Οι 20 καλύτεροι γυναικείοι χαρακτήρες σε τηλεοπτικές σειρές που άφησαν εποχή - Free Sunday
Οι 20 καλύτεροι γυναικείοι χαρακτήρες σε τηλεοπτικές σειρές που άφησαν εποχή

Οι 20 καλύτεροι γυναικείοι χαρακτήρες σε τηλεοπτικές σειρές που άφησαν εποχή

  • TV

Είναι ωραίες, πλούσιες, φτωχές, υστερικές, με τάσεις φυγής ή τάσεις επιθετικές. Οι ατάκες τους έχουν αφήσει εποχή στην τηλεοπτική ιστορία και τις χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα. Ιδού παρακάτω οι καλύτεροι γυναικείοι χαρακτήρες σε τηλεοπτικές σειρές.

1. Μαντάμ Σουσού – Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πιο δημοφιλής κωμική σειρά του 1986. Η Άννα Παναγιωτοπούλου καθιερώθηκε ως κωμική ηθοποιός και η ελληνική τηλεόραση αρχίζει να δημιουργεί αξιόλογες παραγωγές. Η Μαντάμ Σουσού είναι μια λαϊκή wannabe πλούσια και καλλιεργημένη, στην προσπάθειά της απλά γελάμε.

 

 

2. Όλγα Χαρίτου – Άννα Παναγιωτοπούλου «Τρεις Χάριτες»

Ξεκίνησε το 1989 και άφησε εποχή. Η Όλγα ξεχώριζε από τις τρεις αδελφές και ο λόγος φαίνεται παρακάτω… στην καλύτερη κωμική στιγμή της όπου παθαίνει υστερία στο αεροπλάνο!!!

 

 

3. Δήμητρα – Δήμητρα Παπαδοπούλου «Απαράδεκτοι»

Δεν θέλει αιτιολογία, η Δήμητρα ως σύζυγος του Σπύρου ήταν απλά εκπληκτική, άφησε εποχή στο ρόλο της…

 

 4. Ζανέτ – Βάσια Τριφύλλη «Αυθαίρετοι»

Μανιοκαταθλιπτική, υστερική, νευρωτική έδινε την εντύπωση της διχασμένης προσωπικότητας. Η Ζανέτ άφησε ιστορία πίσω της και απομυθοποίησε την υστερική πλευρά των γυναικών…

 

 5. Χαρούλα Πεπονάκη – Έλντα Πανοπούλου «Ρετιρέ»

Η Χαρούλα, η πιο cult προσωπικότητα της ελληνικής TV, είχε μονίμως νεύρα με όλους και με όλα. Θα ταίριαζε άψογα και στη σύγχρονη εποχή…

 

 6. Σωσώ – Καίτη Κωνσταντίνου «Εγκλήματα»

Κακιά, στριμμένη και πονηρή η Σωσώ Παπαδήμα μας χάρισε μερικές από τις καλύτερες τηλεοπτικές ατάκες. Το βιτριολικό της χιούμορ μας κάνει να ξεκαρδιζόμαστε ακόμα και τώρα.

 

 7. Κορίνα – Μαρία Καβογιάννη «Εγκλήματα»

Η ελευθέρων ηθών Κορίνα ήταν κάτι σαν το alter ego της Σωσώς. Ο καλύτερος ρόλος της Καβογιάννη που μας χάρισε στιγμές απείρου κάλους.

 

 8. Σάσα – Κατιάνα Μπαλανίκα «Ντόλτσε Βίτα»

Σεξομανής και πολύ μοντέρνα, η Σάσα ζούσε στα άκρα και δεν την ένοιαζε τίποτα και κανείς.

 

 9. Ντένη Μαρκορά – Ντίνα Κώνστα «Δυο Ξένοι»

Χωρίς πολλές συστάσεις, η πλούσια και μη μου άπτου Ντένη ήταν σύμβολο της τηλεοπτικής της εποχής. Φανατική Παναθηναϊκός, κάτοικος Παλαιού Ψυχικού, fan του νερού Evian και υπεύθυνη για όλα τα δεινά του γιου της τον οποίο επηρέασε αρνητικά ακόμα και αν δεν τον ανέθρεψε.

