Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το «BATMAN V SUPERMAN: Η αυγή της δικαιοσύνης» - Free Sunday
Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το «BATMAN V SUPERMAN: Η αυγή της δικαιοσύνης»

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το «BATMAN V SUPERMAN: Η αυγή της δικαιοσύνης»

Το τελευταίο διάστημα η βασική ερώτηση όλων των fans ανά τον κόσμο ήταν #WhoWillWin, ο Batman ή ο Superman; Λίγες μέρες μετά το άνοιγμα της ταινίας «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» (BvS), αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι πως οι θεατές σε όλο τον κόσμο απόλαυσαν μια επική, ιστορική, κινηματογραφική αναμέτρηση, ισάξια της σημασίας των δυο εμβληματικών σούπερ ηρώων, που μπήκαν στις ζωές μας σχεδόν 80 χρόνια πριν. 

Το «Batman v Superman», σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ, με τους Μπεν Άφλεκ και Χένρι Κάβιλ στους ρόλους των Batman και Superman, κέρδισε το κοινό σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα η ταινία κατάφερε τις τέσσερις πρώρες μέρες προβολής της να φτάσει τα 122.428 εισιτήρια, σε 208 αίθουσες ανά την χώρα. Το BvS έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας για το 2016, όπως και το καλύτερο άνοιγμα ταινίας με Σούπερ Ήρωες για τα τελευταία 8 χρόνια. Αποτελεί επίσης το μεγαλύτερο άνοιγμα σε αίθουσες στην χώρα μας, την τελευταία δεκαετία.

Το BvS, που βάζει τα θεμέλια για το κινηματογραφικό σύμπαν της Warner Bros. Pictures και της DC Comics, συστήνοντας μας μεταξύ άλλων την Wonder Woman, την εντυπωσιακή Αμαζόνα με καταγωγή την Themiscyra, έκανε ένα εντυπωσιακό πρώτο τετραήμερο σε όλο τον κόσμο, με εισπράξεις 424.1 εκατομμυρίων δολαρίων—το καλύτερο άνοιγμα ταινίας με Σούπερ Ήρωες και το τέταρτο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών—σπάζοντας την ίδια στιγμή πολλά ρεκόρ στην Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική αναμέτρηση των Batman και Superman έφτασε τα 170.1 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στο αμερικάνικο box office που αποτελεί και το καλύτερο άνοιγμα ταινίας της Warner Bros Pictures. Είναι επίσης το μεγαλύτερο άνοιγμα σε οθόνες, για release σε περίοδο πριν το καλοκαίρι (4,242 οθόνες). 

Με την ταυτόχρονη πρεμιέρα της ταινίας σε 66 αγορές εκτός των ΗΠΑ, το διεθνές άνοιγμα της ταινίας έφτασε τα 254 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερες από 40.000 οθόνες. Αποτελεί το μεγαλύτερο άνοιγμα της Warner Bros στην Κίνα ($57.3 εκατομμύρια), στο Μεξικό και την Βραζιλία. Είναι επίσης το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα για ταινία της Warner Bros στο διεθνές box office (μετά την τελευταία ταινία “Harry Potter”).

Τόσο στο αμερικάνικο, όσο και στο διεθνές box office, το “Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης” αποτελεί το μεγαλύτερο άνοιγμα Μαρτίου όλων των εποχών, το καλύτερο άνοιγμα του 2016, το καλύτερο άνοιγμα για την περίοδο του Πάσχα (Καθολικού), το καλύτερο άνοιγμα για ταινία που βασίζεται σε κόμικ της DC, και το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας των Ζακ Σνάιντερ, Μπεν Άφλεκ και Χένρι Κάβιλ.

Διεθνώς, το BvS έσπασε επίσης το ρεκόρ ανοίγματος σε IMAX για την περίοδο του Πάσχα με το εντυπωσιακό νούμερο των $36 εκατομμυρίων από 945 οθόνες IMAX. Στην Βόρεια Αμερική, η ταινία έκανε το καλύτερο άνοιγμα σε IMAX, για release σε περίοδο εκτός καλοκαιριού και Χριστουγέννων, με 18 εκατομμύρια δολάρια. Διεθνώς, έκανε επίσης ρεκόρ με 18 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 7 εκατομμύρια σημειώθηκαν στην αγορά της Κίνας.

Λίγα λόγια για την ταινία
Ζακ Σνάιντερ, σκηνοθέτης των «300» και του «Ανθρώπου από Ατσάλι», αναλαμβάνει το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα project στην ιστορία των υπερηρώων της DC Comics, την κινηματογραφική συνάντηση των Μπάτμαν και Σούπερμαν, των πιο γνωστών και πιο δημοφιλών σούπερ ηρώων στην ιστορία των κόμικς. Ο Χένρι Κάβιλ (“Man of Steel”, “The Man from U.N.C.L.E.”) φοράει για δεύτερη φορά τη στολή του Σούπερμαν (Κλαρκ Κεντ), ενώ ο Μπεν Άφλεκ, βραβευμένος με Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το «Επιχείρηση: Argo», αναλαμβάνει τον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας του, αυτόν του Μπρους Γουέιν/Μπάτμαν. 
Φοβούμενος ότι αν αφήσει ανεξέλεγκτο τον υπερήρωα με τις θεϊκές δυνάμεις, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, ο πανίσχυρος τιμωρός του Γκόθαμ Σίτι αποφασίσει να αντιμετωπίσει τον δημοφιλή, σύγχρονο σωτήρα της Μετρόπολις, τη στιγμή που ο κόσμος αναρωτιέται τι είδους ήρωα έχει πραγματικά ανάγκη. Με τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν σε πόλεμο μεταξύ τους, μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της, θέτοντας την ανθρωπότητα σε τεράστιο κίνδυνο.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η Γκαλ Γκαντότ, στο ρόλο της Πριγκίπισσας Νταιάνα/Γουόντερ Γούμαν και ο Τζέσι Αίζενμπεργκ, ως ο Λεξ Λούθορ. Οι Έιμι Άνταμς (Λόις Λέιν), Λόρενς Φίσμπερν (Πέρι Γουάιτ) και Νταιάν Λέιν (Μάρθα Κεντ) επιστρέφουν για δεύτερη φορά στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC μετά τον «Άνθρωπο από Ατσάλι». Δίπλα τους ο Τζέρεμι Αίρονς, ως Άλφρεντ, ο Τζέισον Μομόα, στο ρόλο του Άρθουρ Κέρι/Άκουαμαν και η βραβευμένη με Όσκαρ, Χόλι Χάντερ («The Piano»). Το σενάριο είναι του βραβευμένου με Όσκαρ Κρις Τέριο («Επιχείρηση: Argo») και του Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ (τριλογία «Batman», «Άνθρωπος από Ατσάλι»). Η Λεγεώνα της Δικαιοσύνης έρχεται όλο και πιο κοντά.


Η ταινία «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης»
προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 24 Μαρτίου,
σε 2D και 3D, από την Tanweer.