Δεκαπενταύγουστος με οδοιπορικό στις εκκλησίες της Σαντορίνης - Free Sunday
Δεκαπενταύγουστος με οδοιπορικό στις εκκλησίες της Σαντορίνης

Δεκαπενταύγουστος με οδοιπορικό στις εκκλησίες της Σαντορίνης

  • TV

Η σειρά «Παναγίες του Αιγαίου» με επίκεντρο τις άλλοτε μεγαλοπρεπείς, άλλοτε ταπεινές και χτισμένες σε σπήλαια ή σε δύσβατα υψώματα εκκλησίες της Παναγίας ανά την Ελλάδα, επιστρέφει την Τετάρτη 15/8 στις 20.00 στο COSMOTE HISTORY HD, με το πρώτο μέρος ενός επεισοδίου αφιερωμένο στη Σαντορίνη. Οι κατάλευκοι ναοί του νησιού, καθώς και τα ξωκλήσια ανάμεσα στα βράχια, φανερώνουν τη σχέση των κατοίκων με την πίστη και τη ζωή.

 

Η νέα σειρά συμπαραγωγής COSMOTE TV «Η πίστη κινεί το θαύμα» επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στα «Εισόδια της Θεοτόκου», το οποίο μας μεταφέρει στα Ιεροσόλυμα. Εκεί, παρακολουθούμε το θαύμα της εισόδου της Θεοτόκου στον Ναό του Σολομώντος (Κυριακή 12/8, 21.00). 

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Εν Χορδαίς και Οργάνοις», σε παραγωγή COSMOTE TV, για τον πλούτο, την πολυμορφία και τη δυναμική παρουσία των μουσικών οργάνων στις λαϊκές παραδόσεις του Ελληνισμού, παρουσιάζει την Πέμπτη 9/8 στις 22.00 το κλαρίνο, το οποίο αποτελεί απόδειξη  της ικανότητας της ελληνικής παράδοσης να αφομοιώνει δημιουργικά τις ξένες επιδράσεις.