«Ορεινές Συμφωνίες»: Ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Free Sunday
«Ορεινές Συμφωνίες»: Ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

«Ορεινές Συμφωνίες»: Ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

  • TV

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 και ώρα 21:00 το ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ευθυμίου «Ορεινές Συμφωνίες».

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει σε άγνωστες στιγμές από τη ζωή και την πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με φόντο τα αγαπημένα του βουνά της Κρήτης, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, των συνεργατών, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων.

Κομβικό ρόλο έχει η σχέση σεβασμού και αγάπης του μεγάλου Έλληνα πολιτικού με τη φύση. Αναδεικνύεται η σημασία που έδινε ο ίδιος, ως πολίτης και ως πολιτικός, στην προστασία του περιβάλλοντος και μάλιστα σε μια εποχή που η έννοια της οικολογικής συνείδησης ήταν σχεδόν άγνωστη.

Στην ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είκοσι μέρες πριν από το θάνατό του.

Τη μουσική του ντοκιμαντέρ, μια παραγωγή του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης, υπογράφει ο διάσημος συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου και τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Βαγγέλης Κουλίνος.

ΤΑΙΝΙΑ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ορεινές Συμφωνίες» 
Aφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, στις 21:00