3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (δύο ταινίες) - Free Sunday
3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (δύο ταινίες)

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (δύο ταινίες)

  • TV

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η ΕΡΤ2 παρουσιάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα και μεταδίδει, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, τη σειρά ντοκιμαντέρ «Μια μέρα για όλο τον κόσμο», που μέσα από καθημερινές ιστορίες αναδεικνύει το βαθύτερο νόημα του εορτασμού, και τη συγκλονιστική ταινία «Τ’ όνομά μου είναι Σαμ», με πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Σον Πεν και Μισέλ Φάιφερ.

 

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

«3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»

 Α΄ τηλεοπτική μετάδοση

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 22:00

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη ζωή μιας οικογένειας, που ζει με τα δύο παιδιά και τον σκύλο τους σ' ένα διαμέρισμα στην Καλλιθέα. Το πρωί, τα παιδιά πάνε σχολείο, το απόγευμα παίζουν επιτραπέζια και βιντεοπαιχνίδια και δέχονται επισκέψεις από τα ξαδέλφια. Το βράδυ τρώνε όλοι μαζί.  Κάποιες ημέρες, όλη η οικογένεια συμμετέχει σε μια θεατρική ομάδα και τα Σαββατοκύριακα πάντα βρίσκονται με φίλους και πάνε βόλτες στο πάρκο. Η καθημερινή τους ζωή κυλάει όπως σε κάθε οικογένεια, μόνο που η Ζωή, 10 ετών, πηγαίνει σε ειδικό κέντρο για παιδιά με κινητική αναπηρία και ο Χρήστος, 12 ετών, κάνει τρεις φορές την εβδομάδα αιμοκάθαρση.

Η ταινία διεισδύει στην καθημερινή ζωή και στην ψυχή των μελών αυτής της οικογένειας, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη προσέγγιση και φιλοσοφία ζωής των γονέων, τη σχέση ανάμεσα στα δύο αδέλφια, τις χαρές και τις δυσκολίες τους.

Μια όμορφη οικογένεια με δύο ιδιαίτερα, υπέροχα παιδιά!

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μαριάννα Οικονόμου

Διεύθυνση παραγωγής: Ραχήλ Μανουκιάν

Έρευνα: Βάσω Χρυσοστομίδου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Carlos Munyoz

Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου

Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Κωνσταντούρου

Εκτέλεση παραγωγής: DOC3

Παραγωγή: ΕΡΤ 2020-2021

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Τ’ όνομά μου είναι Σαμ»

(I Am Sam)

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 23:00

Δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2001

Σκηνοθεσία: Τζέσι Νέλσον

Πρωταγωνιστούν: Σον Πεν, Μισέλ Φάιφερ, Ντακότα Φάνινγκ, Νταϊάν Γουίστ, Λόρα Ντερν

Διάρκεια: 127΄

Υπόθεση: Ο Σαμ, παρά το γεγονός ότι έχει νοητική υστέρηση, μεγαλώνει ένα επτάχρονο κοριτσάκι. Η Κοινωνική Πρόνοια, ωστόσο, θέλει να το δώσει για υιοθεσία, κάτι που οδηγεί τον Σαμ να ζητήσει τη βοήθεια μιας διακεκριμένης δικηγόρου.
Ο Σαμ δίνει μάχη για να πάρει την κηδεμονία της επτάχρονης κόρης του και στην πορεία θα δώσει μαθήματα ζωής στην ψυχρή δικηγόρο του για την αξία της αγάπης και της οικογένειας.
Πώς, όμως, μπορεί να πειστεί ένα δικαστήριο ότι ένα άτομο με νοημοσύνη επτάχρονου παιδιού μπορεί να γίνει σωστός πατέρας;

Μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Σον Πεν, ο οποίος έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου.