γυναίκες είναι φίλες από την εφηβεία και ο δεσμός τους δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος. Μοιράζονται το ίδιο σπίτι, η μία ολοκληρώνει την πρόταση της άλλης, αποκαλύπτουν μεταξύ τους τα πιο κρυφά τους όνειρα και φυσικά δουλεύουν μαζί το σαλόνι ομορφιάς. Ενώ απολαμβάνουν μια έντονη σεξουαλική ζωή συναντώντας διάφορους άντρες, δεν δείχνουν να εξαρτώνται από κάποιον, ούτε έχουν την ανάγκη ενός παιδιού. Οι δυο τους, μαζί με την επιχείρησή τους, είναι σαν μια οικογένεια. Δυστυχώς, τα οικονομικά τους βρίσκονται σε αρκετά άσχημη θέση. H προοπτική μιας προσφοράς εξαγοράς από την Κλερ Λούνα, τιτάνα της βιομηχανίας καλλυντικών, αποδεικνύεται πολύ δελεαστική για να την απορρίψουν, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη μακρόχρονη φιλία τους. Ο κόσμος της ομορφιάς θα γίνει άσχημος.