Το οσκαρικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ στα Novacinema - Free Sunday
Το οσκαρικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ στα Novacinema

Το οσκαρικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ στα Novacinema

  • TV
Η Έιμι Γουάινχαουζ ήταν Βρετανίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια, γνωστή για τα δυναμικά της contralto φωνητικά και την εκλεκτική μίξη διάφορων μουσικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων της σόουλ, τζαζ και Rhythm n Blues μουσικής σκηνής. Το άλμπουμ της «Back To Black», που κυκλοφόρησε το 2006, προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες των βραβείων Γκράμι και κέρδισε πέντε βραβεία, κατακτώντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά. Ως αποτέλεσμα, η Γουάινχαουζ ήταν η πρώτη Βρετανίδα καλλιτέχνιδα η οποία κέρδισε πέντε βραβεία Γκράμι.

Μετά από αρκετές ακόμα βραβεύσεις και μία ταραχώδη προσωπική ζωή η Έιμι Γουάινχαουζ βρέθηκε νεκρή στις 23 Ιουλίου 2011 στο σπίτι της στο Λονδίνο. Αιτία του θανάτου, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ήταν η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μετά από περίοδο αποτοξίνωσης. Το 2011, το άλμπουμ της «Back To Black» έγινε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του 21ου αιώνα σε πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ντοκιμαντέρ - Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2016 -  μετά την προβολή του, θα είναι διαθέσιμο στις υπηρεσίες Nova GO και Nova On Demand, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να το απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν και όπου και αν βρίσκονται!