Anxious People: νέα κωμική σειρά στο Netflix (τρέιλερ) - Free Sunday
Anxious People: νέα κωμική σειρά στο Netflix (τρέιλερ)

Anxious People: νέα κωμική σειρά στο Netflix (τρέιλερ)

  • TV

Το Anxious People είναι μια παράδοξα ανεξέλεγκτη κωμωδία, ένα δράμα με ομήρους κατά τη διάρκεια της επίδειξης ενός σπιτιού προς εκμετάλλευση, όπου κλειδώνεται ένας παρ' ολίγον ληστής μαζί με έναν υπερενθουσιώδη μεσίτη, δύο πικρόχολους εθισμένους στο IKEA, μια έγκυο γυναίκα, έναν δισεκατομμυριούχο με τάσεις αυτοκτονίας κι ένα άτιμο κουνέλι. Στο τέλος, ο ληστής τα παρατάει και τους αφήνει όλους να φύγουν, αλλά, όταν κάνει έφοδο η αστυνομία, το διαμέρισμα είναι... άδειο.

Σε μια σειρά από προβληματικές καταθέσεις μετά το συμβάν, κάθε μάρτυρας αφηγείται τη δική του εκδοχή για το τι στ' αλήθεια συνέβη, αφήνοντας να ξεδιπλωθεί ένα αινιγματικό μυστήριο που εγείρει ερωτήματα όπως "πώς κατάφερε ο ληστής να το σκάσει", "γιατί είναι όλοι τόσο εξαγριωμένοι" και "τι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ με τους ανθρώπους σήμερα".

Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Φρέντρικ Μπάκμαν. Ο Φρέντρικ Μπάκμαν (1981) είναι ο πιο δημοφιλής σύγχρονος Σουηδός συγγραφέας. Tα μυθιστορήματά του, πνευματώδη και συγκινητικά ταυτόχρονα, αποτυπώνουν ιδιαίτερες ιστορίες απλών ανθρώπων και μεταδίδουν μηνύματα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας. Τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος. 

Η παραγωγή είναι της FLX, της εταιρείας παραγωγής της σειράς [Sweden only: Kristallen-vinnaren] Κινούμενη Άμμος και του Love and Anarchy . Τη σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει ο Φίλιξ Χέρνγκρεν, ο δημιουργός και σκηνοθέτης της σειράς "Η Μεγάλη μας Οικογένεια". Η Καμίλα Άλγκρεν, των The Bridge και Κινούμενη Άμμος, είναι η επικεφαλής σεναριογράφος.

Δήλωση του Φρέντρικ Μπάκμαν: "Η σύζυγός μου κι εγώ πιστεύουμε ότι τα τελευταία χρόνια η FLX έχει παρουσιάσει μια εκπληκτική γκάμα όχι μόνο από κωμωδίες, αλλά κυρίως από δράματα, γεγονός που μας γεμίζει με αληθινή χαρά και υπερηφάνεια που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της γι' αυτήν τη συγκεκριμένη ιστορία. Ο Φίλιξ Χέρνγκρεν είναι ένας εξαιρετικός παραμυθάς με μια μοναδική αίσθηση της κωμωδίας και είναι όνειρο να δουλεύεις μαζί του. Η Καμίλα Άλγκρεν κατανοεί τις εύθραυστες και μπερδεμένες πτυχές των ανθρώπων και στήνει με το γράψιμό της αληθινούς ανθρώπους, όχι απλά χαρακτήρες. Το βιβλίο αυτό δεν θα μπορούσε να πέσει σε καλύτερα χέρια".