Η ΕΡΤ διακόπτει τις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα λόγω εκλογών - Free Sunday
Η ΕΡΤ διακόπτει τις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα λόγω εκλογών

Η ΕΡΤ διακόπτει τις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα λόγω εκλογών

  • TV

Καμία διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του επόμενου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος δεν θα κάνει η ΕΡΤ, μέχρι τις 30 Ιουλίου, εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η διοίκηση της ΕΡΤ στις τρεις ομάδες, τον ΠΑΟΚ, τον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό Βόλου, οι οποίες δεν έχουν συμφωνήσει για τη μετάδοση των αγώνων τους.

Παράλληλα «στον αέρα» είναι και τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την Superleague 2, το νέο πρωτάθλημα που εξήγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, και τη Football League.

Την Παρασκευή εξηγήσεις για την τακτική των διαπραγματεύσεων της ΕΡΤ, στις οποίες κατά πληροφορίες είχε προταθεί ένα ποσό της τάξης των 8 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ, είχε ζητήσει ο Ολυμπιακός με επιστολή του στην οποία ζητούσε να μάθει με ποια κριτήρια η ΕΡΤ διαπραγματεύεται με άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες προσφέροντας μάλιστα πολύ μεγάλο τηλεοπτικό συμβόλαιο για τρία χρόνια, αγνοώντας τους «ερυθρόλευκους» αν και ο Ολυμπιακός «είναι η πλέον λαοφιλής ομάδα και διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπορική αξία και δυναμική στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά».

Απαντώντας ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος ανεφερε ότι «δεν έχει υποβάλει πρόταση σε κανέναν» προσθέτοντας ότι «η ΕΡΤ πράγματι συζητά, με όχι μόνον μια αλλά με περισσότερες ΠΑΕ» αν και σε άλλο σημείο της επιστολής του επισημαίνει ότι «δεν έχουμε υποβάλει καμία αντιπρόταση ούτε αποδεχθεί ή απορρίψει κάποια από τις προτάσεις που μας υποβλήθηκαν».