Πάμε σινεμά; (τρέιλερς) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

INFERNO

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρον Χάουαρντ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ντέιβιντ Κοπ (βασισμένο στο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν) ΠΑΙΖΟΥΝ: Τομ Χανκς, Φελίσιτι Τζόουνς, Μπεν Φόστερ, Ομάρ Σι ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 121΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ στη μεγάλη οθόνη, σκηνοθετώντας το πρόσφατο best seller μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν («The Da Vinci Code») «Inferno». Ο καθηγητής του Χάρβαρντ και master της Σημειολογίας Ρόμπερτ Λάνγκον (Τομ Χανκς) ξυπνάει σε ένα ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία, έχοντας τρομερούς πονοκεφάλους και βλέποντας φρικτά και ακαταλαβίστικα οράματα. Για να σώσει την ίδια του τη ζωή ενώνει τις δυνάμεις του με τη Σιένα Μπρουκς (Φελίσιτι Τζόουνς), μια γιατρό που ελπίζει να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του. Μαζί ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου διασχίζοντας την Ευρώπη, ενάντια στον χρόνο που απειλεί να φέρει στο φως μια θανάσιμη συνωμοσία, ικανή να οδηγήσει σε αφανισμό ολόκληρη την ανθρωπότητα. O τίτλος της ταινίας σημαίνει «κόλαση» στα λατινικά και είναι εμπνευσμένος από την «Κόλαση» του Δάντη (το πρώτο μέρος της «Θείας Κωμωδίας»), στο έπος του οποίου κρύβονται πολλές απαντήσεις στη μάχη που δίνει ο Λάνγκτον.

Δείτε εδώ το trailer:


The Beatles: Eight days a week – The touring years


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρον Χάουαρντ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 137΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon

Μετά το θρυλικό ντεμπούτο τους στο «The Ed Sullivan Show» το 1954, οι Beatles μάγεψαν τις ΗΠΑ και οι μετασεισμοί έγιναν αισθητοί παντού, μεταμορφώνοντας την ποπ κουλτούρα για πάντα. Το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ εξερευνά την ιστορία των Beatles μέσα από τις συναυλίες τους, από τα πρώτα χρόνια τους στα μικρά κλαμπ του Λίβερπουλ μέχρι τις παγκόσμιες τουρνέ σε γεμάτα στάδια σε όλο τον κόσμο. Η ταινία παρουσιάζει σπάνιο αρχειακό υλικό, καθώς και καινούργιες συνεντεύξεις με τον Πολ Μακάρτνεϊ, τον Ρίνγκο Σταρ και άλλους, για να απεικονίσει την τρέλα της απίστευτης ανόδου του συγκροτήματος, καθώς και το μεγάλο βάρος που αυτή σήμαινε για τα τέσσερα μέλη.
Ένας από τους βασικούς λόγους που προσέλκυσαν τον Ρον Χάουαρντ στη διάσημη ιστορία της Beatlemania ήταν η δυνατότητα να δώσει σε μια νέα γενιά ανθρώπων την ευκαιρία να δουν από κοντά τη γέννηση ενός μοναδικού φαινομένου. «Όσο περισσότερη έρευνα έκανα για τα χρόνια που πέρασαν σε περιοδεία, άρχισα να τα βλέπω σαν περιπέτεια, κάτι σαν ιστορία επιβίωσης από το απίστευτο ταξίδι που έκαναν» θυμάται ο Χάουαρντ. «Κατάλαβα ότι αυτή ήταν μια ιστορία που μπορούσα να πω, κάτι σαν το ξαδερφάκι για το “Απόλλων 13”. Ταυτόχρονα, θέλαμε να εξερευνήσουμε τη δυναμική των Beatles ως μπάντας αλλά και ως ατόμων, γιατί σίγουρα μεγάλωσαν, εξελίχθηκαν και άλλαξαν όσο έρχονταν αντιμέτωποι με τις προκλήσεις».

Δείτε εδώ το trailer:


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

SOUTHSIDE WITH YOU

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Ρίτσαρντ Ταν ΠΑΙΖΟΥΝ: Πάρκερ Σόγιερς, Τίκα Σάμπτερ, Βανέσα Μπελ Κάλογουεϊ, Φίλιπ Έντουαρντ Βαν Λίαρ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 84΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Tanweer

Εμπνευσμένη από το πρώτο ραντεβού του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα, η ταινία εξιστορεί την περιπετειώδη εκείνη καλοκαιρινή μέρα του 1989, όταν ένας γοητευτικός νεαρός νομικός σύμβουλος, ο Μπαράκ Ομπάμα (Πάρκερ Σόγιερς), προσπάθησε να ρίξει τη δικηγόρο Μισέλ Ρόμπινσον (Τίκα Σάμπτερ), κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού που ξεκίνησε από μια έκθεση τέχνης, συνεχίστηκε με την προβολή της ταινίας «Do the right thing» του Σπάικ Λι και κατέληξε στο πρώτο γλυκό φιλί, έξω από ένα παγωτατζίδικο της αλυσίδας Baskin-Robbins. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Ρίτσαρντ Ταν, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ενώ στην ομάδα παραγωγής συναντάμε τον διάσημο τραγουδιστή και μουσικό Τζον Λέτζεντ, βραβευμένο με Όσκαρ τραγουδιού για την ταινία «Selma». Παρόλο που οι λεπτομέρειες των συνομιλιών του ζευγαριού είναι φανταστικές, τα γεγονότα που απεικονίζονται στην ταινία συνέβησαν πραγματικά. Ο Ταν έμαθε αυτές τις λεπτομέρειες μέσα από δημοσιεύματα, καθώς και από ένα βίντεο στο οποίο το ζευγάρι εξιστορεί το πρώτο του ραντεβού. Ο σκηνοθέτης συνειδητά αποφεύγει να επικεντρωθεί στις πολιτικές πεποιθήσεις του Ομπάμα. Από την πλευρά του, ο Σόγιερς αισθανόταν μια ιδιαίτερη σύνδεση με τον Μπαράκ Ομπάμα πολύ πριν του δοθεί η δυνατότητα να τον ενσαρκώσει κινηματογραφικά. Πριν αποφασίσει να γίνει ηθοποιός, είχε προσπαθήσει να κάνει καριέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση και εργάστηκε ως λομπίστας. Αργότερα, ωστόσο, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην υποκριτική και να γίνει ηθοποιός, στη σχετικά προχωρημένη ηλικία των 27 χρόνων. Χρησιμοποιήθηκαν πολλές χαρακτηριστικές τοποθεσίες στις νότιες περιοχές του Σικάγου, όπου έζησαν οι Ομπάμα. Μία από τις εκκλησίες που εμφανίζονται στην ταινία ήταν όντως εκείνη στην οποία είχε μιλήσει ο Μπαράκ. Το ίδιο και οι σκηνές στους κήπους Altgeld, ενώ οι σκηνές στο πατρικό σπίτι της Μισέλ Ρόμπινσον γυρίστηκαν δύο τετράγωνα μακριά από το πραγματικό της σπίτι.

Δείτε εδώ το trailer: