Πάμε σινεμά; (τρέιλερς) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

ΕΜΑ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πάμπλο Λαραΐν ΣΕΝΑΡΙΟ: Γκιγιέρμο Καλντερόν, Αλεχάντρο Μορένο ΠΑΙΖΟΥΝ: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Μαριάνα Ντι Τζιρόλαμο

O σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραΐν («Jackie», «Νερούδα») αφήνει κατά μέρος τις προσωπικότητες της σύγχρονης Ιστορίας και επιστρέφοντας στη γενέτειρά του Χιλή δημιουργεί μια εμπρηστική δραματική ταινία για την τέχνη, την επιθυμία, την εγκατάλειψη και την οικογένεια. Μετά από ένα τραυματικό γεγονός που θα συγκλονίσει την οικογενειακή της ζωή, η Έμα, μια νεαρή γυναίκα που ζει μέσα από τον χορό, προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της, αναλαμβάνοντας κάθε ρίσκο για να τα καταφέρει. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης λέει: «Θέλησα να μιλήσω μέσα από την ταινία για το πολύ δύσκολο θέμα των αποτυχημένων υιοθεσιών, που πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν και που παραμένει ταμπού σε πολλές χώρες, όπως και στη Χιλή. Έδωσα στους ηθοποιούς το σενάριο μία ημέρα πριν από τα γυρίσματα. Ήθελα οι ηθοποιοί να μην ελέγχουν πλήρως τους χαρακτήρες μου, αλλά να αφουγκραστούν ενστικτωδώς την ανθρώπινη πλευρά των ηρώων. Αυτό με οδήγησε στο να κατευθύνω μόνο αρχικά τους ηθοποιούς μου, αφού, αφήνοντάς τους ελευθέρους στο ένστικτό τους, από ένα σημείο και μετά, πήραν εκείνοι τον έλεγχο».

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

THE CALL OF THE WILD

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κρις Σάντερς ΣΕΝΑΡΙΟ: Μάικλ Γκριν ΠΑΙΖΟΥΝ: Χάρισον Φορντ, Νταν Στίβενς, Ομάρ Σι, Κάρεν Γκίλαν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Κόλιν Γούντελ

Η ταινία βασίζεται στην πολυαγαπημένη κλασική ιστορία «Το κάλεσμα της άγριας φύσης» του Τζακ Λόντον και φέρνει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του Μπακ, ενός σκύλου με μεγάλη καρδιά. Η ευτυχισμένη ζωή του ανατρέπεται όταν ξαφνικά μεταφέρεται από το σπίτι του στην Καλιφόρνια στην εξωτική και άγρια Αλάσκα την περίοδο της μεγάλης εξόρυξης χρυσού, το 1890. Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας –αργότερα γίνεται ο αρχηγός τους– ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του, βρίσκοντας στο τέλος την αληθινή του θέση σε αυτόν τον κόσμο φροντίζοντας πια ο ίδιος τον εαυτό του. Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 1903 στο περιοδικό «The Saturday Evening Post». Μεταφρασμένο σε 47 γλώσσες, παραμένει ένα παράδειγμα της κλασικής αμερικανικής λογοτεχνίας. Η ιστορία είχε ειπωθεί σε διάφορες εκδοχές κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά ποτέ ολόκληρο το βιβλίο από την αρχή μέχρι το τέλος.

ΟΙ ΑΕΡΟΝΑΥΤΕΣ

THE AERONAUTS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τομ Χάρπερ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζακ Θορν ΠΑΙΖΟΥΝ: Φελίσιτι Τζόουνς, Έντι Ρεντμέιν

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο της «Θεωρίας των Πάντων», ο βραβευμένος με Όσκαρ Έντι Ρεντμέιν και η υποψήφια για Όσκαρ Φελίσιτι Τζόουνς, ενώνει ξανά τις δυνάμεις του κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τομ Χάρπερ, μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη μια συναρπαστική περιπέτεια, εμπνευσμένη από τα αληθινά γεγονότα μιας πτήσης με αερόστατο που κατέρριψε κάθε ρεκόρ και άλλαξε τα δεδομένα της επιστήμης της μετεωρολογίας. Λονδίνο, 1862. Ανυπόμονοι θεατές συγκεντρώνονται στον χώρο εκτόξευσης των αερόστατων, ενώ ο μετεωρολόγος Τζέιμς Γκλέισερ περιμένει εναγωνίως την εντυπωσιακή είσοδο της πιλότου Αμέλια Ρεν. Ο νεαρός επιστήμονας αδημονεί να τον πάρουν επιτέλους στα σοβαρά, έτσι ελάχιστη υπομονή έχει για τους θεατρινισμούς της Ρεν. Όμως εκείνη είναι σίγουρη ότι ένα καλό σόου θα προσελκύσει την πολυπόθητη χρηματοδότηση. Η πτήση τους έχει διπλό σκοπό: να σπάσει το γαλλικό ρεκόρ υψομέτρου και να βοηθήσει τον Γκλέισερ να συλλέξει δεδομένα για να προωθήσει τις αμφιλεγόμενες θεωρίες του για την πρόβλεψη του καιρού. Όσο το δίδυμο ανεβαίνει ολοένα και ψηλότερα, ο αέρας γίνεται πιο αραιός και ψυχρός. Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουν γίνονται όλο και πιο δύσκολες, αφού κρίνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.