Πάμε σινεμά; (τρέιλερς) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

ΑΓΝΩΣΤΟΙ
COMPLETE UNKNOWN

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζόσουα Μάρστον ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζόσουα Μάρστον, Τζούλιαν Σέπαρντ ΠΑΙΖΟΥΝ: Ρέιτσελ Βάις, Μάικλ Σάνον, Ντάνι Γκλόβερ, Κάθι Μπέιτς ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 91΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Spentzos Film

Ο Τζόσουα Μάρστον («Κεχαριτωμένη Μαρία») γράφει και σκηνοθετεί για πρώτη φορά μια αγγλόφωνη ταινία, με βασικό χαρακτήρα την Άλις (Ρέιτσελ Βάις) που θα συναντήσει ξανά μία από τις πρώτες της αγάπες (Μάικλ Σάνον), για να ανακαλύψει πως μετά τον χωρισμό τους το μυαλό της «έσπασε» σε πολλές διαφορετικές ταυτότητες, τις οποίες κάθε φορά υιοθετούσε η ίδια τα τελευταία 20 χρόνια. Δημιουργώντας συνεχώς νέες ταυτότητες που ακόμη και ένας υπερκατάσκοπος θα ζήλευε, η Άλις δεν θέλει να θυμάται. Αλλά τι; O Τομ (Μάικλ Σάνον) και η σύζυγός του διοργανώνουν ένα πάρτι για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του. Ένας από τους καλεσμένους φέρνει μαζί του ως συνοδό τη μυστηριώδη Άλις. Ο Τομ είναι πεπεισμένος ότι γνωρίζει αυτή τη γυναίκα, με διαφορετικό όμως όνομα και βιογραφικό. Η ίδια η Άλις δείχνει να μην τον έχει ξαναδεί ποτέ. Μετά το πάρτι, σε διαφορετική συνάντηση, ένας αγωνιώδης διάλογος ταυτότητας και μυστηρίου θα ξεκινήσει.

Δείτε εδώ το trailer:



Τόνι Έρντμαν

TONI ERDMANN

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Μάρεν Άντε ΠΑΙΖΟΥΝ: Πέτερ Σιμόνιτσεκ, Σάντρα Χίλερ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 162΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Seven Films

Ο αιώνια πλακατζής Γουίνφριντ λατρεύει να ενοχλεί την κόρη του. Τρυπώνει στη ζωή της, στις συναντήσεις και στις εξόδους της, προσπαθώντας να την πλησιάσει. Ενοχλημένη, του ζητά να σταματήσει. Προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του μαζί της ως πατέρας αλλά αποτυγχάνει και τώρα είναι αμήχανος, διχασμένος ανάμεσα στην επιθυμία του για περισσότερη οικειότητα με την Ινές και την πίκρα που αισθάνεται για το πρόσωπό της. Βρίσκει, όμως, λύση στο δίλημμα. Γίνεται ο Τόνι Έρντμαν. Ο Τόνι είναι ένας περίεργος τύπος με κακό κοστούμι, τραγική περούκα και ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται, αφού, ξαφνικά, βρίσκεται να της μιλάει σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει. Αυτή είναι η δεύτερη ταινία της Γερμανίδας Μάρεν Άντε που γυρίστηκε εκτός Γερμανίας, για την ακρίβεια στο Βουκουρέστι. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της, το «Όλοι οι άλλοι», απέσπασε δύο Αργυρές Άρκτους στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2009: το Μέγα Βραβείο της Επιτροπής και Καλύτερης Ηθοποιού για την Μπίργκιτ Μίνιχμερ. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, το «The forest for the trees», απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Sundance το 2005. Η ταινία ήταν η πτυχιακή της εργασία για το Πανεπιστήμιο Τηλεόρασης και Κινηματογράφου του Μονάχου.

Δείτε εδώ το trailer:



DOCTOR STRANGE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σκοτ Ντέρικσον ΠΑΙΖΟΥΝ: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρέιτσελ Μακάνταμς, Τίλντα Σουίντον, Μαντς Μίκελσεν, Σκοτ Άτκινς ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 115΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood

Άλλος ένας υπερήρωας, που γεννήθηκε τη δημιουργική δεκαετία του ’60 για τη Marvel, αποκτά τη δική του ταινία. Ο Doctor Strange υπήρξε ένας άπληστος χειρουργός. Σε ένα αυτοκινητικό ατύχημα θα χάσει τη σταθερότητα στα χέρια του. Βρισκόμενος στο χείλος της καταστροφής, ο πρώην εκατομμυριούχος θα στραφεί σε μυστικιστικές λύσεις για να αποκτήσει υπερφυσικές δυνατότητες τις οποίες θα χρησιμοποιήσει για τη σωτηρία του κόσμου. Ένας από τους λιγότερο γνωστούς ήρωες της Marvel φιλοδοξεί με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Doctor Strange να αποκτήσει παγκόσμιες διαστάσεις, γιατί όχι και μανίας. Στο πλευρό του η πάντα εντυπωσιακή Τίλντα Σουίντον, η δροσερή Ρέιτσελ Μακάνταμς και ο «κακός» Μαντς Μίκελσεν.

Δείτε εδώ το trailer: