Πάμε σινεμά; (trailers) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (trailers)

Πάμε σινεμά; (trailers)

The Nice Guys

Σκηνοθεσία: Σέιν Μπλακ
Σενάριο: Σέιν Μπλακ, Άντονι Μπαγκαρόζι
Ηθοποιοί:Ράσελ Κρόου, Ράιαν Γκόσλινγκ, Κιμ Μπάσιντζερ, Ματ Μπόμερ, Άνγκουρι Ράις, Μάργκαρετ Κουάλι
Διάρκεια: 116’
Διανομή: Odeon

Λος Άντζελες, 1977. Το διάσημο σήμα Hollywood καταρρέει. Οι άνθρωποι κάνουν ουρές για βενζίνη, και όχι για να πάνε σινεμά. Η λάμψη του Χόλιγουντ καλύπτεται από πυκνό νέφος, το οποίο σκεπάζει κι άλλα μυστήρια: την εξαφάνιση μιας κοπέλας, τον θάνατο μιας πορνοστάρ, και μια συνομωσία στους ανώτερους κύκλους μιας επιχείρησης.Δυστυχώς, την λύση πρέπει να βρουν ο ανίκανος ιδιωτικός ντετέκτιβ Χόλαντ Μαρτς και ο νέος του συνεργάτης, Τζάκσον Χίλι, ένας μπράβος που συστήνεται στον Μαρτς σπάζοντάς του το χέρι. Και ακόμη χειρότερα – όλοι όσοι μπλέκονται στην υπόθεση, για κάποιο λόγο καταλήγουν νεκροί!
Έχοντας κλείσει αρκετές δεκαετίες στο Χόλιγουντ ως σεναριογράφος τεράστιων επιτυχιών όπως τα «Φονικό Όπλο» και «Ένα Σκληρό Φιλί για Καληνύχτα», ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Σέιν Μπλακ είδε στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τοποθεσία την ευκαιρία να αφηγηθεί την απόλυτη νέο-νουάρ ιστορία. «Το Λος Άντζελες την δεκαετία του ’70 ήταν μια πόλη καλυμμένη από την ομίχλη και την διαφθορά, ένας βόθρος παρακμής. Και το διασκεδαστικό στην ιστορία μας είναι το πόσο φοβερά αταίριαστοι και ανίκανοι είναι οι δύο πρωταγωνιστές της, παντελώς ακατάλληλοι για να αποκαλύψουν την τεράστια συνομωσία στην οποία σκοντάφτουν κατά λάθος». 

Ο Μπλακ υπογράφει το σενάριο μαζί με τον συχνό του συνεργάτη, Άντονι Μπαγκαρόζι, με τον οποίο μοιράζεται μια μεγάλη αγάπη για τα αστυνομικά μυθιστορήματα και μια επιθυμία να φτιάξουν την δική τους ιστορία σε αυτό το στιλ. 

Τα «καλά παιδιά» της ταινίας τους ενσαρκώνονται από τους Ράσελ Κρόου και Ράιαν Γκόσλινγκ, οι οποίοι παραδέχονται ότι δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ χάρη στην εξαιρετική εντύπωση που είχαν για τις δουλειές του Σέιν Μπλακ, όπως εξηγούν. «Ο Σέιν δημιουργεί έναν νέο κόσμο, που έχει τον δικό του, κάπως σουρεαλιστικό τόνο αν και είναι ριζωμένος στην πραγματικότητα», λέει ο Γκόσλινγκ. «Οι χαρακτήρες είναι κάπως εκκεντρικοί αλλά νιώθεις ότι τους γνωρίζεις. Ουσιαστικά η ταινία είναι μια ιστορία με ντετέκτιβ αλλά ο Σέιν υπονομεύει τις προσδοκίες σου και ανατρέπει τα πάντα συνεχώς. Το σενάριο, βέβαια, δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά, όσο κι αν το κάνουν οι χαρακτήρες!». «Μια ιστορία ντετέκτιβ», συμφωνεί ο Κρόου, «είναι πάντα πολύπλοκη, έτσι κι αλλιώς. Δεν ξέρεις ανά πάσα στιγμή όλα όσα έχουν συμβεί και όταν τα μάθεις, έχουν στο μεταξύ προστεθεί κι άλλα στοιχεία. Μόνο στο τέλος έχεις την ευκαιρία να μάθεις όλη την αλήθεια». 

Δείτε το trailer: 

Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη (3D)

Alice through the looking glass

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζέιμς Μπόμπιν ΣΕΝΑΡΙΟ: Λίντα Γούλβερτον ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζόνι Ντεπ, Αν Χάθαγουεϊ, Μία Γουασικόφσκα, Σάσα Μπάρον Κοέν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 108΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood


Η Αλίκη επιστρέφει με νέες περιπέτειες, εμπνευσμένες από το δεύτερο βιβλίο του Λιούις Κάρολ. Η «Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη» είναι μια φαντασμαγορική υπερπαραγωγή. Η Αλίκη Κίνγκσλι (Μία Γουασικόφσκα) έχει περάσει τρία ονειρεμένα χρόνια ταξιδεύοντας στη θάλασσα ως καπετάνισσα του ίδιου της του πλοίου. Όταν όμως επιστρέφει στο Λονδίνο, ανακαλύπτει ότι πολλά έχουν αλλάξει κατά την απουσία της, όπως ο Αβεσσαλώμ, που από μπλε κάμπια έχει γίνει μπλε πεταλούδα. Ο Αβεσσαλώμ την οδηγεί σε έναν μαγικό καθρέφτη, μέσα από τον οποίο μεταφέρεται πίσω στο βασίλειο της Κατωχώρας. Εκεί ξανασυναντιέται με τους παλιούς της φίλους, το Άσπρο Κουνέλι, τον Γάτο του Τσεσάιρ, τη Μουσκαρδίνα, τον Μαρτιάτικο Λαγό και τον Τρελοκαπελά (Τζόνι Ντεπ), ο οποίος, δυστυχώς, δεν είναι πια ο εαυτός του, καθώς έχει πέσει σε κατάθλιψη. Η Μιράνα (Αν Χάθαγουεϊ), η Λευκή Βασίλισσα, στέλνει την Αλίκη να βρει τον ίδιο τον Χρόνο (Σάσα Μπάρον Κοέν), ένα παράξενο πλάσμα που είναι μισό άνθρωπος και μισό ρολόι και είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει τον Τρελοκαπελά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER:

TO ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΚΟ: Η ΝΕΑ ΚΟΥΠ

BARBERSHOP: THE NEXT CUT

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάλκολμ Λι ΣΕΝΑΡΙΟ: Κένια Μπάρις, Μαρκ Μπράουν, Τρέισι Όλιβερ ΠΑΙΖΟΥΝ: Άις Κιουμπ, Ρεγκίνα Χολ, Άντονι Άντερσον, Σεντρίκ ο διασκεδαστής ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 111΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Tanweer

Οι Άις Κιουμπ και Σεντρίκ ξανασμίγουν στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία «Το Μπαρμπέρικο: Η νέα κουπ», σε σκηνοθεσία του Μάλκολμ Λι. Έχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια από το τελευταίο μας ραντεβού στο μπαρμπέρικο του Κάλβιν. O Κάλβιν (Άις Κιουμπ) μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, ανάμεσα στους οποίους και ο Έντι (Σεντρίκ), είναι ακόμη εκεί, αλλά το μπαρμπέρικο έχει υποστεί ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Το πιο βασικό: το κάποτε ανδροκρατούμενο μαγαζί είναι τώρα ανάμεικτο, με τα κορίτσια να φέρνουν στην εξίσωση τη δική τους ματιά, αμφισβητώντας τα αγόρια σε όλα τα πράγματα. Παρά τις καλές στιγμές, το εύθυμο κλίμα και το αίσθημα συντροφικότητας μέσα στο μαγαζί, η κατάσταση στη γειτονιά πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αναγκάζοντας τον Κάλβιν και τους φίλους του να συνασπιστούν, σε μια προσπάθεια να σώσουν όχι μόνο το μπαρμπέρικο αλλά και τη γειτονιά τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER: