«Εθελοντές Δασοπυροπροστάτες» στην ΕΡΤ2 - Free Sunday
«Εθελοντές Δασοπυροπροστάτες» στην ΕΡΤ2

«Εθελοντές Δασοπυροπροστάτες» στην ΕΡΤ2

  • TV

Οι εθελοντές Δασοπυροπροστάτες είναι ομάδες ανθρώπων που αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση κάθε απειλής των δασών.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι η έντονη οικολογική τους συνείδηση, η αγάπη τους για τη φύση, τόσο αυτή που τους περιβάλλει αλλά και γενικότερα της πατρίδας, καθώς και η ασίγαστη ανάγκη τους ν’ αφήσουν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές αυτή την πράσινη κληρονομιά που τους προσφέρθηκε.

Οι νέοι εθελοντές, περνώντας από σεμινάρια όπου μαθαίνουν τους τρόπους πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών (που είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος των δασών), αλλά και τη δομική λειτουργία των εθελοντικών ομάδων, πώς λειτουργεί δηλαδή μια ομάδα, εντάσσονται στις βοηθητικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των Δήμων όπου ανήκουν.

Είναι τόσο συγκινητικό και ελπιδοφόρο που νέοι άνθρωποι από όλους τους κοινωνικούς χώρους αποφασίζουν και αποδεικνύουν μ’ αυτόν τον έμπρακτο τρόπο την αγάπη τους για τη φύση, παραλαμβάνοντας έτσι τη βαθιά ριζωμένη έγνοια της προηγούμενης γενιάς εθελοντών και προετοιμάζοντας τη διαδοχή της στην επόμενη.

Ένας κύκλος, όπως η ίδια μας η ζωή.

 

Σκηνοθεσία-σενάριο: Σίμος Κοροξενίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Σταμούλης

Ηχοληψία: Πάνος Παπαδημητρίου

Μοντάζ: Νίκος Γαβαλάς

Εκτέλεση παραγωγής: See-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για την ΕΡΤ Α.Ε.