Καταδίκη κατά της πειρατείας - Free Sunday
Καταδίκη κατά της πειρατείας

Καταδίκη κατά της πειρατείας

Το Δικαστήριο έκρινε τελεσιδίκως, απορρίπτοντας κάθε αντίθετο ισχυρισμό, τη παράνομη κακουργηματικού χαρακτήρα δράση του ιδιοκτήτη και διαχειριστή του ιστοτόπου  ο οποίος φιλοξενούσε συνδέσμους (links) που παρέπεμπαν σε κινηματογραφικές ταινίες.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί άλλο ένα πλήγμα στην εγχώρια πειρατεία και στους ιδιαίτερους τρόπους που αυτή εκφράζεται.

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος της ΕΠΟΕ, κ.Δημήτριος Κούρεντας, δήλωσε: Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου αποτελεί συνέχεια της Νομολογίας των Δικαστηρίων που ξεκάθαρα  αποδοκιμάζουν τη παράνομη διάθεση καθ΄ οιονδήποτε τρόπο οπτικοακουστικών έργων επιβάλλοντας ποινές σε όσους επιχειρούν και επιδιώκουν παράνομο όφελος σε βάρος των δημιουργών.  Όσοι προσπαθούν υπό το μανδύα της ελεύθερης έκφρασης και της κοινωνίας της πληροφορίας να εκμεταλλευτούν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο το ηθικό και περιουσιακό δικαίωμα του δημιουργού βρίσκονται αντιμέτωποι με κακουργηματικού χαρακτήρα καταδίκες.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πλέον καταρρίπτεται, με ισχύ δεδικασμένου, ο ισχυρισμός εκείνων που επικαλούνται, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ίδια οφέλη, δήθεν αυτοδιαχειριζόμενα forum και απαλλαγή ευθύνης των διαχειριστών τους, ενώ στην πραγματικότητα γνωρίζουν πολύ καλά τον παράνομο χαρακτήρα της δραστηριότητας που τους αποφέρει μεγάλα αφορολόγητα έσοδα.

Αυτός ο ισχυρισμός προβλήθηκε για ακόμα μια φορά και σε αυτή τη δίκη αλλά απορρίφθηκε ομοφώνως και πανηγυρικά από το δικαστήριο μετά από μία καθόλα αιτιολογημένη πρόταση του Εισαγγελέως Εφετών Δωδεκανήσου.