Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΟΥΑ

RENDEZ-VOUS CHEZ LES MALAWAS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζέιμς Χιου ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζέιμς Χιου, Σόνια Σιλίτο, Μάικλ Γιουν ΠΑΙΖΟΥΝ: Κριστιάν Κλαβιέ, Σιλβί Τεστίντ

Ένας παρουσιαστής ειδήσεων, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής ταξιδεύουν στον κόσμο για να γνωρίσουν την εξωτική και απομονωμένη φυλή των «Μαλάουα».

«Ο ξεκαρδιστικός βασιλιάς της γαλλικής κωμωδίας, Κριστιάν Κλαβιέ, σε μία ακόμα μοναδική επιτυχία!» έγραψε ο ξένος Τύπος. Το φιλμ, μια γαλλοβελγική παραγωγή, είχε προβληθεί με επιτυχία στο Βέλγιο τα περασμένα Χριστούγεννα. Μια κωμωδία που μας οδηγεί στην άγρια φύση… και στην ανθρώπινη φύση.

ΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ

LES TRADUCTEURS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρεζί Ρουανσάρ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ρεζί Ρουανσάρ, Ντάνιελ Πρέσλεϊ, Ρομέν Κομπίν ΠΑΙΖΟΥΝ: Λαμπέρ Ουιλσόν, Όλγκα Κιριλένκο, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Σίντσε Μπάμπετ Κνούντσεν, Εντουάρντο Νοριέγκα, Άλεξ Λόθερ, Άνα Μαρία Στουρμ, Φρεντερίκ Σο, Μαρία Λέιτε και ο Μανώλης Μαυροματάκης

Απομονωμένοι σε ένα πολυτελές καταφύγιο, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, εννέα μεταφραστές από διαφορετικές χώρες συγκεντρώνονται για να αποδώσει ο καθένας στη γλώσσα του τον τελευταίο τόμο μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Αλλά μόλις εμφανίζονται στο διαδίκτυο οι δέκα πρώτες σελίδες του μυθιστορήματος και ένας χάκερ απειλεί να αποκαλύψει τη συνέχεια αν δεν του δοθεί ένα αστρονομικό ποσό, ένα ερώτημα γίνεται εμμονή: πώς διέρρευσε το βιβλίο;

Μια απολαυστική ιστορία μυστηρίου, γεμάτη ανατροπές, παραπλανητικά στοιχεία, αγωνία και αινίγματα, που κινείται μεθοδικά ανάμεσα σε διάφορα κινηματογραφικά είδη, που ξεπερνά το κλασικό ερώτημα «ποιος είναι ο ένοχος» ανάμεσα σε εννέα εσώκλειστους υπόπτους, για να διηγηθεί μια καλοστημένη ιστορία αυτοδικίας που κλιμακώνεται συνεχώς.

ΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

GUEST OF HONOUR

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Ατόμ Εγκογιάν ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντέιβιντ Θιούλις, Λουκ Γουίλσον, Λάισλα ντι Ολιβέιρα, Ρόσιφ Σάδερλαντ

Ο Τζιμ και η κόρη του Βερόνικα, μια νεαρή δασκάλα μουσικής, επιχειρούν να ξεδιπλώσουν τις πολύπλοκες ιστορίες τους και τα αλληλένδετα μυστικά τους. Μετά από μια φάρσα που εξελίσσεται πολύ άσχημα, η Βερόνικα καταδικάζεται αδίκως για ένα σεξουαλικής φύσεως έγκλημα. Παρ’ όλα αυτά, θεωρεί πως της αξίζει να τιμωρηθεί, για κάποια άλλα εγκλήματα του παρελθόντος που τη βαραίνουν και για τα οποία νιώθει ένοχη. Ο πατέρας της αδυνατεί να καταλάβει την αδιάλλακτη στάση της κόρης του και η αγωνία του αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει τη ζωή του.

O Ατόμ Εγκογιάν επιστρέφει με ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ, με τον Ντέιβιντ Θιούλις σε μια σπουδαία ερμηνεία.