Η πρώτη τηλεοπτική σειρά του Πάολο Σορεντίνο, με τον Τζουντ Λο - Free Sunday
Η πρώτη τηλεοπτική σειρά του Πάολο Σορεντίνο, με τον Τζουντ Λο

Η πρώτη τηλεοπτική σειρά του Πάολο Σορεντίνο, με τον Τζουντ Λο

  • TV

Η νέα σειρά The Young Pope, τηλεοπτικό ντεμπούτο του βραβευμένου Ιταλού σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο, έρχεται στην Ελλάδα από τον ΟΤΕ TV. Η σειρά της Wildside, εταιρείας της FremantleMedia, τα 2 πρώτα επεισόδια της οποίας έκαναν παγκόσμια πρεμιέρα στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας, θα αρχίσει να προβάλλεται στο ΟΤΕ CINEMA 4HD την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, ταυτόχρονα με την πανευρωπαϊκή της τηλεοπτική πρεμιέρα.

Το The Young Pope αφηγείται τη μυθιστορηματική ιστορία του Πάπα Πίου ΙΓ’, ή αλλιώς Λένι Μπελάρντο, του πρώτου Αμερικανού Πάπα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον δύο φορές υποψήφιο για Όσκαρ Τζουντ Λο και μαζί του τη βραβευμένη με Όσκαρ Νταϊάν Κίτον στον ρόλο της μοναχής Μαίρη.

Ο Λένι Μπελάρντο είναι νέος και γοητευτικός και η εκλογή του φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της επιτυχημένης επικοινωνιακής πολιτικής του Κολεγίου των Καρδιναλίων. Ωστόσο, στο Βατικανό, εκεί που οι άνθρωποι ορίζουν την εκκλησία, τα φαινόμενα συχνά απατούν. Ο Πίος ΙΓ’ αποδεικνύεται πιο μυστηριώδης και αντιφατικός από όλους. Πανούργος και ταυτόχρονα αφελής, οπισθοδρομικός αλλά και πρωτοπόρος, απρόθυμος και μαζί αποφασιστικός, μελαγχολικός και αδίστακτος, αναζητά τον Θεό που μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους και τον εαυτό του.    

Η σειρά είναι μία συμπαραγωγή των Sky, HBO και Canal+. Τη σκηνοθεσία των 10 επεισοδίων του The Young Pope υπογράφει ο δημιουργός της Νιότης και του βραβευμένου με Όσκαρ Η Τέλεια Ομορφιά, Πάολο Σορεντίνο. Το σενάριο συνυπογράφει ο Σορεντίνο μαζί με τους Τόνι Γκριζόνι, Ουμπέρτο Κονταρέλο και Στέφανο Ρούλι. Τη διανομή της σειράς έχει αποκλειστικά η Wildside, εταιρεία της FremantleMedia.

Στο The Young Pope πρωταγωνιστούν επίσης, ο Σίλβιο Ορλάντο (The Human Factor, Ο Αλιγάτορας), ο Χαβιέ Καμάρα (Μίλα της, Τρούμαν, Δεν Κρατιέμαι), ο Τζέιμς Κρόμγουελ (The Green Mile, L.A. Confidential, Babe) και η Σεσίλ ντε Φρανς (Hereafter, Mobius). 

Την παραγωγή της σειράς υπογράφει η Wildside, με κύριο μέτοχο την FremantleMedia, και την συμπαραγωγή η Haut et Court TV. Εκτελεστικοί παραγωγοί για λογαριασμό της Wildside είναι οι Λορέντζο Μιέλι και Μάριο Τζιανάνι, μαζί με τον Τζον Λάιονς. Εκτελεστικοί παραγωγοί της Haut et Court TV είναι οι Καρολίν Μπενζό, Κάρολ Σκότα και Σιμόν Αρνάλ.