Ενισχυμένη η φετινή τηλεοπτική σεζόν - Free Sunday
Ενισχυμένη η φετινή τηλεοπτική σεζόν

Ενισχυμένη η φετινή τηλεοπτική σεζόν

  • TV

Μετά την περσινή επιτυχία του «Survivor» οι σταθμοί στρέφονται στα ριάλιτι.

Πιο πλούσια φαίνεται πως θα είναι η φετινή τηλεοπτική χρονιά, με τις ψυχαγωγικές εκπομπές να διπλασιάζονται σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Η περσινή επιτυχία του «Survivor» απέδειξε στους καναλάρχες ότι η επένδυση στην τηλεοπτική ψυχαγωγία μπορεί να φέρει υψηλά νούμερα και κατά συνέπεια πολλά κέρδη, ως εκ τούτου είναι αναμενόμενη η στροφή σε ριάλιτι εκπομπές. Φέτος, πάντως, η πίτα θα είναι μοιρασμένη κι αυτό γιατί πολλοί το έπιασαν το υπονοούμενο και προσθέτουν στο πρόγραμμά τους από σειρές θρίλερ και παιχνίδια επιβίωσης μέχρι χαλαρά απογευματινά μαγκαζίνο. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, ενώ η ποιότητα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας αγγίζει πλέον ένα αξιόλογο επίπεδο στους περισσότερους σταθμούς.

Εκρηκτικό μείγμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από τον ΣΚΑΪ

Στον ΣΚΑΪ από τις 4 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου θα δίνουν καθημερινά το «παρών» με την εκπομπή «Σήμερα». Η Άννα Μπουσδούκου με το «Τώρα» θα συνεχίσει να παίρνει τη σκυτάλη στις 10:00, ενώ θα ακολουθούν οι «Αταίριαστοι» Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος. Η Ντορέττα Παπαδημητρίου θα αναλάβει ένα νέο πρότζεκτ, μία ψυχαγωγική εκπομπή που θα προβάλλεται καθημερινά 15:00-17:00, στο πάνελ της οποίας ενδέχεται να συμμετέχει μεταξύ άλλων και η Μαίρη Συνατσάκη.

Η δυναμική συνεργασία με τον Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί συνεχίζεται, έτσι το φθινόπωρο θα παρακολουθήσουμε το «Ελλάδα έχεις ταλέντο», όπου τα ηνία της παρουσίασης θα αναλάβει η Ευαγγελία Αραβανή. Το «Voice of Greece» επίσης θα συντροφεύσει τους τηλεθεατές μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, πιθανότατα με τον ίδιο παρουσιαστή και την ίδια επιτροπή. Άλλωστε η χημεία των Καπουτζίδη, Μαραβέγια, Μουζουράκη, Παπαρίζου και Ρουβά ήταν εκρηκτική πέρυσι και απέδωσε τα μέγιστα. Ένα ακόμη ριάλιτι, με τίτλο «My man can», φέρνει η Acun Media για τους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ. Σε αυτό τέσσερις γυναίκες τζογάρουν πάνω στις ικανότητες των συζύγων τους, οι οποίοι αγωνίζονται μεταξύ τους για να δικαιώσουν τις συζύγους και να κερδίσουν χρήματα. Ένα ριάλιτι μόδας με τίτλο «My style rocks» θα μεταδίδεται σε καθημερινή βάση και θα είναι παρεμφερές με το «Shopping Star». Το βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα «Survivor» επιφυλάσσει εκπλήξεις μετά τις γιορτές.

Ανανέωση και σταθερές αξίες στον ΑΝΤ1

Στο κανάλι του Αμαρουσίου ο Γιώργος Παπαδάκης με το «Καλημέρα Ελλάδα» συνεχίζει δυναμικά, ενώ η Φαίη Σκορδά με το «Πρωινό» επανέρχεται δριμύτερη με ανανεωμένο πάνελ. Στην απογευματινή ζώνη συνεχίζεται η προβολή του «Rouk Zouk» με τη Ζέτα Μακρυπούλια, ενώ ένα ακόμη τηλεπαιχνίδι, με τίτλο «Still Standing», το οποίο φημολογείται πως θα παρουσιάζει η Μαρία Μπεκατώρου, προστίθεται στο πρόγραμμα του σταθμού.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου μεταφέρεται στις 20:00. Εκτός από το ριάλιτι «Nomads» και τις σειρές που αναφέρονται παρακάτω, ο ΑΝΤ1 συνεχίζει με τους «Ράδιο Αρβύλα», ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλει ένα νέο talk show με τον Γιώργο Λιάγκα και τις Κυριακές το βράδυ θα μεταδίδεται το «Sunday live show», ένα πολυεπίπεδο ψυχαγωγικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια που σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιάζουν η Ζέτα Μακρυπούλια και ο Νίκος Μουτσινάς. Το «ΟΛΑ» του Θέμου Αναστασιάδη και το «2night show» συνεχίζονται κανονικά.

Νέα πρότζεκτ και στον Alpha

Από τις 11 Σεπτεμβρίου σταδιακά επανέρχονται οι εκπομπές του καναλιού, με το «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή να κάνει ποδαρικό τα πρωινά. Την ίδια ημέρα, στις 11:00, κάνει πρεμιέρα και η ενημερωτική εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ» με τους Σπύρο Λάμπρου και Ράνια Τζίμα. Πιθανότατα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα κάνει πρεμιέρα η ανανεωμένη εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Φήμες θέλουν η ανανέωση να ξεκινά από τους συνεργάτες και να αγγίζει και τη θεματολογία της εκπομπής με στόχο ένα πιο νεανικό κοινό. Η Ελένη Τσολάκη αποκτά τη δική της εκπομπή, το τηλεπαιχνίδι «Slam», που θα προβάλλεται καθημερινά από τον σταθμό, ενώ το κανάλι της Κάντζας έχει ανακοινώσει ότι η Σμαράγδα Καρύδη εντάσσεται στο δυναμικό του με ένα μουσικό παιχνίδι καθημερινής προβολής. O δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης, από την άλλη, αναλαμβάνει επίσημα την πρωινή ενημερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακου από τις 9 Σεπτεμβρίου. Δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη λεπτομέρειες για την prime time ζώνη του σταθμού, το βέβαιο ωστόσο είναι ότι ο Alpha επενδύει στη μυθοπλασία και του λόγου το αληθές αποδεικνύουν οι νέες σειρές του, πληροφορίες για τις οποίες αναφέρονται παρακάτω.

Έμφαση σε καινούργια σίριαλ από το Star

Δύο νέα πρόσωπα έχουν ενταχθεί στο δυναμικό του Star και θα αναλάβουν τα ηνία της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής. Ο λόγος για το ζεύγος Κατερίνας Καραβάτου - Κρατερού Κατσούλη που σύντομα θα βρίσκεται στους δέκτες μας με εκπομπή που πιθανότατα θα ξεκινά στις 10:00. Οι «Αλήθειας με τη Ζίνα», το «Shopping Star» και ο «Τροχός της Τύχης» συνεχίζονται κανονικά, όπως όλα δείχνουν. Το γνωστό «Master Chef» και το νέο τηλεπαιχνίδι «Money Drop» είναι δύο από τις εκπομπές που θα τοποθετηθούν στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης του σταθμού, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις νέες ελληνικές σειρές που ετοιμάζονται και περιλαμβάνουν αξιόλογα ονόματα από τον καλλιτεχνικό κόσμο. Να σημειωθεί ότι η Πόπη Τσαπανίδου συνεχίζει κανονικά την πορεία της στο Star, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα αναλάβει πρωινή εκπομπή πριν από τις 10:00 ή θα αξιοποιηθεί σε κάποια άλλη ζώνη προβολής.

Αλλαγές στο Epsilon από το 2018

Με την ίδια ροή με πέρυσι ξεκινά το πρόγραμμα του Epsilon, το οποίο εξαγοράστηκε από τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον Ιανουάριο του 2018 θα δούμε πολλές αλλαγές. Δημοσιεύματα θέλουν τον νέο ιδιοκτήτη να επενδύει περισσότερο στον ειδησεογραφικό τομέα και δεν αποκλείεται να προσεγγίσει νέα ονόματα με αξιόλογη πορεία στην ενημέρωση. Ως τότε, όμως, από τις 11 Σεπτεμβρίου Κατερίνα Καινούργιου, Χριστίνα Λαμπίρη και Τατιάνα Στεφανίδου θα βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους, ενώ στο πρόγραμμα του σταθμού προστίθεται το νέο ριάλιτι επιβίωσης «Survival Secrets» (λεπτομέρειες παρακάτω). Από τις 9 Σεπτεμβρίου η Φαίη Μαυραγάνη επανέρχεται δυναμικά το Σαββατοκύριακο με την ενημερωτική εκπομπή της και ακολουθείται από τους Ναταλία Γερμανού, Μένιο Φουρθιώτη και Αννίτα Πάνια. Ο Νίκος Ευαγγελάτος επιστρέφει δυναμικά στις 4 Σεπτεμβρίου με το «Live News».

