Μεγάλο αφιέρωμα στον Joaquin Phoenix - Free Sunday
Μεγάλο αφιέρωμα στον Joaquin Phoenix

Μεγάλο αφιέρωμα στον Joaquin Phoenix

  • TV

Τον Ιούλιο, το Novacinema2HD πραγματοποιεί άλλο ένα μοναδικό αφιέρωμα με εξαιρετικές ταινίες. Αυτή τη φορά το «τιμώμενο» πρόσωπο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, ο Joaquin Phoenix! Πρόκειται για ταινίες που φέρουν την υπογραφή μεγάλων σκηνοθετών, όπως ο «Παράλογος Άνθρωπος» (Irrational Man), του Woody Allen, οι οποίες του χάρισαν αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία μέχρι να πάρει στα χέρια του το πολυπόθητο αγαλματίδιο των  βραβείων Όσκαρ για την αξεπέραστη ερμηνεία του στην ταινία «Joker». To «Joker», που είναι ένα από τα μεγαλύτερα blockbuster όλων των εποχών με πάνω από ένα δις σε εισπράξεις εισιτηρίων, κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά και σε Α’ τηλεοπτική προβολή την Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 22:00, από το Novacinema1HD.

Από την Πέμπτη 7 Μάϊου και κάθε Πέμπτη του μήνα, στις 22:00, θα προβάλλεται μία από τις καλύτερες ταινίες του Joaquin Phoenix, από το Novacinama2HD. Αναλυτικότερα:

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

«Η νύχτα μας ανήκει» («We own the night»), Δραματική, υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, με τους Joaquin Phoenix, Eva Mendes, Mark Wahlberg, Robert Duvall και σκηνοθεσία του James Gray. Υπόθεση: Αν και η οικογενειακή παράδοση επιβάλλει να ακολουθήσει καριέρα αστυνομικού, όπως ο πατέρας κι ο αδελφός του, ο Μπόμπι Γκριν είναι συνεργάτης ενός Ρώσου αρχιμαφιόζου και διευθυντής ενός νυχτερινού κέντρου του. Όταν η αστυνομία ξεκινά πόλεμο ενάντια στο κύκλωμα των ναρκωτικών και τη μαφία, εκείνος πρέπει γρήγορα να διαλέξει στρατόπεδο.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

«Παράλογος Άνθρωπος» («Irrational Man»), Μυστηρίου - Δραματική,  με τους Joaquin Phoenix, Emma Stone και σκηνοθεσία του Woody Allen. Υπόθεση: Ανήμπορος να βρει νόημα ή χαρά στη ζωή, ο καθηγητής φιλοσοφίας Έιμπ Λούκας έχει βυθιστεί πια σε υπαρξιακό αδιέξοδο. Λίγο καιρό μετά την άφιξή του σε ένα μικρό πανεπιστήμιο θα γνωρίσει την Ρίτα, μια μοναχική καθηγήτρια που αναζητά διέξοδο από τον δυστυχισμένο γάμο της, και την Τζιλ, την καλύτερη φοιτήτριά του που δεν θα αργήσει να εξελιχθεί σε στενή του φίλη. Όταν ο Έιμπ κρυφακούσει κατά τύχη την συζήτηση ενός αγνώστου που θα τον ξυπνήσει από τον υπαρξιακό του λήθαργο, φροντίζει να πάρει μια απόφαση που θα του αλλάξει μια για πάντα τη ζωή.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

«Δύο έρωτες» («Τwo Lovers»), Δραματική κομεντί, υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, με τους Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow και σκηνοθεσία του James Gray. Υπόθεση: Ένας άντρας διχασμένος ανάμεσα στο σωστό κορίτσι και στη μυστηριώδη γυναίκα.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

«Joker», Ψυχολογικό Θρίλερ, έντεκα υποψηφιότητες Όσκαρ, ανάμεσα τους και αυτές της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τον Joaquin Phoenix ο οποίος απέσπασε παράλληλα τη Χρυσή Σφαίρα και το BAFTA για τη συγκλονιστική ερμηνεία του. Πρωταγωνιστούν οι Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τοdd Phillips. Υπόθεση: Σε μια εχθρική πόλη που τον περιγελά και μία κοινωνία που τον απορρίπτει διαρκώς, ο Άρθουρ Φλεκ βρίσκει τον εαυτό του σε μια εκρηκτική περσόνα.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

«Οι αδελφοί Σίστερς» (The Sisters brothers), Γουέστερν, με τους John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal και σκηνοθεσία του Jacques Audiard. Υπόθεση: Στη δεκαετία του 1850, στο Όρεγκον, δύο αδέλφια προσλαμβάνονται για να σκοτώσουν έναν χρυσοθήρα που κλέβει το αφεντικό τους.

Ολόκληρο το αφιέρωμα με όλες τις παραπάνω ταινίες θα είναι διαθέσιμο στην ειδική κατηγορία «Joaquin Phoenix» στην υπηρεσία Νova On Demand, από την Παρασκευή 3 Ιουλίου έως το τέλος του μήνα, έτσι ώστε οι συνδρομητές να έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν όποτε θέλουν και όπου και αν βρίσκονται!