Πρεμιέρα για την «Judy» με την Renee Zellweger - Free Sunday
Πρεμιέρα για την «Judy» με την Renee Zellweger

Πρεμιέρα για την «Judy» με την Renee Zellweger

  • TV

Με αφορμή τη μεγάλη πρεμιέρα της ταινίας «Judy», με την Renee Zellweger, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στις 22:00, από το Novacinema1HD, η Nova έχει ετοιμάσει και ένα μοναδικό αφιέρωμα στη μυθική «performer», Judy Garland, προβάλλοντας τις ταινίες σταθμό στην καριέρα της, στη ζώνη «Classic Sundays», κάθε Κυριακή του Δεκεμβρίου, στις 17:00, από το Novacinema2HD!

H ταινία «Judy» αφηγείται τη ζωή της μεγάλης σταρ 30 χρόνια μετά τον «Μάγο του Οζ» που της χάρισε την παγκόσμια φήμη και συγκεκριμένα από τον χειμώνα του ’68, όπου η Judy Garland φτάνει στο Λονδίνο για μια σειρά εμφανίσεων. Η Renne Zellweger πρωταγωνιστεί και κερδίζει για την ερμηνεία της το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου. Την πρωταγωνίστρια πλαισιώνει ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών το οποίο αποτελείται από τους Jessie Buckley, Finn Wittrock, Rufus Sewell, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Rupert Goold.

Η ζώνη «Classic Sundays» προβάλλει κάθε Κυριακή κορυφαίες ταινίες του κλασσικού κινηματογράφου. Τον Δεκέμβριο η κλασσική ζώνη πλημυρίζει από μουσική, χορό και τη λάμψη της μεγάλης ντίβας με μερικές από τις πιο ξεχωριστές και αγαπημένες ταινίες της. Αναλυτικότερα, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Easter Parade», ακολουθεί η ταινία «Meet me in St. Louis» την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στη συνέχεια η θρυλική ταινία «Ο Μάγος του Οζ» την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και τέλος το «Ένα αστέρι γεννιέται» για την οποία η Judy Garland ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Η Judy Garland ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Υπήρξε ένα από τα 12 μόλις παιδιά που έλαβαν βραβείο Όσκαρ για ανήλικους ηθοποιούς στην ιστορία της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Απέσπασε το βραβείο Grammy, για το άλμπουμ της χρονιάς το 1961, μια διάκριση που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε γυναίκα πριν από 58 χρόνια, ενώ το Ινστιτούτο Αμερικανικού Κινηματογράφου την εντάσσει μεταξύ των 10 σημαντικότερων σταρ στο κλασικό αμερικανικό σινεμά. Ήταν φημισμένη για τη φωνή της και προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η οποία διήρκεσε πάνω από σαράντα χρόνια, ως μια ηθοποιός σε μουσικούς και δραματικούς ρόλους στη σκηνή και στην οθόνη. Παραμένει η νεότερη νικήτρια (στο τριακοστό ένατο έτος της ηλικίας της τότε) του Βραβείου Σέσιλ Ντε Μιλ για Ισόβιο Επίτευγμα στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Παρά τις επαγγελματικές τις επιτυχίες, αυτή πάλεψε υπερβολικά στην προσωπική της ζωή, ξεκινώντας από την παιδική της ηλικία. Η ίδια παντρεύτηκε πέντε φορές, με τους τέσσερις γάμους να καταλήγουν σε διαζύγιο. Επίσης πάλεψε με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, τα οποία την οδήγησαν στον θάνατο, στην ηλικία των 47 ετών.

Τόσο η πρεμιέρα «Judy», όσο και όλες οι ταινίες του αφιερώματος με την Judy Garland, θα είναι διαθέσιμες και στις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova Go, έτσι ώστε οι συνδρομητές της Nova να έχουν την ευκαιρία να τις απολαύσουν όποτε θέλουν και όπου και αν βρίσκονται!