‘No Heroes’: ένα ντοκιμαντέρ για τον Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ) - Free Sunday
‘No Heroes’: ένα ντοκιμαντέρ για τον Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ)

‘No Heroes’: ένα ντοκιμαντέρ για τον Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ)

Το ντοκιμαντέρ ‘No Heroes’ καταγράφει εκτεταμένα επεισόδια από τις ομαδικές δραστηριότητες του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ) Μαρούσι, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.

Ο σύλλογος άνοιξε τις πόρτες των προπονήσεων σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο και επέτρεψε επιπλέον στα μέλη του (5 άτομα) να ακολουθούν την ομάδα στα ταξίδια και στους αγώνες της, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η συρραφή των στιγμιότυπων για ένα χρονικό διάστημα επτά μηνών συνοδεύεται από συνεντεύξεις των συντελεστών της ομάδας, κατά τις οποίες μοιράζονται πληροφορίες για την προσωπική τους ιστορία, για το βίωμα της κινητικής αναπηρίας, για την επιλογή του ειδικού αθλητικού εξοπλισμού, όπως και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το άθλημα και ο ειδικός αθλητισμός στην Ελλάδα.

Το σύνολο του ΑΣΚΑ Μαρούσι αποτελείται από επτά αθλητές, τρεις αθλήτριες και έναν προπονητή. Τα οκτώ από τα δέκα μέλη έχουν κάποια βαθμό κινητικής αναπηρίας, ο οποίος ποικίλει στο εύρος της ομάδας (τετραπληγία, παραπληγία, ακρωτηριασμός). Επιπλέον, ένα μέλος προέρχεται από εμπόλεμη ζώνη (Συρία) και ένα ακόμη έχει μεταναστεύσει στην Ελλάδα από γείτονα χώρα (Αλβανία) για εργασία. Αποκαλύπτεται έτσι ένα ποικιλόμορφο αθλητικό γκρουπ, που δημιουργεί ένα ενιαίο μωσαϊκό απόψεων και οπτικών, μέσα από τη συναρμολόγηση διαφορετικών κομματιών.

Πιο αναλυτικά, στην ταινία παρουσιάζονται στιγμιότυπα από την περίοδο προετοιμασίας (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2019), από ένα φιλικό παιχνίδι (Νοέμβριος 2018) και από τέσσερα επίσημα παιχνίδια του πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο, την άνοιξη του 2019. Επίσης, παρουσιάζονται οι ταξιδιωτικές διαδικασίες του συλλόγου κατά τη μετάβαση των μελών του σε δύο τοποθεσίες, Θεσσαλονίκη και Ρόδο. Τέλος, καταγράφονται οι συνήθειες των αθλητών και των αθλητριών πριν, μετά και κατά την διάρκεια των αγώνων – μεταφορά αμαξιδίων, ξενοδοχεία, αποδυτήρια, πάγκος κ.ο.κ.

Στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του αθλήματος και των κοινωνικών προεκτάσεων που το συνοδεύουν. Τέλος, κοινή πεποίθηση όλων των μελών του κινηματογραφικού συνεργείου, είναι πως οι απόψεις των μελών του ΑΣΚΑ Μαρούσι, αξίζουν μία σταθερή θέση στη δημόσια σφαίρα.

 

Movie Trailer: https://vimeo.com/442828767

Σκηνοθεσία και Έρευνα Γιώργος Βιτσαρόπουλος Φωτογραφία Φραγκίσκος Πενίδης Μοντάζ  Δημήτρης Αναγνώστου, Φραγκίσκος Πενίδης Σχεδιασμός/μίξη ήχου Αναστάσιος Κάτσαρης Μουσική Tuber, Les Skartoi Καλλιτεχνικός Σύμβουλος Δημήτρης Αναγνώστου Παραγωγός  Γιώργος Βιτσαρόπουλος, Associate Producer Κολιού Λίνα Παραγωγή FP Media House,Basketball Guru Διάρκεια 92’ Είδος Ντοκιμαντέρ

H ταινία No Heroes θα φιλοξενηθεί για δυο προβολές στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2021 στο θερινό κινηματογράφο Μίμης Φωτόπουλος (ώρα 20.00).

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας εδώ : https://cinefotopoulos.gr