Πάμε σινεμά; (trailers) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (trailers)

Πάμε σινεμά; (trailers)

X-Men: Απόκαλιψ (3D)
X-Men: Apocalypse

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Σίνγκερ
Σενάριο: Σάιμον Κίνμπεργκ, Μπράιαν Σίνγκερ, Μάικλ Ντόχερτι, Νταν Χάρις
Ηθοποιοί: Τζέιμς ΜακΑβόι, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Όσκαρ Άιζακ, Ολίβια Μαν
Νίκολας Χουλτ, Ρόουζ Μπερν, Σόφι Τέρνερ, Έβαν Πίτερς, Τάι Σέρινταν, Κόντι Σμιτ-ΜακΦί
Διάρκεια: 90’
Διανομή: Odeon

Από την αυγή του πολιτισμού, λατρευόταν σαν θεός. Ο Απόκαλιψ, ο πρώτος και ισχυρότερος μεταλλαγμένος από το σύμπαν των X-Men, έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις πολλών άλλων μεταλλαγμένων, καταλήγοντας αθάνατος και ανίκητος. Ξυπνώντας μετά από χιλιάδες χρόνια, απογοητεύεται από τον κόσμο που βρίσκει και σχηματίζει μια ομάδα παντοδύναμων μεταλλαγμένων, συμπεριλαμβανομένου και του αποκαρδιωμένου Μαγκνέτο, για να εξαγνίσει την ανθρωπότητα και να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο, στον οποίο θα κυριαρχεί. 
Καθώς η μοίρα της Γης κρέμεται από μια κλωστή, η Ρέιβεν μαζί με την βοήθεια του Καθηγητή Χ πρέπει να ηγηθεί μιας ομάδας νέων X-Men για να σταματήσουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους και να σώσουν την ανθρωπότητα από την απόλυτη καταστροφή…
Με την τεράστια εισπρακτική επιτυχία του παγκοσμίως, με τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις κριτικών και φαν, με τον μοναδικό τρόπο που η ιστορία του ένωσε δύο γενιές πρωταγωνιστών και ανανέωσε την μυθολογία της σειράς με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο, το «X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος» ήταν μια ταινία-event αλλά και ένας πονοκέφαλος για τους συντελεστές της συνέχειάς της, «X-Men: Απόκαλιψ». «Πώς ξεπερνάς την ταινία αυτή όσον αφορά την κλίμακα της ιστορίας και τα όσα διακυβεύονταν κατά τη διάρκεια της;», εξηγεί ο σεναριογράφος και παραγωγός Σάιμον Κίνμπεργκ σχετικά με την τεράστια δημιουργική πρόκληση που αντιμετώπισε η ομάδα.
Η λύση βρέθηκε στο πρόσωπο του νέου αντιπάλου των γνωστών μας ηρώων: ο Απόκαλιψ είναι ο πιο δυνατός μεταλλαγμένος της ιστορίας, ένα πλάσμα χιλιάδων ετών που έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις εκατοντάδων άλλων μεταλλαγμένων και άρα αυτομάτως αποτελεί μια τεράστια απειλή για τους X-Men. Ο Μπράιαν Σίνγκερ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους βασικούς συντελεστές της σημερινής επιτυχίας των κόμικ ταινιών, έχοντας σκηνοθετήσει τις δύο πρώτες «X-Men» ταινίες το 2000 και το 2003, είδε στον χαρακτήρα του Απόκαλιψ την ευκαιρία να μιλήσει για το πέρασμα του χρόνου και το πώς αυτός αλλάζει τις αντιλήψεις όλων μας. «Έβρισκα συναρπαστική την εικόνα ενός αρχαίου μεταλλαγμένου, τον οποίο οι σύγχρονοί του θα έβλεπαν ως θεό, αλλά και το πώς εκείνος θα έβλεπε τα πράγματα σήμερα. Ο Απόκαλιψ πιστεύει ότι είναι ευθύνη του να χτίσει μια κοινωνία χωρίς το βάρος της εγγενούς βαρβαρότητας του ανθρώπινου είδους, και θα το κάνει με κάθε κόστος. Θεωρεί τον εαυτό του όχι μόνο ως θεό αλλά ως *τον* Θεό – κάτι που τον καθιστά συναρπαστικό κακό».