 

 10. Φλώρα – Χρυσούλα Διαβάτη «Δυο Ξένοι»

Η έντονη και υστερική προσωπικότητα της λαϊκής Φλώρας ξεχώρισε αμέσως στην κωμική σειρά…

 

 11. Δήμητρα – Δήμητρα Παπαδοπούλου «Σ’ Αγαπώ μ’ αγαπάς»

Το «εγώ πότε θα γίνω μάνα» της Δήμητρας έχει μπει τόσο στο πετσί της σύγχρονης Ελληνίδας που ακόμα και τώρα να έβγαινε η σειρά, θα ήταν πρώτη σε τηλεθέαση.

 

 12.Ελένη Βλαχάκη – Ελένη Ράντου «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Η πολύ ροκ Ελένη Βλαχάκη τα βάζει με την «Κατακουζίνα» (καθηγητή Κατακουζηνό) και κερδίζει μια θέση στο πάνθεον της ελληνικής tv.

 

13. Φωφώ – Ελένη Καστάνη «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή»

Τι κι αν τελείωσε πρόωρα, η κωμική σειρά άφησε κυριολεκτικά εποχή με τις ατάκες της. «Συγνώμη μου’ πεσε» και «Έλα δεν το πιστεύω» τα statement της θρυλικής Φωφώς.

 

 14. Ντοντό – Ελένη Ράντου «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή»

Η πλούσια και σνομπ Ντοντό τα θεωρεί όλα ντεκαντάνς. Πίνει μόνο μαργαρίτες, έχει μια γούρνα για πισίνα στο σπίτι της και όταν βλέπει κάτι φθηνό ρωτά αν βγαίνει σε ακριβό για να το αγοράσει.

 

 15. Καίτη Τόγκα – Κατιάνα Μπαλανίκα «Σαββατογεννημένες»

Έχει αφήσει εποχή σαν καθηγήτρια στην κωμική σειρά. Το νευρικό ύφος και η έλλειψη υπομονής από τις δυσκολίες που περνά μας χάρισαν αξέχαστες τηλεοπτικές στιγμές.

 

 16. Στέλλα – Βίκυ Σταυροπούλου «Είσαι το ταίρι μου»

Είναι ευτραφής και κάνει συνεχώς δίαιτα, εισβάλλει στο σπίτι του δήθεν αρραβωνιαστικού της (έχοντας ανταλλάξει ρόλους με μια φίλη της) και τα κάνει όλα μαντάρα…

 

 17. Ανέτα - Δάφνη Λαμπρόγιαννη «Είσαι το ταίρι μου»

Αυστηρή και πλούσια. Κυριαρχική και αυταρχική. Η Ανέτα τους έχει όλους σούζα, άντρα, γιο, μάνα και αδέρφια. Λύνει και δένει και κανείς δεν τη δουλεύει. Οι ατάκες της έσταζαν βιτριόλι.

 

 18. Θεοπούλα – Έφη Παπαθεοδώρου «Στο Παρά Πέντε»

Δεν υπάρχει τηλεθεατής που δεν την ξέρει από τις ατάκες «άντε καλέ, κόβεται το σεξ» μέχρι την εμμονή με την «κοντή» νύφη της, η Θεοπούλα δημιούργησε σχολή στην τηλεόραση.

 

 19. Ζουμπουλία – Ελισάβετ Κωνσταντινίδου «Στο Παρά πέντε»

Η φοβισμένη Ζουμπουλία ήρθε από το χωριό στην πόλη και δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί. Το θρυλικό της «ιιιιιιιιιι» όταν ξαφνιαζόταν και τα σχόλιά της στην Ντάλια που την αποκαλούσε «μαρή» έχουν μείνει σε κάθε τηλεθεατή.

 

 20. Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου – Σμαράγδα Καρύδη «Στο Παρά πέντε»

Ο καλύτερος ρόλος της Σμαράγδας Καρύδη ever. Η εκατομμυριούχος Ντάλια είναι κλεισμένη στο σπίτι και έχει… χαζέψει. Αυτή η χαζομάρα μας πρόσφερε μερικές από τις καλύτερες στιγμές γέλιου.