Ά προβολή: Φαντάσματα στην πόλη - Free Sunday
Ά προβολή: Φαντάσματα στην πόλη

Ά προβολή: Φαντάσματα στην πόλη

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Azra Deniz Okyay, η οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην εβδομάδα των διεθνών κριτικών στο φεστιβάλ της Βενετίας.

Μια σπονδυλωτή ιστορία που ακολουθεί τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά της Κωνσταντινούπολης όπου είναι σε διαδικασία αναβάθμισης με σκοπό τη δημιουργία μιας “νέας” Τουρκίας. Οι ιστορίες τους θα συνδεθούν κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης συναλλαγής ναρκωτικών.

Μια ιδιαίτερη ματιά πάνω στην κατάσταση της εποχής που ζούμε με φόντο ένα μελαγχολικό και υπό κατάρρευση άστυ.

Η StraDa Films μέσω viva.gr φέρνει ταινίες πρώτης προβολής από τη διεθνή σκηνή στο σπίτι σας δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μια δημιουργία που διέπρεψε σε αναγνωρισμένα διεθνή φεστιβάλ σε πρώτη προβολή, σε πανελλαδική πρεμιέρα (σε Ελλάδα και Κύπρο) χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας το δικό σας ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket) με συγκεκριμένες ώρες προβολής για μια εβδομάδα  (18:30, 20:30, 22:30) και ώρα εισόδου στο link μέχρι και μιάμιση ώρα μετά την ώρα έναρξης της προβολής.

Δίνεται από τώρα δυνατότητα για κράτηση και προαγορά εισιτηρίου μέσω viva.gr πριν την online πρεμιέρα της ταινίας.

Λίγα λόγια για την ταινία

 

Στο κοντινό μέλλον, η Τουρκία βιώνει ένα ανεξήγητο ενεργειακό μπλακ άουτ, που πυροδοτεί βίαιες ταραχές. Τέσσερις χαρακτήρες, σαν περιπλανώμενα φαντάσματα, καθρεφτίζουν τις πολλαπλές όψεις μιας αποπροσανατολισμένης χώρας, που βρίσκεται στο χείλος της έκρηξης. Μέσα από συνεχή άλματα μπρος-πίσω στον χρόνο και σκηνές που επαναλαμβάνονται από διαφορετική οπτική γωνία, αυτός ο συναρπαστικός γρίφος σκιαγραφεί ένα πλέγμα από ακραίες αντιθέσεις και αντιφάσεις– ένα πορτρέτο μιας κοινωνίας που βυθίζεται στο σκοτάδι.

Σκηνοθεσία: Azra Deniz Okyay

Σενάριο: Azra Deniz Okyay

Παίζουν: Dilayda Günes, Beril Kayar

Έτος: 2020

ΑΚΑ: Hayaletler | Ghosts

Διάρκεια: 90′

Χώρα: Τουρκία

Γλώσσα: Τούρκικα

 

Επίσημες Συμμετοχές σε Φεστιβάλ – Bραβεία

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Εβδομάδα διεθνών Κριτικών – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Βραβείο ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ της Βουλής των Ελλήνων – 61Ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης

Βραβείο WIFT.GR για την Καλύτερη Γυναικεία Συνεισφορά – 61Ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης