Survivor: Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής απόψε; (videos) - Free Sunday
Survivor: Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής απόψε; (videos)

Survivor: Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής απόψε; (videos)

  • TV

Γιώργος Αγγελόπουλος και Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης διεκδικούν απόψε το χρηματικό έπαθλο και τον τίτλο του Survivor. Μετά το χθεσινό ημιτελικό και την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Βασάλου, ο Σκιαθίτης παίκτης και ο Κύπριος Μαχητής έμειναν τελικά οι δυο τους τελευταίοι επιζώντες στο τηλεοπτικό αυτό πανηγύρι. 

Ό,τι και να γίνει κερδισμένοι θα βγουν και οι δύο πάντως. Είναι διάσημοι, αναγνωρίσιμοι και σαφώς θα δεχτούν μπόλικες επαγγελματικές προτάσεις αρκεί να διαχειριστούν σωστά τη δημοφιλία τους. Ο ημιτελικός σημείωσε εξαιρετικά υψηλά νούμερα τηλεθέασης όπως ήταν αναμενόμενο, με ποσοστό που κάποια στιγμή ξεπέρασε το 79%, το κοινό ψήφισε μαζικά και έστειλε τους δύο πιο δημοφιλείς παίκτες του Survivor στον τελικό, χωρίς εκπλήξεις, χωρίς ανατροπές όπως ήταν αναμενόμενο. 

Χαμός με την είσοδο του Αγγελόπουλου

Το θέατρο στο Άλσος Βεϊκου ήταν γεμάτο από κόσμο που ζητωκραύγαζε για τους αγαπημένους του παίκτες και παρόντες φυσικά όλοι οι απαχωρήσαντες, άλλοι χαρούμενοι και άλλοι σαν βρεγμένες γάτες. Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά επί σκηνής ο Γιώργος Αγγελόπουλος η αγάπη του κόσμου ήταν έκδηλη από τις φωνές και ο ίδιος μάλλον εξεπλάγην. Αγκάλιασε αμέσως όλους τους πρώην συμπαίκτες του ακόμα και τον Στέλιο Χανταμπάκη ενώ η Σόφη Πασχάλη που είχε αρνηθεί να τον χαιρετίσει όταν αποχώρησε τον αγκάλιασε και ο Σκιαθίτης με αξιοπρέπεια δέχτηκε την αγκαλιά, διότι θα μπορούσε θεωρητικά να της πει "εσένα Σόφη θέλω να σε χαιρετίσω έτσι" και απλά να της δώσει το χέρι του. Την πιο θερμή αγκαλιά την έκανε με Μπο και Χρανιώτη όπου φάνηκε χαρούμενος που είδε τους παίκτες με τους οποίους ήρθε περισσότερο κοντά στο τέλος του παιχνιδιού. 

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ήταν συγκινημένος, δεν αναφέρθηκε στις ίντριγκες και την προσπάθεια περιθωριοποίησής του από τους Διάσημους, έφτιαχνε διαρκώς τα μαλλιά του καθώς η παραγωγή δεν επέτρεψε στους παίκτες να περιποιηθούν τους εαυτούς τους, είχε για υποστήριξη τη μητέρα και τον αδελφό του, λίγα και καλά άτομα και η παρουσία του και μόνο στάθηκε ως η καλύτερη απάντηση απέναντι σε μερικούς συμπαίκτες του που ήταν από την αρχή εμπαθείς μαζί του όπως ο Λάμπρος Χούτος, η Σόφη Πασχάλη και ο Στέλιος Χανταμπάκης. Η έχθρα των τελευταίων με τον αγαπημένο του κοινού Ντάνο, έκανε κακό στο τηλεοπτικό τους προφίλ και εξακολουθεί να τους στοιχειώνει μέχρι και σήμερα. Αντίθετα Βαλαβάνη και Μπο που στην αρχή ήταν μέλη της περιβόητης κλίκας ενάντια του Ντάνου ενώ μετά τον έζησαν, δέθηκαν μαζί του και ζήτησαν και συγγνώμη, αν μη τι άλλο ενίσχυσαν ιδιαίτερα την εικόνα τους. Ειδικά ο Μπο τον οποίο αγκάλιασε εγκάρδια ο αγαπημένος παίκτης του ελληνικού κοινού. 

Συνέχεια στις ίντριγκες των διασήμων δεν δόθηκε πάντως στον ημιτελικό με αποτέλεσμα το σόου να είναι λιγάκι χλιαρό παρόλα αυτά το τηλεοπτικό κοινό τίμησε ακόμα μία φορά το Survivor. Ο Κωνσταντίνος Βασάλος μάλλον γνώριζε στο περίπου ότι θα αποχωρήσει δεδομένης της δημοφιλίας των αντιπάλων του και απολογήθηκε σε Ελισάβετ και Σάρα για κάποιες γκρίνιες που έβγαλε όσο ήταν στο παιχνίδι. 

Ο Κύπριος Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης ήταν ο πρώτος που άκουσε το όνομά του ότι παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό. Αναμενόμενο καθώς εκτός από τη δυναμική του εν λόγω παίκτη μην ξεχνάμε ότι οι Κύπριοι συμμετέχοντες στα ελληνικά ριάλιτι συγκεντρώνουν πολλές ψήφους και τις περισσότερες φορές αναδεικνύονται και νικητές. Έχοντας την απόλυτη υποστήριξη της ομάδας του ο Ιωαννίδης έμοιαζε σχεδόν σίγουρος για το αποτέλεσμα και πανηγύρισε μαζί με τους πρώην συμπαίκτες του. Highlight ο πατέρας του που μίλησε δημόσια για τον γιο του εκφράζοντας την περηφάνεια και το θαυμασμό του. 

Ντάνος VS Μάριος

Το τηλεοπτικό κοινό λίγο πολύ περίμενε αυτό το αποτέλεσμα, ένας δίκαιος τελικός θα έπρεπε να είναι ανάμεσα στον Γιώργο Αγγελόπουλο και τον Μάριο Πρίαμο Ιωαννίδη για πολλούς. Ο μεν πρώτος εκτός από δυνατός παίκτης, καλός αθλητής, όμορφος και βαρβάτος, πολεμήθηκε όσο κανένας άλλος στο Survivor. Στην αρχή ξεκίνησε ως Μαχητής έχοντας δεθεί με κάποιους παίκτες από αυτή την ομάδα, στο πρώτο επεισόδιο οι Μαχητές τον ψήφισαν να αποχωρήσει από την ομάδα και να πάει στους Διάσημους ώστε να επέλθει απόλυτη αριθμητική ισορροπία στις δύο ομάδες. Ο Αγγελόπουλος κάπου ένιωσε αμήχανα που από την αρχή εξοστρακίζεται από την ομάδα την οποία μόλις είχε αρχίσει να συνηθίζει. Ακόμα δεν έχει δοθεί σαφής απάντηση από τους παίκτες που τον ψήφισαν για αποχώρηση, ποια ήταν η αιτία. Οι Μαχητές που δεν τον ψήφισαν δήλωσαν εκ των υστέρων ότι έκαναν ένα δώρο στους διάσημους αφού ο Αγγελόπουλος ανέβασε πολύ στις νίκες την αντίπαλη ομάδα. Η πραγματική αιτία μάλλον της αποχώρησης του Αγγελόπουλου ήταν οι αρχηγικές του τάσεις που ενόχλησαν κάποιους μαχητές και οι γνωστοί ιντριγκαδόροι Αργιανίδης, Αναγνωστόπουλος και τα κορίτσια του επηρεάστηκαν αρνητικά και τον ψήφισαν. Αν ο Αγγελόπουλος παρέμενε στους Μαχητές η εν λόγω ομάδα θα ήταν ανίκητη εξ' αρχής. 

19657329 464542947239608 1934086507175353308 n

Από την έλευσή του στους Διάσημους ο Αγγελόπουλος προσπάθησε σκληρά να ενσωματωθεί. Έκανε δουλειές, πήγαινε για ψάρεμα, έφτιαχνε ακόμα και κάτι κολιεδάκια για τα κορίτσια της ομάδας ώσπου κάποια στιγμή άρχισε η κόντρα με τον Χανταμπάκη και την κλίκα του. Κάτι τα κλεμμένα φαγητά, κάτι οι ανταλλαγές προϊόντων με ντόπιους - και εδώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το θέμα - ο Αγγελόπουλος ήταν το εύκολο θύμα μάλλον να περιθωριοποιηθεί από τους Διάσημους. Αυτός, ο Σπαλιάρας και ο Χρανιώτης φαινόταν από την αρχή ότι κάπου δεν ταίριαζαν με τους υπόλοιπους. Το περίφημο επεισόδιο όπου δείχνει τον Χανταμπάκη να ειρωνεύεται τον Ντάνο για την προσευχή και μετά να τσακώνονται οι δυο τους με κίνδυνο να πιαστούν στα χέρια έκανε το κοινό να πάρει το μέρος του Σκιαθίτη παίκτη. Έπειτα άρχισαν κάτι πισώπλατες κουβέντες από πλευράς Σόφης η οποία όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν κατέκρινε τον Ντάνο. Στο παιχνίδι ασυλίας που έχασαν σκόπιμα υποτίθεται οι Διάσημοι είχαν προσχεδιάσει να βγάλουν στον τάκο τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Χανταμπάκης, Βαλαβάνη, Πασχάλη μίλησαν εναντίον του χωρίς λόγο σε εκείνο το περίφημο συμβούλιο του νησιού. Ο Ντάνος έμεινε μόνος και το κοινό ταυτίστηκε γιατί το κοινό παίρνει πάντα το μέρος του "θύματος" ή του "αδικημένου". Στο twitter γινόταν χαμός, μηνύματα υποστήριξης για τον Ντάνο και κατηγορίες για την κλίκα. Όταν τελικά έφυγε η Πασχάλη αντί για εκείνον η τελευταία αρνήθηκε να τον χαιρετίσει με μία τραγική ατάκα "εσένα θέλω να σε χαιρετίσω έτσι" δίνοντάς του μόνο το χέρι της τη στιγμή που είχε αγκαλιάσει εγκάρδια όλους τους άλλους. Ο Ντάνος το δέχτηκε ήρεμα, το τηλεοπτικό κοινό "ξέσκισε" μέσω κοινωνικών δικτύων την πρώτη αποχωρήσασα της κλίκας για το μοιραίο λάθος της, ό,τι και να γίνει όταν αποχωρείς πρέπει να το κάνεις με αξιοπρέπεια απέναντι σε όλους. 

Μετά έγιναν τα γεγονότα με την Ειρήνη Παπαδοπούλου που υπέστη bullying από τον Στέλιο Χανταμπάκη. Η ίδια έκανε παρέα με Σπαλιάρα και Ντάνο και μόλις απομακρύνθηκε από την κλίκα των Διασήμων και ο Σπαλιάρας εκδιώχτηκε από την ομάδα και πήγε στους Μαχητές έμεινε με τον Ντάνο. Το κοινό τη λάτρεψε και λάτρεψε και τη συμπεριφορά του Ντάνου που ήταν ο μόνος ο οποίος της συμπαραστεκόταν σε όποιο πρόβλημα είχε. Η ίδια πρότεινε τον Χανταμπάκη για αποχώρηση και το κοινό τον έδιωξε με τεράστιο ποσοστό, τόσο δυσάρεστη είχε γίνει η τηλεοπτική του παρουσία (για να μην αναφέρουμε την ανεκδιήγητη πράξη του όταν σε ένα παιχνίδι με τον Βασάλο άφηνε τον αντίπαλο να συνεχίζει να κοπιάζει για να τερματίσει το αγώνισμα τη στιγμή που ο ίδιος είχε φτάσει στο τέρμα και δεν σήκωνε επίτηδες το σημαιάκι τερματισμού για να εκδικηθεί τους Μαχητές μέσω του Κωνσταντίνου). Με την εκούσια αποχώρησή της από το παιχνίδι η Ειρήνη Παπαδοπούλου, όταν βγήκε έξω δήλωσε ότι στηρίζει τον δυνατό παίκτη για νικητή, τον Ντάνο. Η αποδόμηση της κλίκας ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση του Λάμπρου Χούτου, ο Αγγελόπουλος τους έβγαζε έξω έναν έναν εφόσον ήταν προτεινόμενος μαζί τους. Επιτέλους κάπου οι υπόλοιποι το κατάλαβαν και αποφάσισαν να δώσουν στον Σκιαθίτη μία ευκαιρία. Βαλαβάνη και Μπο που τον ψήφιζαν συστηματικά για αποχώρηση το έσωσαν κάπως όταν απολογήθηκαν στον ίδιο με τον τρόπο τους. Ο άνθρωπος που βίωσε κακουχίες λοιπόν και περιθωριοποιήθηκε από τους άλλους τα κατάφερε και βγήκε νικητής, κάπως έτσι τελειώνουν τα παραμύθια που μας διαβάζουν από τα παιδικά μας χρόνια. Γι' αυτό και ο Ντάνος έγινε συμπαθής στη μεγαλύτερη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Ήταν το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι από όπου ξεκινούσαν και τελείωναν οι ίντριγκες, ήταν αυτός που καθόριζε άθελά του όλες τις ψηφοφορίες. Ένας όμορφος άντρας με αυξημένο ένστικτο επιβίωσης, του οποίου η τηλεοπτική τουλάχιστον εικόνα αντικατοπτρίζει αυτό που λέμε άντρας με τα όλα του. Ακόμα και η παρουσία της οικογένειάς του ήταν διακριτική στα μίντια, δεν βγήκε ποτέ η μητέρα ή ο αδελφός να κατακρίνει κανέναν από όσους τον πολεμούσαν. 