Δείτε το trailer: 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ

LE GRAND PARTAGE

Σκηνοθεσία - Σενάριο:  Αλεξάντρα Λεκλέρ

Πρωταγωνιστούν: Καρίν Βιάρ, Ντιντιέ Μπουρντόν, Βαλερί Μπονετόν, Μισέλ Βιγιερμόζ, Ζοσιάν Μπαλασκό, Πατρίκ Τσεσναί

Διάρκεια: 102’

Διανομή: Tanweer


Είναι ένας χειμώνας χειρότερος από ποτέ. Η κυβέρνηση δημοσιεύει ένα νόμο που υποχρεώνει τους γάλλους πολίτες να φιλοξενούν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του ψυχρού χειμώνα τους συμπολίτες τους που δεν έχουν στέγη.

Κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Συγκατοίκησης», ένας άνεμος πανικού πνέει σε κάθε διαμέρισμα μιας συνηθισμένης πολυκατοικίας του Παρισιού.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Καρίν Βιάρντ, την οποία αγαπήσαμε πέρυσι στην «Οικογένεια Μπελιέ» σε ένα ρόλο που της χάρισε υποψηφιότητα στα περσινά Βραβεία Σεζάρ.

Δείτε το trailer:

Το Σώμα

El Cuerpo / The Body

Σκηνοθεσία: Οριόλ Πάουλο

Σενάριο: Οριόλ Πάουλο, Λάρα Σεντίμ

Πρωταγωνιστούν: Μπελέν Ρουέδα, Χοσέ Κορονάδο, Ούγο Σίλβα,  Άουρα Γαρρίδο

Διανομή: WEIRD WAVE

Το σώμα μιας γυναίκας εξαφανίζεται από το νεκροτομείο κάτω από ανεξήγητες συνθήκες. Μέσα σε μια νύχτα, ένας αστυνομικός επιθεωρητής πρέπει να διερευνήσει τη μυστηριώδη απώλεια με τη βοήθεια του χήρου συζύγου. Μήπως όμως ο θάνατος δεν σημαίνει πάντα το τέλος; Από τους παραγωγούς των επιτυχιών «Το Ορφανοτροφείο» και «Τα Μάτια της Τζούλια», η παράδοση του ισπανικού θρίλερ συνεχίζεται με αυτή την ατμοσφαιρική ταινία, που εκτυλίσσεται στη διάρκεια μόνο μιας αγωνιώδους νύχτας…

Ένας άντρας τρέχει πανικόβλητος στη μέση της νύχτας, και τραυματίζεται θανάσιμα από ένα διερχόμενο αμάξι. Η αστυνομία ανακαλύπτει ότι ήταν ο νυχτοφύλακας του κοντινού νεκροτομείου, από το οποίο στη συνέχεια διαπιστώνει ότι έχει εξαφανιστεί μία σορός: το σώμα της Μάικα Βιγιαβέρδε (Μπελέν Ρουέδα, «Το Ορφανοτροφείο», «Η Θάλασσα Μέσα Μου»), μιας διάσημης και πλούσιας κοσμικής γυναίκας, δεν βρίσκεται πια στον παγωμένο θάλαμο. Ο επιθεωρητής Χάιμε Πένια (Χοσέ Κορονάδο, «No rest for the Wicked», «Ποιος Κλέβει Ποιον»), που αναλαμβάνει την διαλεύκανση της υπόθεσης, σφραγίζει το νεκροτομείο κι αρχίζει την έρευνα. Βασικός του μάρτυρας είναι ο Άλεξ Ουγιόα (Ούγο Σίλβα, «Δεν Κρατιέμαι»), σύζυγος της Μάικα, ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει να ξετυλίξει το νήμα της εξαφάνισης, καθώς είναι ο μόνος που γνωρίζει όλα τα μυστικά της. Όταν όμως ξεσπάσει μια ισχυρή καταιγίδα, το νεκροτομείο θα απομονωθεί, και μια σειρά παράξενων φαινομένων θα αρχίσει να εκτυλίσσεται, σηματοδοτώντας μια εφιαλτική βραδιά για όλους. 

«Το Σώμα» κινείται ανάμεσα στο ψυχολογικό θρίλερ, την ταινία τρόμου και το φιλμ νουάρ. Είναι μια ταινία επικεντρωμένη στους χαρακτήρες, που ψάχνει την απάντηση σε μια ερώτηση που είναι αδύνατη. Μοιάζει με έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο που μετράει αντίστροφα, μέχρι την σοκαριστική κλιμάκωση. Η κλειστοφοβική ένταση κορυφώνεται καθώς οι πρωταγωνιστές προσπαθούν απελπισμένα να κατανοήσουν τις μυστηριώδεις συνθήκες στις οποίες έχουν εμπλακεί. Μόνο όμως αφού τα γεγονότα ξεφύγουν τελείως από τον έλεγχο του Χάιμε και του Άλεξ, θα καταλάβουν πόσο η καταστροφική τους έκβαση θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Δείτε το trailer: