Πάμε σινεμά; (trailers) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (trailers)

Πάμε σινεμά; (trailers)

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ
(ME BEFORE YOU)

Πρωταγωνιστούν: Εµίλια Κλαρκ, Σαµ Κλάφλιν, Μάθιου Λιούις, Τζένα Κόουλμαν, Μπρένταν Κόιλ, Τζάνετ ΜακΤιρ, Τσαρλς Ντανς
Σκηνοθεσία:  Θία Σάροκ
Σενάριο: Τζότζο Μόις
Διάρκεια: 110’
Διανομή: Tanweer


Η Λουίζα «Λου» Κλαρκ ζει σε µια ήσυχη πόλη της Αγγλικής επαρχίας. Χωρίς καµία ξεκάθαρη κατεύθυνση στη ζωή της, η ιδιόρρυθµη 26χρονη τρέχει από τη µία δουλειά στην άλλη για να βοηθήσει οικονοµικά την οικογένειά της. Η πηγαία ζωντάνια και χαρά της θα δοκιµαστούν, όταν θα αποδεχθεί µια θέση για δουλειά, αναλαµβάνοντας τη φροντίδα του Γουίλ Τρέινορ, ενός πλούσιου νεαρού τραπεζίτη, ο οποίος πριν δύο χρόνια καθηλώθηκε σε αναπηρικό αµαξίδιο. Έχοντας χάσει την περιπετειώδη διάθεσή του, ο Γουίλ έχει καταθέσει τα όπλα. Μέχρι τη στιγµή που η Λου εισβάλλει στη ζωή του για να του υπενθυμίσει ότι η ζωή είναι κάτι που αξίζει να παλεύεις. 
Βασισμένη στο βραβευμένο best seller της Τζότζο Μόις, το «Πριν Έρθεις Εσύ» (το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός) θα µας υπενθυμίσει πως πολλές φορές βρίσκεις την αγάπη εκεί που δεν το περιδένεις. Και κάποιες φορές σε πηγαίνει εκεί που δεν περίμενες ποτέ ότι θα φτάσεις. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Θία Σάροκ, η οποία κάνει το σκηνοθετικό της ντεµπούτο, στην ταινία θα δούµε τους Εµίλια Κλαρκ («Game of Thrones»), Σαµ Κλάφλιν («The Hunger Games»), Μάθιου Λιούις (ταινίες «Χάρι Πότερ»), Τζένα Κόουλμαν («Doctor Who») και Μπρένταν Κόιλ («Downton Abbey»).

ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

(EYE IN THE SKY)

Σκηνοθεσία: Gavin Hood

Σενάριο: Guy Hibbert

Παίζουν: Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman, Barkhad Abdi, Jeremy Northam, Iain Glen, Phoebe Fox 

Διανομή: Feelgood

Διάρκεια: 102’ 

Η ταινία Αόρατος Εχθρός είναι ένα σύγχρονο πολεμικό θρίλερ που φέρνει στην επιφάνεια την ουσιαστική ανυπαρξία ενός κώδικα δεοντολογίας σε σχέση με τη χρήση νέων τεχνολογιών στον πόλεμο. Η ιστορία διαδραματίζεται σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους και η ένταση κλιμακώνεται πυρετωδώς καθώς η πλοκή εκτυλίσσεται. Ο σκηνοθέτης Gavin Hood (Ender’s Game, Tsotsi) καταπιάνεται ξανά με ένα αγαπημένο του ζήτημα, που αφορά στις σύγχρονες πολεμικές τακτικές και την είσοδο της τεχνολογίας, και ειδικότερα των drones (μη επανδρωμένων αεροσκαφών), στα πεδία των μαχών. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται η βραβευμένη με Όσκαρ Helen Mirren (Trumbo, The Queen), ο Aaron Paul που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από το Breaking Bad, καθώς και ο Alan Rickman σε έναν από τους τελευταίους του ρόλους.  Η συνταγματάρχης Katherine Powell (Helen Mirren) είναι επικεφαλής μιας βάσης στο Λονδίνο που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες, και χρησιμοποιεί drones για την περάτωση των επιχειρήσεών της. Στην τρέχουσα ατζέντα βρίσκεται η σύλληψη επικίνδυνων τρομοκρατών, στο Ναϊρόμπι στην Κένυα. Το σκηνικό κλιμακώνεται όταν οι συνθήκες επιτάσσουν η απλή σύλληψη να μετατραπεί σε εξολόθρευση, αφού οι τρομοκράτες ετοιμάζονται άμεσα για αποστολές αυτοκτονίας. Από τη βάση του στη Νεβάδα, ο πιλότος drone Steve Watts (Aaron Paul) είναι έτοιμος να αφανίσει τους στόχους όταν ένα εννιάχρονο κοριτσάκι εμφανίζεται απροσδόκητα κοντά στη ζώνη πυρός. Με τον κίνδυνο των απρόβλεπτων παράπλευρων απωλειών να μπαίνουν στην εξίσωση, αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση θα πρέπει να σταθμίσει πολύ καλά όλα τα ενδεχόμενα και τις συνέπειές τους.  



Όλοι οι Δρόμοι Οδηγούν στη Ρώμη

(All Roads Lead to Rome)

Σκηνοθεσία: Ella Lemhagen 

Σενάριο: Cindy Myers, Josh Appignanesi 

Παίζουν: Sarah Jessica Parker, Raoul Luca, Claudia Cardinale, Rosie Day, Paz Vega

Διάρκεια: 90’

Διανομή: Feelgood

Το Όλοι οι Δρόμοι Οδηγούν στη Ρώμη σηματοδοτεί την επιστροφή της λαμπερής πρωταγωνίστριας του Sex and the City, Sarah Jessica Parker, με μία ταξιδιάρικη, γλυκιά και ρομαντική κωμωδία. Γυρισμένη στην εκθαμβωτική Ιταλία, η ταινία είναι ένα απολαυστικό και χαριτωμένο road trip με υπέροχα τοπία, πολλές εκπλήξεις, ρομαντική ατμόσφαιρα και συμπρωταγωνιστές τη θρυλική Claudia Cardinale (8 ½) και τον γοητευτικό Ιταλό ηθοποιό Raoul Luca (The Tourist). Η ευχάριστη και αισιόδοξη αυτή ταινία επικεντρώνεται στους διαφορετικούς δρόμους που ακολουθεί η καρδιά του κάθε ανθρώπου για να βρει την ευτυχία, ακόμα κι εκεί πού νόμιζε ότι την είχε χάσει.  Η Maggie έχει κάθε λόγο να κάνει ένα ταξίδι στην Ιταλία. Από τη μια πρέπει να απομακρύνει την έφηβη κόρη της Summer (Rosie Day) από τη Νέα Υόρκη και κυρίως από τον προβληματικό της φίλο. Από την άλλη, αισθάνεται την ανάγκη να κλείσει έναν παλιό λογαριασμό που έχει να κάνει με τον Luca (Raoul Bova), μια παλιά ερωτική ιστορία. Η άφιξη μαμάς και κόρης στα μαγικά τοπία της Ιταλίας όμως επιφυλάσσει πολλές ανατροπές, καθώς εξελίσσεται σε μια περιπέτεια στη διάρκεια της οποίας όλοι παίρνουν μαθήματα ζωής. Μετά από επεμβάσεις της αστυνομίας, συλλήψεις και την επανένωση της ηλικιωμένης μαμάς του Luca (Claudia Cardinale) με ένα απωθημένο του παρελθόντος, η ζωή όλων, παρόλες τις παρακάμψεις, θα βρει τον δρόμο της.