Θρίαμβος στην Βενετία για τον Μελ Γκίμπσον (trailer) - Free Sunday
Θρίαμβος στην Βενετία για τον Μελ Γκίμπσον (trailer)

Θρίαμβος στην Βενετία για τον Μελ Γκίμπσον (trailer)

Ο επιθετικός χαρακτήρας του και τα αντισημιτικά σχόλια κατά τη διάρκεια έλεγχου αλκοτέστ από τις αστυνομικές δυνάμεις πριν κάποια χρόνια άφησαν για καιρό τον Μελ Γκίμπσον στο περιθώριο της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Στο «φως» τον οδήγησε η καλή του φίλη Τζόντι Φόστερ που πήρε το ρίσκο να τον σκηνοθετήσει στο μέτριας αποδοχής «Ο άλλος μου εαυτός».

Ωστόσο, ο 60χρονος σταρ είχε τα δικά του σχέδια που μας αποκαλύφθηκαν την Κυριακή το βράδυ, στην Βενετία, με την προβολή της ταινίας Hacksaw Ridge. 

Πρόκειται για ένα πολεμικό δράμα του ‘Β Παγκοσμίου Πολέμου, βασισμένο σε πραγματική ιστορία. Η ταινία αφορά τον συνειδητό πασιφιστή Desmond T. Doss, που κατετάγη εθελοντικά στον αμερικανικό στρατό, μετά την Ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορι, αρνούμενος ωστόσο να πιάσει όπλο, και κατέληξε να διασώσει 75 στρατιώτες. 

Στον κεντρικό ρόλο ο Andrew Garfield και μαζί του οι Vince Vaughn, Hugo Weaving, Teresa Palmer και Luke Bracey. Ο Γκίμπσον πιάνει την ιστορία από την στιγμή της εκπαίδευσης του Doss για να διηγηθεί όχι μόνο τις συνειδησιακές δυσκολίες του ήρωα, αλλά και τις πρακτικές, καθώς οι εκπαιδευτές του τού κάνουν δύσκολη τη ζωή. Παρακολουθούμε, επίσης, τη σύγκρουση με το οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά και την νοσοκόμα σύντροφό του. Στον Doss απονεμήθηκε βραβείο ανδρείας. 

Αυτή είναι η πρώτη ταινία που κάνει ο Γκίμπσον από τη στιγμή που γύρισε το γνωστό «Apocalypto». Όπως και στις υπόλοιπες ταινίες του οι σκηνές ωμής βίας παίζουν καθοριστικό ρόλο στο ύφος και την αφήγηση. 

Το κοινό, ωστόσο, ενθουσιάστηκε, χειροκροτώντας όρθιο για δέκα λεπτά τους συντελεστές, αποθεώνοντας, φυσικά, το κακό παιδί του Χόλυγουντ. 

Δείτε εδώ το επίσημο trailer της ταινίας: