Αφιέρωμα 90 Χρόνια Μέριλιν Μονρόε - Free Sunday
Αφιέρωμα 90 Χρόνια Μέριλιν Μονρόε

Αφιέρωμα 90 Χρόνια Μέριλιν Μονρόε

  • TV

Ξεκινώντας από την Τετάρτη 1 Ιούνιου και κάθε βράδυ στις 22.00 έως τις 10 του μήνα, το OTE CINEMA 2 θα προβάλλει -με χρονολογική σειρά- τις σημαντικότερες ταινίες της εκρηκτικής ηθοποιού:

1 Ιουνίου, Νιαγάρας (1953) - Το φιλμ νουάρ του Χένρι Χαταγουέι που καθιέρωσε την Μέριλιν Μονρόε σαν σταρ, με τους Τζόζεφ Κότεν και Τζιν Πίτερς. 
2 Ιουνίου, Πώς να Παντρευτείτε έναν Εκατομμυριούχο (1953) - Η υποψήφια για Όσκαρ ρομαντική κομεντί ενώνει στην οθόνη τις Μέριλιν Μονρόε, Λορίν Μπακόλ και Μπέτι Γκράμπλ στους ρόλους 3 γυναικών που, αναζητώντας πλούσιους γαμπρούς, ανακαλύπτουν την αγάπη.  
3 Ιουνίου, Οι Άνδρες Προτιμούν τις Ξανθιές (1953) - Κλασικό μιούζικαλ της δεκαετίας του ’50 σε σκηνοθεσία Χάουαρντ Χοκς, με το εξαιρετικά πετυχημένο ντουέτο Μέριλιν Μονρόε - Τζέιν Ράσελ. 
4 Ιουνίου, Ποτάμι Χωρίς Επιστροφή (1954) - Το γουέστερν του Ότο Πρέμινγκερ, με την  Μονρόε σε έναν από τους πιο αξιόλογους ρόλους της καριέρας της, δίπλα στον Ρόμπερτ Μίτσαμ.
5 Ιουνίου, Ο Χορός Είναι η Ζωή Μου (1954) - Η Μονρόε υποδύεται την ξανθιά καλλονή που προσπαθεί να κάνει καριέρα ως ηθοποιός και τραγουδίστρια σε αυτό το μιούζικαλ του Γουόλτερ Λανγκ. 
6 Ιουνίου, Επτά Χρόνια Φαγούρας (1955) - Μία από τις πιο απολαυστικές εμφανίσεις της Μονρόε, με αποκορύφωμα τη σκηνή όπου ο αέρας σηκώνει το φόρεμά της, η οποία έχει μείνει στην ιστορία.  
7 Ιουνίου, Στάση Λεωφορείου (1956) - Με τον ρόλο της στο Bus Stop, η Μέριλιν απέδειξε ότι μπορούσε να ανταποκριθεί εξίσου καλά και στις απαιτήσεις ενός δραματικού ρόλου, κερδίζοντας μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.
8 Ιουνίου, Μερικοί Το Προτιμούν Καυτό (1959) - Η εξαιρετική κομεντί του Μπίλι Ουάιλντερ, με απολαυστικές ερμηνείες από τους Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις αλλά και την  Μέριλιν Μονρόε που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της. Η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία είναι Νο1 στη λίστα του American Film Institute με τις 100 καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών.
9 Ιουνίου, Έλα Να Αγαπηθούμε (1960) - Ο εκατομμυριούχος Ιβ Μοντάν ερωτεύεται τη χορεύτρια Μέριλιν Μονρόε σε αυτό το μιούζικαλ του Τζορτζ Κούκορ που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ. 
10 Ιουνίου, Οι Αταίριαστοι (1961) - Το γουέστερν του Τζον Χιούστον που έμελε να είναι το κύκνειο άσμα και των δύο πρωταγωνιστών, Μέριλιν Μονρόε και Κλαρκ Γκέιμπλ.