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος πήρε το αίμα του πίσω με την παρουσία του και μόνο στον τελικό του Survivor.

Ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης από την άλλη είχε διαφορετική πορεία από τον Σκιαθίτη παίκτη. Ήταν δυνατός και γρήγορος παίκτης από την αρχή και ιδιαίτερα συμπαθής στην ομάδα του που τον θεωρούσε ηγέτη. Ψήφιζε αγωνιστικά και απέφυγε γκρίνιες και ίντριγκες. Είχε μία σταθερή πορεία αν μη τι άλλο και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό. Την περίοδο που έγινε το τροχαίο ατύχημα στο Survivor όπου ο ίδιος και η Ειρήνη Κολλιδά χτύπησαν περισσότερο από τους συμπαίκτες τους και αναγκάστηκαν να μείνουν εκτός παιχνιδιού, ο Μάριος είχε αποκτήσει πρόβλημα με την κλείδα του. Είχε σπάσει υποτίθεται αλλά τελικά ο τραυματισμός του δεν αποδείχτηκε τόσο σοβαρός με τον ίδιο να επιστρέφει δυναμικά στο παιχνίδι λίγες εβδομάδες μετά. Η υπεροχή του φάνηκε όταν αμέσως μετά την επιστροφή του η ομάδα των Μαχητών που είχε βιώσει σημαντικές απώλειες άρχισε να κερδίζει και πάλι έπαθλα. Δεν ήταν ποτέ προτεινόμενος και δεν απομονώθηκε ποτέ από τους συμπαίκτες του, έχοντας το κοινό της Κύπρου για στήριγμα επίσης - που ψηφίζει μαζικά στα ριάλιτι και τα σόου - η δημοφιλία του θεωρείται δεδομένη. Είναι δυνατός παίκτης και ομαδικός παίκτης δεν χρειάστηκε ωστόσο να προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να γίνει αποδεκτός από την ομάδα του όπως ο Αγγελόπουλος. Δεν βίωσε την ψυχολογική απομόνωση και δεν ένιωσε ανεπιθύμητος όπως ο Ντάνος και μάλιστα σε δύο ομάδες. Για τον Ιωαννίδη το κομμάτι της συμβίωσης κύλησε ομαλά, για τον Αγγελόπουλο όμως ήταν μία μεγάλη πρόκληση - καθώς έτυχε σε ομάδα με πολλές δήθεν ηγετικές προσωπικότητες που προσπαθούσαν να επιβληθούν - ήταν μια πρόκληση ψυχικής επιβίωσης που τον έκανε να λυγίσει πολλές φορές όπως ανέφερε σε συνέντευξή της η Ευρυδίκη Βαλαβάνη. 

19657189 464510563909513 6729460309874079943 n

Οι δυσκολίες για τον Αγγελόπουλο δεν περιορίστηκαν μόνο στην πείνα και τις δυσκολίες από τα αγωνίσματα αλλά και στην αποδοχή από την ομάδα την οποία εδώ που τα λέμε ο ίδιος την τίμησε πολύ περισσότερο από όσο της άξιζε. Στον ημιτελικό μαζί με τα κομποσκίνια που φύλαγε με μανία σε κάθε αγώνισμα, φύλαγε και την κόκκινη μπαντάνα σύμβολο της ομάδας των Διασήμων. Την μπλε μπαντάνα την οποία αποχωρίστηκε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα όταν η ομάδα των Μαχητών έκανε το λάθος να τον διώξει, την φόρεσε και πάλι στους κοινούς αγώνες Διασήμων και Μαχητών εναντίον των Τούρκων παικτών του ριάλιτι. Σε αυτούς τους αγώνες ήταν ο μεγάλος νικητής, πήρε τις περισσότερες νίκες εντυπωσιάζοντας ακόμα και τους Τούρκους παίκτες και την παραγωγή που του έκανε αφιέρωμα στον τελικό του τουρκικού Survivor. 

Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης και Γιώργος Αγγελόπουλος αξίζουν τη νίκη και ο ένας και ο άλλος. Όποιος κι αν είναι ο νικητής το ελληνικό Survivor 1 σαν brand, έχει πλέον ταυτιστεί με το όνομα "Ντάνος" πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο όνομα.