Νικητές και χαμένοι: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει χώρο για όλους - Free Sunday
Νικητές και χαμένοι: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει χώρο για όλους

Νικητές και χαμένοι: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει χώρο για όλους

  • TV

Απογοήτευση επικρατεί στο Open του Ιβάν Σαββίδη για τα νούμερα τηλεθέασης που καταγράφει ο Λάκης Λαζόπουλος. Παρά το γεγονός ότι οι επιδόσεις του είναι σε γενικές γραμμές καλύτερες από των υπόλοιπων προγραμμάτων του νεοσύστατου τηλεοπτικού σταθμού, δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της διοίκησης και στο κόστος παραγωγής, καθώς ο σατιρικός ηθοποιός παλεύει να προσεγγίσει διψήφιο ποσοστό, με τον ανταγωνισμό να τον πιέζει ασφυκτικά.

Έτσι, τις τελευταίες μέρες συζητιέται έντονα η πιθανότητα μείωσης της χρονικής διάρκειας του «Αλ Τσαντίρι», καθώς και η πρόωρη ολοκλήρωση αυτού του κύκλου εκπομπών, με αφορμή και την αλλαγή του ενημερωτικού προγράμματος ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ως είδηση ότι το «Αλ Σιχτίρι» του Λάκη, η μουσική εκπομπή που ακολουθεί το «Αλ Τσαντίρι», δεν θα συνεχιστεί. Αυτό βγήκε ως πόρισμα από το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα δεν θα υπήρχε. Ο Λάκης Λαζόπουλος εξήγησε ότι ο λόγος που δεν είδαμε την Τρίτη «Αλ Σιχτίρι» ήταν άλλος.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή το βράδυ της Τρίτης, είχε συζητήσει με το Open το ενδεχόμενο να βγει μια εκπομπή με ιστορίες ανθρώπων της καθημερινότητας και να ξεφύγει από το εντελώς ψυχαγωγικό. Αυτό όμως τελικά δεν προχώρησε. Ο Λάκης Λαζόπουλος είπε ότι το concept που είχε στο μυαλό του δεν προχώρησε γιατί το κανάλι θεώρησε πως θα μπέρδευε το κοινό κάτι τέτοιο μετά από ψυχαγωγικό πρόγραμμα όπως είναι το «Αλ Τσαντίρι». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι το «Αλ Σιχτίρι» θα υπάρχει την επόμενη Τρίτη με καλεσμένο τον Γιάννη Πλούταρχο.

Από την άλλη, μόνο χαμόγελα και συγχαρητήρια για το πρόσωπο της σεζόν, Νίκο Μουτσινά, επίσης στο Open. Έτσι, σε αυτό το κλίμα ευφορίας και χαράς το «Για την παρέα» είχε καλεσμένη την Έλλη Στάη, για να πιάσει ταβάνι στην τηλεθέαση.

Το αυτοτρολάρισμα και ο αυτοσαρκασμός της Έλλης και του Νίκου είχαν ως αποτέλεσμα να κολλήσει το τηλεοπτικό κοινό στο Open. Η εκπομπή έφτασε μέχρι το 20,2% και έκλεισε με 18,5%. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως ο Μουτσινάς είναι ο νέος «βασιλιάς» της μεσημεριανή ζώνης που «χτυπάει» κατά μέτωπο, και πολλές φορές αφήνει πίσω, την Ελένη Μενεγάκη στον Alpha και τη Βίκυ Καγιά στο Star.

Και όσον αφορά τη Βίκυ Καγιά, σύντομα θα κληθεί να βρεθεί και πάλι στη θέση του κριτή στο «Next Top Model», στο Star φυσικά, αφού το reality έχει ήδη διαφημιστεί από το κανάλι της Κηφισιάς. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, ενώ το ρεκόρ συμμετοχής πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο (σύμφωνα με το ethnos.gr, οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεπεράσει τις 800, ενώ υπάρχει μια «κάβα» περισσότερων από 2.000 συμμετοχών από την περσινή σεζόν). Με δύο υπερεπιτυχημένες εκπομπές, λοιπόν, το «Next Top Model» και το «Master Chef», καθώς και την πέρα από την αναμενόμενη σταθερά ανοδική πορεία της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη με την πρωινή «Φωλιά των ΚΟΥΚΟΥ», το Star είναι ξεκάθαρα το κανάλι που έχει κερδίσει τηλεθέαση και εντυπώσεις.

Στις αναμετρήσεις της Κυριακής το βράδυ, στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, αντιμέτωποι βρίσκονται μόνιμα ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ. Από τη μια η Μαρία Μπεκατώρου και το σόου μεταμφιέσεων «Your Face Sounds Familiar» και από την άλλη ένα ακόμη επεισόδιο του reality επιβίωσης «Survivor». Η φετινή χρονιά κυλά ιδανικά για την παρουσιάστρια, με το λαμπερό πρόγραμμα να κερδίζει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της τηλεθέασης. Το YFSF κατέγραψε 25,4% στο σύνολο, ενώ εκτοξεύτηκε στο 30,2% στο δυναμικό κοινό (ηλικίες 18-54). Την ίδια ώρα το «Survivor» με τις νέες ασπρόμαυρες ομάδες βρέθηκε αρκετά ψηλά στο σύνολο, με 19,4%. Ωστόσο, το παιχνίδι του ΣΚΑΪ υποχώρησε στο ηλικιακό γκρουπ 18-54, όπου κατέγραψε ποσοστό 16,8%.

Τέλος, τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» στην ΕΡΤ με παρουσιάστρια την Κατερίνα Ακριβοπούλου και σχολιαστή τον Σωτήρη Καψώχα. Στην Κατερίνα Ακριβοπούλου προτάθηκε να κάνει σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και να παρουσιάζει μία εβδομαδιαία εκπομπή. Η απάντηση της παρουσιάστριας ήταν αρνητική, καθώς ήταν το δεύτερο «άδειασμα» που δέχτηκε. Είχε προηγηθεί η απόφαση της ΕΡΤ να αλλάξει ώρα μετάδοσης και τη θέση της να πάρει ο Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος μέσα σε λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Στην έξοδο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οδηγείται και ο συμπαρουσιαστής της Κατερίνας Ακριβοπούλου, Σωτήρης Καψώχας, τα σχόλια του οποίου είχαν προκαλέσει το εμπάργκο της ΝΔ στην κρατική τηλεόραση.