Ελληνικές σειρές

Περισσότερες και πιο πλούσιες θα είναι φέτος οι εγχώριες παραγωγές, γεγονός που θα ενισχύσει τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό τόσο στην απογευματινή ζώνη όσο και στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, από τις 9 το βράδυ και μετά δηλαδή. Απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, φαίνεται πως η κωμωδία και το είδος της κομεντί θα κυριαρχήσουν στον τομέα της μυθοπλασίας. Εν καιρώ και όσο προχωράμε προς τον Οκτώβριο θα ανακοινωθούν ενδεχομένως και νέα τηλεοπτικά πρότζεκτ στο κομμάτι των σίριαλ.

Το Star θα προβάλλει φέτος τη νέα καθημερινή κομεντί «Ο άντρας των ονείρων μου», το σενάριο της οποίας εστιάζει σε ένα νιόπαντρο ζευγάρι, τον Τζακ και την Αθηνά. Ο πρώτος είναι υιοθετημένος και οι γονείς του ζουν στη Μ. Βρετανία, η δεύτερη είναι Ελληνίδα και παίρνει τον Τζακ μαζί της στην Ελλάδα. Το ζευγάρι μετακομίζει στην πολυκατοικία όπου ζει μια πολυπληθής τυπική ελληνική οικογένεια, η οποία αποδεικνύεται ότι είναι η αληθινή οικογένεια του Τζακ. Κάπως έτσι ξετυλίγεται η υπόθεση. Η Ρέινα Εσκενάζι και ο Κώστας Κιμούλης είναι στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, ενώ πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων η Ελένη Γερασιμίδου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Άννα Αδριανού και ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Τη σειρά «Η μαμά λείπει ταξίδι», σε σενάριο Άννας Χατζησοφιά, δεν αποκλείεται να παρακολουθήσουμε μέσα από τη συχνότητα του ίδιου σταθμού, ενώ δημοσιεύματα θέλουν τον Γιώργο Καπουτζίδη να διασκευάζει για λογαριασμό του Star τη σειρά ουκρανικής παραγωγής «Servant of the people» η οποία πιθανότατα θα προβληθεί μετά τις γιορτές.

Ο ΑΝΤ1 θα προβάλλει κάθε απόγευμα την κωμική σειρά «Παρθένα Ζωή», βασισμένη στη γνωστή σαπουνόπερα από τη Λατινική Αμερική «Χουάνα η παρθένα». Ο Αποστόλης Τότσικας είναι μεταξύ των συντελεστών, ενώ θα γνωρίσουμε και την κόρη της Μαίρης Μηλιαρέση, Σοφίνα Λαζαράκη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο ίδιος σταθμός έχει αναλάβει τη διασκευή της κωμικής σειράς «Separados» υπό τον τίτλο «Κάτι χωρισμένα παλικάρια». Η σειρά θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης και θα εστιάζει στη ζωή πέντε χωρισμένων αντρών γύρω στα 40 οι οποίοι αποφασίζουν να συγκατοικήσουν όταν χωρίζουν με τις γυναίκες τους. Μάριος Αθανασίου, Κώστας Κόκλας και Μαρία Σολωμού φημολογείται πως θα είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Μία ακόμη σειρά έχει στα σκαριά ο ΑΝΤ1 και πρόκειται για το «4x του Δημήτρη Αρβανίτη, όπου τέσσερις πρώην συμμαθήτριες λίγο πριν από τον γάμο της μιας αποφασίζουν να συναντηθούν και να παίξουν ένα παιχνίδι στους συντρόφους τους: να προσεγγίσει καθεμιά ερωτικά τον άντρα της άλλης για να δουν πόσο πιστοί τούς είναι. Μεταξύ των πρωταγωνιστών θα δούμε την Κατερίνα Μισιχρόνη, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου κ.ά.

Στον Alpha επίσης επενδύουν στη μυθοπλασία και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Το «Τατουάζ» είναι η νέα ερωτική-αστυνομική σειρά του σταθμού σε σενάριο Βάνας Δημητρίου και με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τον Απόστολο Γκλέτσο, την Κοραλία Καράντη, τον Γιώργο Παρτσαλάκη, την Εβελίνα Παπούλια, τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Στέφανο Μιχαήλ, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου. Με φόντο την Αίγινα και τα Μετέωρα, ανυποψίαστες γυναίκες μπαίνουν στο στόχαστρο ενός κατά συρροή δολοφόνου, του οποίου την ταυτότητα όλοι αναζητούν.

Από τους ίδιους δημιουργούς έρχεται και μια κωμική σειρά στον Alpha, με τίτλο «Κόκκινο Νυφικό». Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία όπου τρεις υποψήφιοι γαμπροί λίγο πριν φτάσουν στο κατώφλι της εκκλησίας χάνουν τις νύφες τους. Τρία νυφικά βάφονται με αίμα και κάπου εκεί αρχίζει η «παράξενη» αυτή ιστορία με τους Θεοχάρη Ιωαννίδη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιούλικα Σκαφιδά κ.ά.

Τα παιχνίδια επιβίωσης σε πρώτο πλάνο

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία ριάλιτι επιβίωσης θα προβληθούν φέτος στη μικρή οθόνη. Τα δύο αναμένεται να κάνουν σύντομα πρεμιέρα, το τρίτο μετά τον Ιανουάριο. Θα βλέπουμε, λοιπόν, διάσημους και άσημους να επιβιώνουν όλο τον χρόνο. Μετά την τεράστια επιτυχία του «Survivor» στον ΣΚΑΪ, ο σταθμός επενδύει και φέτος στο δημοφιλές παιχνίδι, το οποίο θα προβάλλει από τον Φεβρουάριο. Αν και φήμες ήθελαν το παιχνίδι να βγαίνει στον αέρα τον Οκτώβριο, ο Τούρκος παραγωγός και ο ΣΚΑΪ έλαβαν την απόφαση να μη διαφοροποιήσουν τα σχέδιά τους και να πάνε στο δεύτερο μισό της σεζόν. Άπειρα ονόματα από την πλευρά των διασήμων έχουν ακουστεί ότι θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι, ωστόσο είναι νωρίς ακόμη και το κάστινγκ δεν έχει κλείσει. Πληροφορίες θέλουν τον παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί να εμπλέκεται προσωπικά στην επιλογή των παικτών, επιθυμώντας διακαώς διάσημα ονόματα-έκπληξη για το «Survivor 2». Ο μόνος σίγουρος πάντως είναι ο Σάκης Τανιμανίδης στον ρόλο του παρουσιαστή.

Με το ριάλιτι «Nomads» θα κάνει δυναμική είσοδο ο ΑΝΤ1 τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου. Δεκαοκτώ παίκτες χωρισμένοι σε τρεις ομάδες θα ταξιδέψουν σε ένα απομακρυσμένο εξωτικό μέρος στις Φιλιππίνες, όπου θα δοκιμάζονται σε αγωνίσματα προκειμένου να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε διάφορα προνόμια και την παραμονή τους στο παιχνίδι. Το σενάριο του ριάλιτι θέλει τη μια ομάδα να ζει στην πολυτέλεια, την άλλη σε ένα χωριό όπου θα πρέπει να κερδίζει την τροφή της και την τρίτη ομάδα να μη διαθέτει καθόλου εφόδια και να πρέπει να προσπαθεί πολύ για να επιβιώσει. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής, ενώ πληροφορίες θέλουν τον Μιχάλη Ζαμπίδη, τον Διονύση Αλερτά, ακόμα και τον Τρύφωνα Σαμαρά να έχουν υπογράψει ήδη συμβόλαιο συμμετοχής. Το γενικό concept, πάντως, του ξενόφερτου παιχνιδιού θέλει τη μία ομάδα να αποτελείται από διάσημους, τη δεύτερη από λιγότερο αναγνωρίσιμους ανθρώπους και την τρίτη από απλούς παίκτες.

Το «Survival Secrets», από την άλλη, θα είναι το παιχνίδι επιβίωσης του Epsilon. Με τον Κώστα Σόμμερ στο τιμόνι της παρουσίασης, το εν λόγω ριάλιτι θα γυριστεί στην Κουρούτα της Ηλείας, δεν θα διαφέρει πολύ από το «Survivor» και το έπαθλο του νικητή θα είναι 200.000 ευρώ. Πρόσφατα ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Κώστας Αναγνωστόπουλος του «Survivor» βρέθηκαν στην παραλία της Κουρούτας και δοκίμασαν τον στίβο μάχης, προφανώς στο πλαίσιο προώθησης του νέου ριάλιτι. Όσον αφορά τους διάσημους που θα λάβουν μέρος στο παιχνίδι, είναι η Όλγα Φαρμάκη, ο Τάσος Μπερδέσης, η Πηγή Δεβετζή, ο Ντανιέλ Μπατίστα, η Μαρία Ματσούκα, ο Γιάννης Αϊβάζης, ο Γιώργος Μανίκας, η Ιρένε Τροστ, γνωστή από το «Your face sounds familiar», και οι Ntroulias Brothers (Κωνσταντίνος και Ηλίας Δρούλιας), που έχουν γίνει γνωστοί μέσω της μουσικής τους. Το «Survival Secrets» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές Σεπτεμβρίου, πρώτο απ’ όλα τα ριάλιτι επιβίωσης δηλαδή. Μένει να δούμε ποιος και πώς θα επιβιώσει τη φετινή σεζόν…