Ξεκλειδώνοντας τους γρίφους του Inferno (video) - Free Sunday
Ξεκλειδώνοντας τους γρίφους του Inferno (video)

Ξεκλειδώνοντας τους γρίφους του Inferno (video)

Πριν από λίγες ημέρες, oι νικητές του X-Factor, Ανδρέας Λέοντας, Ian & the Madstreet, Stereo Soul  και Τάνια Μπρεάζου, αλλά και ομάδες τις οποίες αποτέλεσαν δημοσιογράφοι, instagramers, gamers και άνθρωποι της επικοινωνίας, προσπάθησαν να λύσουν τους γρίφους που φλέρταραν με τα γραπτά του Δάντη, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στην Ιταλία του 1300.

 Ένα δωμάτιο νοσοκομείου, το προσωπικό γραφείο μιας curator ενός μουσείου, μια βιβλιοθήκη και ένα σκοτεινό δωμάτιο με αναφορά στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα δημιούργησαν το ιδανικό σκηνικό για το escape room. Βασισμένη στο σύνθημα «Όποιος Ψάχνει, Βρίσκει», η ομάδα του The MindTrap Kolonaki έφτιαξε μια δαιδαλώδη σειρά από ερωτήματα, κρυπτογραφημένες σημειώσεις και «ανένδοτες» κλειδαριές, που βήμα βήμα οδήγησαν στη λύση του μυστηρίου, με γνώμονα τη συνεργασία, την ομαδικότητα και τον συνδυασμό των στοιχείων για να καταφέρουν οι ομάδες να δραπετεύσουν από το κλειδωμένο δωμάτιο μέσα σε ένα ωριαίο session.

Δείτε εδώ το video από το escape room και τις αντιδράσεις των παικτών:


Στο Inferno, την τρίτη στη σειρά ταινιών που είναι βασισμένη στο ομώνυμο best-seller του Dan Brown (εκδόσεις Ψυχογιός), ένας θανατηφόρος ιός που θα αφανίσει την ανθρωπότητα βρίσκεται διαρκώς σε λάθος χέρια και ο καθηγήτης Λάνγκτον μπλέκεται σε ένα θανάσιμο, αινιγματικό παιχνίδι. Όλα αυτά τα στοιχεία, μαζί πάντα με την μυστηριακή ατμόσφαιρα των συνομωσιών της Κόλασης του Δάντη, των κρυμμένων συμβόλων και των υπαινικτικών θεωριών που καθιέρωσαν την φήμη του μέσα στους αιώνες, αποτέλεσαν τη μαγιά για τον λαβύρινθο του Inferno escape room.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο καθηγητής του Harvard και master της σημειολογίας Robert Langdon ξυπνάει σε ένα ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία, έχοντας τρομερούς πονοκεφάλους και βλέποντας φρικτά και ακαταλαβίστικα οράματα.  Για να σώσει την ίδια του τη ζωή ενώνει τις δυνάμεις του με τη Sienna Brooks (Felicity Jones), μια γιατρό που ελπίζει να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του. Μαζί ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου διασχίζοντας την Ευρώπη, ενάντια στο χρόνο που απειλεί να φέρει στο φως μια θανάσιμη συνομωσία ικανή να οδηγήσει σε αφανισμό ολόκληρη την ανθρωπότητα.  

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας:


Λίγα λόγια για το The MindTrap:

Tο TheMindTrap είναι το μεγαλύτερο escape room της Ευρώπης που έφτασε πλέον και στην Αθήνα με χώρους σε Κολωνάκι, Μοναστηράκι, Χαλάνδρι, Μαρούσι και Πειραιά. Το Inferno escape room δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο στο The MindTrap Kolonaki με αφορμή την κυκλοφορία  της ταινίας στους κινηματογράφους. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.themindtrap.com/kolonaki/inferno


To βιβλίο «Inferno» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.